Наприклад, 

Будні на узбережжі

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Привид в латах / Привид у броні

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 1995
Жанр: Меха, Психологія, Фантастика
Режисер: Ошії Мамору
Студія: Production I.G
Серій: 1 з 1 (1 год. 22 хв.)
Переклад: Семченко Д. В., Марина Падалко
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka, UaMax

Дивитися Привид в латах / Привид у броні онлайн

Альтернативний світ 2029 року - світ, у якому співіснують люди і високотехнологічні кіборги, здатні напряму взаємодіяти з Мережею. Головний персонаж фільму - майор Дев'ятого відділу Кусанаґі Мотоко - кіборг з людським розумом усередині кібернетичного тіла. Основне завдання відділу - спіймати оголошеного в міжнародний розшук невловимого хакера, який через велику кількість жертв його діяльності та мимовільних посібників злочинів отримав прізвисько "Лялькар". Згодом виявляється, що насправді все не так, як здається на перший погляд...
У фільмі ставиться безліч питань. Що саме робить нас нами? Що таке людська свідомість: безперервний ланцюг електричних імпульсів нервових клітин чи звичайнісінький потік даних, згенерованих невідомим хакером? Де проходить межа між "я" і "не-я", людиною і лялькою, душею та штучним інтелектом, життям та смертю?
Приємного перегляду
Осінь 1995 / GweanMaslinka / UaMax
2 роки і 5 місяців тому
25K
ПЛЕЄР
9.5/10 (166)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
OneWolf Анімешник
Дата: 8 квітня 2024 11:36
  • 0
    Саме цікаве втому що це не виглядає фантастикою, скоріш реальним майбутнім. Цікавий фільм 10 балів з 10.
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 29 листопада 2023 11:19
  • 1
    Цитата: Nataly
    Як так вийшло, що я тут ще відгуку не залишала?) Цей фільм я переглянула багато раз і незмінно він видається мені найкращим. Мальовка та музика досконалі та ідеально пасують. Опенінг та панорами міста можна переглядати і переглядати. Питання свідомості та людяності, що тут розглядаються за майже 20 років стали ще актуальнішими і не такими фантастично далекими. Що є невід'ємними атрибутами людини? Здатність аналізувати, обробляти інформацію? Приймати рішення? Чи найважливіше усвідомлювати своє існування? Емоції, інтуїція? .. В усіх цих сферах нас наздоганяють інформаційні та біотехнології та , можливо багато в чому скоро переженуть. Яке місце Гомо сапієнс у такому майбутньому.. змиритися, протистояти? Чи влитися, ставши чимось принципово іншим. Ну і ще, незважаючи на ті десятки/сотні аніме, які я переглянула, Мотоко Кусанґі залишається найкрутішою і найкрасивішою жінкою. Якщо доживу до таких технологій, то куплю собі саме таке тіло! :-)
    Класний відгук.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 18 вересня 2023 06:11
  • 0
    Продовження.

    Деякі цікаві цитати, багато про те, що вище було написано, хочу залишити, хоча можна було і більше вибрати, ліньки було записувати ...


    Оцінка.

    Ох, складне питання. Багато разів розчаровувався по ходу прочитання, але потім знаходив у себе сили і продовжував читати далі, було багато чого, проте задоволений що дочитав. І якщо хотів спочатку поставити лише 8 та топ, тільки через повагу до першоджерела, то з часом реально почав перейматися цим твором, як видно було чому (класика кіберпанку і цим дуже багато сказано). Тепер поставлю 9, нехай і зі скрипом, АЛЕ!

    Ps
    Кумедний момент=/ Якось випадково видалив кілька разів деякі фрагменти тексту… тому там будуть під час прочитання деякі трабли=/ Можна було б звичайно відновити, але зовсім контекст тих моментів не пам'ятаю…

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 17 вересня 2023 18:44
  • 0
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Не часто зустрічаєш таку кількість тексту в мангах, причому дуже якісного, непересічного тексту. Чого тільки вартий текст у XXI розділі і його смислове навантаження... це просто винос мозку=/ Там тільки паралельні виміри чого варті, питання добра і зла, парадокс, що виник у Ляльковода і т.д. Але є й такі моменти, яких на жаль чимало, що важко читається і часом просто нудно, кілька разів через це кидав читати. Ще окремий респект автору за XXIII розділ "Коментарі автора". Це реально круто, більше пояснив і уточнив багато моментів, де-не-де взагалі вніс більше поняток у сеттинг, відкривши купу лорних моментів. Скрізь би так, але поки що бачив таке, тільки у "Країні Самоцвітів" енциклопедія була.

    Піднято дуже багато важливих, основних/фундаментальніх тем, переважно їх проганяють через сатиру, наприклад мова про соціальний устрій, буття, питання життя і смерті тощо. Багато чого з цього вдало перетечуть потім і в аніме, нехай трохи(?)і видозмінять. Вплив у манги пристойний.

    Тут найчастіше теми автор проганяє через гумор…сумний гумор насправді(є й вдалі, кумедні випади варто зауважити, не без цього).Іронія, багато сатири, цинізм, прагматизм, чорний гумор. Чого тут тільки не було...тільки хоч і знав про це, але все ж таки реальне сприйняття інакше працює, часом викликає дисонанс, хоча частенько (?) і в хорошому сенсі. Проте з гумором переборщили часом, місцями манге бути серйознішою і похмурішою не завадило б, як у перших адаптаціях.

    Теми автор піднімає часом, просто неабиякі...що є людина, а що є робот? Де риса, при якій робот може стати людиною? Пам'ятатися в аніме "Армітаж" цими ж питаннями задавалися, можливо, саму ідею з цієї манги взяли. Хоча як і «повстання машин»,ці теми ще піднімалися в першому «Blade Runner»,расизм та інше,інше,інше.

    Момент із божевільними роботами у в'язницях, яких викинули їхні власники через непотрібності на сміттєзвалище...Жорстко звичайно, але...хіба так це все не виглядає в реальності?...Можна інакше подивитися на це питання, замість роботів тварин, яких дуже часто хазяйва викидають або те, як у світі ставляться до робітників, часто як до використаного матеріалу. Цікава тема насправді.

    Сутність політики, корупція, інтриги, боротьба спецслужб. Виховання, вплив соціуму на уми мас, соціальний устрій, порпаганда тощо. Відмінний результат, результат прямо з антиутопії. Моменти із філософією теж є,але це не адаптація.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 15 вересня 2023 02:11
  • 0
    Манга GitS.

    Обережно є спойлери!

    Зараз важко описати, як спочатку важко давалася і сприймалася ця манга. Не цього точно чекав, до моменту, як почав це все діло читати. Хоча й знав, що тут буде набагато більше гумору, ніж в адаптаціях, які дивився, але не настільки ж. Те саме і з мальовкою (навіщо їх дві, навіщо змінюють? Чи не краще одна?=/), кольорової яка б'є в очі, і чорно-білої, яку спочатку не сприймав, а далі чи то звик, чи вони реально куди краще стала і почала доставляти глибиною свого промальовування за повною програмою, від усього того графічного пишноти просто кайф отримував, як ті ж тіла у персонажів промальовані, ммм або глибока промальовка пейзажів. Але не без ложки дьогтю, карикатурно намальовані персонажі дуже сильно псували (шеф Арамакі на макаку схожий на=/), з іншого боку вони всі були суто індивідуально намальовані, що цікаво. Рожиці теж часом дисонанс викликали... все ж таки добре, що в адаптаціях вони не використовувалися, контекст був серйозний, а не так як з Хеллсінг та Сталевим Алхіміком вийшло=/ В продовженні не знаю з чого починати ...


    Нехай будуть персонажі, точніше… хочеться лише про одне написати. Мова, звичайно ж, про няшку Матоко Кусанагі. Яка вона тут фрівольна, яка ненавидить контроль над собою, свавільна. Палить вона в плані гумору і в цьому плані Арквейд Брюнстад нагадує, в першоджерела й пожартувати, в аніме серйозні як удав. Також вона віртуозна, розумна, сувора, винахідлива тощо. Вона звичайно відрізняється від тієї, що буде в анімі, але тут вона авторська і по-своєму теж дуже хороша. До речі, вона у повній броні – неймовірно розкішна. Було цікаво показано та розказано, як створюється кібернетичне тіло. Та й взагалі "можливе майбутнє", то як його раніше бачили - добре показано, футуризм, нічого не скажеш. Хоча автор багато передбачив, особливо у своїй «енциклопедії» після графічного роману, промовисті є моменти=/

    Сюжет та історія придатні, багато знаєш, але подача нічого... інша справа повороти, вони є, причому логіка в них також є.

    Можливо ще буде прода.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 10 вересня 2023 21:16
  • 0
    Oригінал, тобто манга війшла в 80 роках. З тих часів нефіга й незмінилося, а то й гірше стало.

    «- Чому ж організація з прав людини сидить склавши рук
    - Тому що водоочисні фільтри, які роблять ці діти, куди важливіші за права людини. Люди жорстокі за своєю натурою.»

    «Ми маємо права!
    - Звичайно маєте. Ти тільки подумай, на іншому кінці Землі біженці, що голодують, мруть як мухи. У них, зрозуміло, є право на їжу, ось тільки нема чого? Аналогічно і з жертвами вбивств… Звичайно ж, у них є свої громадянські права, тільки життя більше немає.»

    «Усім начхати на загиблих людей, зате ці прокляті машини зібрали ціле лобі… Життя цінується дедалі менше…»

    «Як мінливе людське серце… Люди падають у прірву мирських турбот і не прагнуть ні до чого окрім насолоди, уподібнюючись машинам, що гоняться лише за вигодою та прибутком, або не більш ніж бездушним споживанням…»

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 3 серпня 2023 13:05
  • 0
    Давно дивився цей фильм і він як був, так досі є найулюбленішим чи одним з них. Загалом Класика кіберпанку, що сказати? Сподобався як серіал із 52 серій (2 сезони) так і два фільми (правда вони більше, але й у серіал залип на повну, до кінця важко було відірватися від перегляду). Підкуповували гарні та харизматичні персонажі, ідеї, багато різних роздумів, думки, філософія, класні діалоги, які під собою багато чого несли, інтриги, то як говорили граючи образами (свого часу це було перше аніме в якому з таким зіткнувся). Були дослідження природи свідомості та визначення межі людяності. Запитання "Я", які не вирішені до нашого часу. Багато проблем до яких підходимо в наш час (після місцями про це ще й говорили в "Експериментах Лейн"). Вивчення Штучного Інтелекту та його адаптація в соц.структурі (нині ця тема вже не нова, але). Серйозна філософська під частина (мова про ту ж Діалектику Гегеля, чого тут вартий лише кінець, який вийшов нетиповий + це все в манзі подавалося набагато складніше), відмінні саундтреки (які були композиції, ммм, досі як слухаю, аж мурашки йдуть) та малювання. Також неймовірний рівень режисури, постановки, робота камери та художників. І найдивовижніше в цьому всьому - це назва "Примара в обладунках", ніколи не подумав би що йдеться про лампову класику кіберпанку. Проте, наскільки точна чи точкова назва. Примара, ілюзія, фантазія, щось взагалі уявне, та взагалі ніщо і... все. Після першого перегляду - це відразу ж навело на думку - звідки все та смислова глибока фігня взялася в Матриці. ps Мало не забув. Майор для мене стала однією з найулюбленіших жіночих персонажів у всьому аніме, з тих, що дивився. Без особливих проблем у трійку увійшла. Бато, Тогуса і шеф Арамакі теж по-своєму нічого, як і дехто з серiалiв (Хідео Кудзе і Людина, яка сміється). Pss треба ще колись глянути.

    Цитата: Danielwoolf
    Я дико вибачаюсь.....а в якому конкретно місці воно Фентезі?

    Гарне питання, фантастика так, але яке таке фентезi?=/

    --------------------
  • Danielwoolf Анімешник
    Дата: 15 червня 2023 19:06
  • 1
    Я дико вибачаюсь.....а в якому конкретно місці воно Фентезі?

  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 21 лютого 2023 17:58
  • 2
    Одне з найкращих аниме.

    --------------------
  • tteaaddictt Анімешник
    Дата: 19 січня 2023 15:09
  • 0
    Вітаю! Станьте, будь ласочка, хтось на роздачу