Наприклад, 

Спогади про Марні

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Зона 88

Рік виходу аніме: 1985
Жанр: Бойовик, Війна, Драма, Пригоди, Романтика
Студія: Pierrot
Серій: 3 з 3 (1 год. 5 хв.)
Переклад: JohnnyFranke
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Зона 88 онлайн

Сюжет розгортається у альтернативному світі, де в королівстві Аслан вибухає громадянська війна. Шіна обманом змушують приєднатися до іноземного легіону Зони 88, по суті — простих найманців, що готові вбивати заради грошей. Аби повернутися до Японії, Шін мусить зректися власних ідеалів і вимостити дорогу додому трупами ворогів та всіх, хто стоятиме на шляху. Згодом його знатимуть як найсмертоноснішого пілота Зони, але чи вдасться йому вибратися із цього пекла? Чи зможе він повернутися до мирного життя, якого так прагне, та знову стати гідною людиною?
Приємного перегляду
Інформаційне повідомлення
Якщо ви бажаєте взяти субтитри на озвучення, зверніться спершу до перекладача або напишіть коментар під потрібним вам аніме.
Зима 1985 / Glass Moon / GweanMaslinka
8 місяців і 4 тижні тому
1K
8.2/10 (5)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку
Дата: 20 березня 2024 13:38
  • 0
    Цитата: Dstas
    безсмертна класика. гарно намальовано, гарно знято. наче класичний, але від того не менш цікавий сюжет, добре прописані персонажі. оригінальний і рідкісний тип бойових зіткнень - повітряні бої - таке зараз рідко зустрінеш, по пам'яті можу хіба що Останнього вигнанця згадати. коротше топ
    Що ж, цей Макрос, Макрос Зеро https://anitube.in.ua/2039-makross-zero.html як і Макрос Плюс з такою ж компонентою (літаки тощо), але знову є елементи меха.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 20 січня 2024 16:33
  • 1
    Цитата: Dstas
    оригінальний і рідкісний тип бойових зіткнень - повітряні бої - таке зараз рідко зустрінеш, по пам'яті можу хіба що Останнього вигнанця згадати.
    Доречі, сьогодні ще дивився одне аніме з повітрянними боями, Макрос Плюс / Macross Plus його назва. Але тут є своє але. Тайтл з елементами кіберпанку та меха з усіма витікаючими.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 28 грудня 2023 20:48
  • 2
    Дякую за переклад та озвучку.

    Спойлери!

    Після "Sentou Yousei Yukikaze", захотілося і цей тайтл глянути через якусь схожість. Відразу ж пишу Yukikaze зайшов більше й топ. Цей же тайтл набагато старший і в цьому є різні, зрозумілі нюанси. Проте у будь-якому разі мені сподобалося, часом навіть без урахування часових рамок.

    Самий початок нагадав Ваху якщо грати за Імперську Гвардію (хто зрозумів той зрозумів), а далі, як і личить, головного героя зраджує його "найкращий друг" і він стає найманцем у Зоні 88 з якою мало хто повертається через специфіку вкрай жорсткого контракту і дуже складних умов ("Один аркуш  паперу і ти в пеклі. Усього один аркуш паперу і ти в пеклі...").

    Та й не дивлячись на різну актуальність, яка нажаль, дійшла і до наших днів, багато моментів типові для того часу, що зрозуміло. Один із аспектів це музика, яка приблизно 50 на 50. Щоправда, опенінг як мінімум непоганий, а ендінг куди більше зайшов. Мальовка ж лампова, для свого часу ок, теж саме і з дизайнами.

    Сюжет точно непоганий, дивитися було місцями +/- цікаво цей точно непоганий бойовик у своїй специфіці, подекуди подача і постановка вирішувала, були навіть повороти. Контекст, не драма заради драми, не позбавлений сенсу і можливо навіть реалістичний, чого тільки втрати, зради і психологічний стан персонажів варті.

    Також, як часто буває автор, проводив різні теми, причому одна "близька" японцям, від якої останнім часом не без причин вони почали відходити. Мова про пацифізм. Тут вона подавалася в основному від обличча мгг і ще одного японця (були й інші персонажі, які смикали за ниточки), який підписав контракт на найманство по дурості, але нікого не захотів вбивати і цим дорікав мгг, бо той по-іншому вчинив. А він повинен був постукати так само? Вмирати від таких найманців, опинившись тут в основному не з власної вини через зраду "друга".

    Романтика ідеалізована та з роялями. Проте "відкритий" фінал здивував, думав все ж таки буде сумний геппі енд частково через таку романтику, музику та інші наївні моменти, але ніт. Показали той момент, що буває з людьми коли війна кличе їх назад, як дно океану у фільмі "Le Grand Bleu/The Big Blue", незважаючи на все і що далеко не всі можуть уникнути бойових дій. Просто війна в різних проявах їх не відпускає, вони не можуть знайти себе в мирному житті, хоч би якими вони були до того, що тут і показали. Причому назва тут красномовна, можливо показова і символічна... Зона 88=/

    --------------------
  • Костомар Отаку
    Дата: 4 вересня 2023 21:22
  • 1
    Дякую за вашу роботу.
    Прекрасне аніме


    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 25 серпня 2023 00:17
  • 2
    Цитата: Dstas
    оригінальний і рідкісний тип бойових зіткнень - повітряні бої - таке зараз рідко зустрінеш, по пам'яті можу хіба що Останнього вигнанця згадати. коротше топ
    На днях подивився "Хрест Анджі. Рондо янгола та дракона / Cross Ange: Tenshi to Ryuu no Rondo". Тут теж повiтрянi боi були. Сам тайтл Код Гiас нагадує.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 7 серпня 2023 00:46
  • 2
    Хм, у мене не працює плеєр, просто йде реклама і все, я один такий? А ось сам тайтл зацікавив. За переклад та озвучку заздалегідь дякую.

    Цитата: Gwean
    Dstas,
    З повітряними боями можу порекомендувати ще «Операція Юкіказе» та «Небесні тихоходи». Теж достойні роботи.
    У Код Гіас теж були повітряні бої... ось тільки тайтл там має свої нюанси=/ Інша справа не знаю, чи можна його рекомендувати, тому що не знаю контекст цього аніме і т.д.

    --------------------
  • Gwean Перекладач
    Дата: 7 серпня 2023 00:17
  • 1
    Dstas,
    З повітряними боями можу порекомендувати ще «Операція Юкіказе» та «Небесні тихоходи». Теж достойні роботи.
  • Dstas Анімешник
    Дата: 6 серпня 2023 23:56
  • 2
    безсмертна класика. гарно намальовано, гарно знято. наче класичний, але від того не менш цікавий сюжет, добре прописані персонажі. оригінальний і рідкісний тип бойових зіткнень - повітряні бої - таке зараз рідко зустрінеш, по пам'яті можу хіба що Останнього вигнанця згадати. коротше топ
  • TrIgeR_256 Отаку
    Дата: 6 серпня 2023 22:08
  • 3
    Дякую за переклад та озвучення, цікавий та життєвий проект, доволі актуальний, незважаючи на свій вік.
  • Темненікий чай Анімешник
    Дата: 14 липня 2023 21:23
  • 3
    Щось цікаве