Наприклад, 

Лазуровий шлях

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Спогади

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 1995
Жанр: Драма, Комедія, Фантастика
Режисер: Кодзі Морімото, Тенсай Окамура, Кацухіро Отомо
Студія: Studio 4°C
Серій: 3 з 3 (37 хв.)
Переклад: Sensetivity
Ролі озвучували: Ейдж, Милуся

Дивитися Спогади онлайн

Автори розбили «Спогади» на три історії. Таким чином вийшло три фільми в одному, з різними героями і різними сюжетами, дія переходить від однієї новели до іншої.

Спогад перший - «Магнетична троянда. Її спогади»
Заснований на аристократичній готиці, змішаній з космічним сюжетом. Мабуть, це єдиний фільм, в якому можна побачити літаючий корабель разом з сукнями кінця XIX століття під неймовірну музику філармонічного оркестру і оперний спів. Історія Кона Сатоші заколисує нас немов дітей, для того щоб через мить занурити вже в іншу реальність: де переважають похмурі фарби, сумні обличчя, сповнені самотності в безмежному просторі космосу. А потім звідкись береться трава, сонце, знову спів і знову темні фарби.

Спогад другий - «Бомба-смердючка»
Після заплутаного космічного епізоду рука автора майстерно переносить нас до Японії, малює милий і звичний маленький світ, який ми бачимо щодня з вікон, і розбавляє все це таким же легким саундтреком. Сюжет цього епізоду ніби витягнутий з кулуарів якоїсь голлівудської студії: він простий, легкий і ясний. Не треба думати, обличчя саме посміхається, а іноді витягується. У цьому епізоді вирішив дати собі волю і тому не соромився задіяти ні імператора Японії, ні головнокомандуючих, ні NASA, ні іншу атрибутику.

Спогад третій - «Гарматне м’ясо. Місто Великої Гармати»
Арт-стилістика схожа на суміш дитячих казок Астрід Лінгрен в інтерпретації наших художників з краєвидами Final Fantasy IX (Playstation): скандинавські будиночки, холодна атмосфера, великі гармати, що стирчать із міста у всі сторони. Але ні казки, ні фентезі тут немає – це не потрібно, сюжет не про те. Цього разу, зануривши глядача в такий от світ, який незрозуміло де існує і незрозуміло в якому часі живе, Отомо Кацухіро показує загадкову націю, яка до болю нагадує колишній Радянський Союз. Тут теж йде війна, але ніхто не знає з ким. Все життя цього диво-містечка протікає від запуску однієї бомби до іншої. Діти прокидаються з сиреною і лягають під світло прожекторів.
Приємного перегляду
Інформаційне повідомлення
Якщо ви бажаєте взяти субтитри на озвучення, зверніться спершу до перекладача або напишіть коментар під потрібним вам аніме.
Робота Голосом / Зима 1995
8 років і 8 місяців тому
8K
ПЛЕЄР
ПОПЕРЕДНЯ
НАСТУПНА
8.9/10 (31)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Age Перекладач
Дата: 7 серпня 2023 01:28
  • 0
    Yandere-kun,
    будь ласка
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 7 серпня 2023 00:38
  • 1
    Цитата: Age
    Yandere-kun,
    Третю серію недавно переглядав. (звісно від свого давнього озвучення вуха пов'яли). Але звісно після подій останніх років зовсім по іншому сприймаєш. Раніше здавалася найгіршою з трьох, а зараз найкращою. Та й намальовано дуже цікаво
    Мені все ж таки більше своєю концепцією, саме друга сподобалася, але добре розумію чим сподобалася третя, на жаль. Але в тому, що змінюються погляди на різні речі та сприйняття – це нормальне явище, досвід прожитого тощо (привіт від "Ergo Proxy" та подібної інтерпретації афоризму Декарта в ньому).Сам часом переглядаючи деякі твори, які заходили, заходили не так, або вважав їх слабкими - через якийсь час дуже дивувався ранньому своєму ставленню до них. Скільки нових емоцій та відкриттів бувало там, де думав, що ніколи не побачу. Таке зрозуміло з багатьма трапляється. Хех, не знаю навіщо такі банальності пишу на ніч дивлячись.
    Ps І так, з цими всіма танцями з бубнами (кидати коментарі через час=/) забув подякувати за переклад та озвучку.

    --------------------
  • Age Перекладач
    Дата: 7 серпня 2023 00:20
  • 0
    Yandere-kun,
    Третю серію недавно переглядав. (звісно від свого давнього озвучення вуха пов'яли). Але звісно після подій останніх років зовсім по іншому сприймаєш. Раніше здавалася найгіршою з трьох, а зараз найкращою. Та й намальовано дуже цікаво
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 6 серпня 2023 22:35
  • 1
    Продовження...
    Перший шматок - це ще продовженя другоi серii:
    Також чомусь дана серія викликала асоціації контекстом твору цього ж автора (Кацухіро Отомо), мова про «Акіра», лише контекст – що трапилося в Токіо до подій манги/аніме. «Смердюча Бомба. Ця історія розповідає про те, що наукові дослідження можуть у будь-який момент вийти з-під контролю та завдати людству непоправної шкоди. Адже прогрес має відбуватися не заради самого прогресу, а заради блага людей, які завжди повинні усвідомлювати те, чим ризикують».
    Мальовка відрізнялося стилем і дизайном від першої серії, тут більше стара і лампова.
    Кінець вийшов закономірний ...

    Серія 3, остання.
    Тут особливо розписувати не варто, назва говорить сама за себе (контекст цієї історії ще й вступний ролик Warcraft III нагадує). А цей діалог… «Тату, а з ким ми воюємо?» «Коли підростеш, зрозумієш. А тепер марш спати». Не знаю чим саме надихався автор, можливо частково «1984» Джорджа Оруелла ... У всякому разі, сказано тут було за 20 хвилин більше, ніж у багатьох творах за десятки серій, особливо якщо вони весь твір мучили глядача, а в результаті закінчували все банально... не тикатиму пальцями)=/
    Також у третiй серii не можу не відзначити прикольний ендінг.

    Насамкінець… все ж таки, назва частково вийшла у тайтла – пророчa=/

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 6 серпня 2023 17:13
  • 1
    Продовження (буде ще одне, щей другоi серii).
     Друга серія.
    Як тільки почув музику (вона вдала), згадав трагікомедійні моменти/елементи з творів Сатоші Кона (начебто тут він не брав участі в розробці, не знаю, чи мб консультував чи в композиторі мова, не суттєво). Тільки ось, крім цього, тут ще була чорна комедія і сатира. Сама історія розповідає про неймовірну людську дурість, яка була зведена в абсолют і доведена до абсурду (це стосується всіх верств суспільства). Бачив що багато хто з цього обурювався, але чи не так усе насправді було в історії та реальності, якщо трохи відкинути гіперболізовані крайнощі? Ще ця історія змусила згадати, що означає страждання СПГС ... давно цим не займався (мінімум рік пройшов), але тут вже не втримався чомусь (можливо щось з пальця висмоктав, не важливо) = / Про що мова?

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 6 серпня 2023 13:48
  • 1
    Глянув суто через те, що впали в очі Кацухіро Отомо, Сатоші Кон та студія Madhouse. І… даремно думав якийсь час дивитися чи ні, однозначно дивитися, сильна штука. Щодо оцінки не впевнений (мінімум міцна 8), вона стрибає, але топ без жодних сумнівів. Несподівано + все ж таки радий, що аніме часом все-таки ще може здивувати. Тут як у деяких аніме – багато метафор, ігор образами, символізму тощо. Режисура і постановка теж на рівні, як і динаміка, яка не дає занудьгувати і відволікатися, тому що можна упустити якусь деталь/щось важливе для повноти картини. Надалі писанина буде +/- лаконічна, такі твори потрібно саме дивитися, чи не кожен зможе чи захоче передати все що побачив:
    Перша серія.


    Ps буде ще продовження, вiдгук розiбью на три частини, мабуть.

    --------------------
  • lorem-ipsum Отаку
    Дата: 30 червня 2023 19:00
  • 1
    Дуже круто. Цікаво, чи не це аніме надихнуло на створення Любов, смерть і роботи. А самі вони можливо Robot Carnival надихалися.

    --------------------
  • i_believe Отаку
    Дата: 20 серпня 2022 09:59
  • 0
    Дякую за роботу! 
  • RomixAA Перекладач
    Дата: 26 жовтня 2021 23:29
  • 2
    шикарний візуал
  • TrIgeR_256 Отаку
    Дата: 18 січня 2021 10:31
  • 3
    Дякую за переклад та озвучення, цікавий проект, досить незвичне поєднання різнопланових фантастичних творів, свого часу був одним із найкращих.