Наприклад, 

Котячі будні

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Щоденна криза

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 1987
Жанр: Меха, Пригоди, Фантастика, Шьонен
Режисер: Фуміхіко Такаяма
Студія: AIC, Artmic
Серій: 8 з 8 (41 хв.)
Переклад: R. Neve

Дивитися Щоденна криза онлайн

Йде 2032 рік, сім років після Другого Великого землетрусу Канто, що зруйнував Токіо. Тепер місто відроджується як МегаТокіо, збудоване працею механічних чудовиськ, відомих як "бумери". Створена на благо людства, таємнича корпорація "Геном" тепер виробляє бумерів з неймовірною руйнівною силою як новий вид сучасної зброї, що здатна маскуватися під людей.
Приємного перегляду
Інформаційне повідомлення
Якщо ви бажаєте взяти субтитри на озвучення, зверніться спершу до перекладача або напишіть коментар під потрібним вам аніме.
Зима 1987
4 місяці і 3 тижні тому
647
9.6/10 (5)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
RNeve Перекладач
Дата: 30 січня 2024 22:32
  • 0
    Цитата: Михайло Сорокін
    Доброго дня! Я з команди озвучення Kitsune (https://t.me/Kitsunestudio1), чи можливо взяти ваш переклад на озвучення для співпраці?
    Добридень. Так, можна. 
  • Михайло Сорокін Анімешник
    Дата: 29 січня 2024 14:49
  • 0
    Доброго дня! Я з команди озвучення Kitsune (https://t.me/Kitsunestudio1), чи можливо взяти ваш переклад на озвучення для співпраці?
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 3 січня 2024 01:35
  • 0
    Прода.

    Спойлери? Хз.

    Персонажі.

    Почну з дизайну - він гарний і місцями навіть запам'ятовується, хоча самі персонажі нічим же особливим не виділяються на наш час, але не дратують. А ось злодії розчарували і в основі своєї, вони: МВАХАХАХА - це все що про них потрібно знати. Правда пару антагоністів були нічого і з нормальною мотивацією, перший у серії про байкерів у четвертій OVA, другий у сьомій, правда обох об'єднувала праведна помста. Головні герої (в основному героїні) сюшні і няшні. Xоча y четвертій OVA трохи цих милах з іншого боку показали, що є попит і пропозиція, тобто стало набагато менше злочинів і їм замовлень стало теж менше, такий егоїзм, рідкість що прямо так це все показують, а не в більш героїчних тонах, Бетмен не схвалює. Коротше, співпереживати їм складно, бо все закінчується типово. Проте є добре поставлені моменти, через які є співпереживання персонажем другого плану, які часто гинули (не завжди у плані драми заради драми), та й так тайтл не скупився на насильство.

    Підсумок.

    Як починав, так і закінчу, тайтл виглядав легко, нехитро і час летів, причому він і слухався, нехай текстова складова і сам контекст не претендує на глибину. Загалом у багатьох аспектах це твір свого часу, але без соплів і жування гуми, що докоряє багато чому новому (або відносно) + крім того, що це гарний приклад як у минулому бачили майбутнє.

    А оцінка... 8, якщо ж сприйняти і подивитися у плані часу (як і його вплив, хоча запозичень як раніше писав - пристойно) можна і в топ навіть додати.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 2 січня 2024 12:18
  • 0
    Прода.

    Спойлери.

    Є явні посилання/запозичення на "Blade Runner" з тими ж касетами і збільшеннями фото або просто плани і кадри з манги "Акіра" (піраміди і в Мегазоні були, але її не дивився), не рахуючи бойового супутника "Сол". Є щось спільне по ідеї з "Термінатором" (пару раз прямo Рідкий Метал був, але не факт, мб простим збігом) і Бетменом (у Краху про нього навіть заїкалися). Але і з цього тайтла пристойно запозичили, не раз як мінімум бачив плани/кадри (у деяких інших відгуках це вказував, але не пам'ятаю про що там йшлося), які згодом перекочують у "Gits" той самий "Синдром Самітника".

    Сюжет.

    Занадто він наївний і нехитрий (присутній і сумбур через що, часом багато не зрозуміло, з іншого боку згодом у деяких OVA почав пробиватися сюжет + підуть деякі інтриги, розбирання та підстави), часто йде одним і тим самим шляхом (привіт передісторії Онідзуки) із затравкою, розвитком і тривіальним вирішенням в один момент/пресет, причому без особливих проблем (також багато разів був задіяний прийом - Бог з Машини. Грр). Наприклад (це непогано, просто так пишу) бумер кілька разів брали у заручники Прісс і раз Леона, як і часом у замісі гинув (був у небезпеці) хтось із знайомих героїв, що було каталізатором у наступному протиборстві, які не без жертв часом, але спокійно головні герої все вирішували. Хоча деякі хороші (неоднозначність бувало рідко прослизала) моменти були як у п'ятій Ova з прагненням до життя і свободою за всяку ціну + сам сюжет динамічний і можливо тому тайтл виглядає, причому без жування гуми та соплів.

    Діалоги та теми.

    Вони наївні та прості, нехай і не викликають як роздратування, так і ефект "фейспалм". Хоча непогані чи добрі випади були, нехай і банальні:

    "Якщо у справі сказати нічого, то краще помовчати?"

    "Хто дорвався до таких висот, не зможе з них спуститись, будь він хоч триджи мудрецем" - Йшлося про голову корпорації Геном і що з ним.

    Теми здебільшого були про помсту (раз - сліпу), що вона не завжди доцільна і потрібна/важлива + з наслідками. Але... як то вже набридло це, нехай це не докори даному тайтлу, заради справедливості. Про решту писати нема чого, бо вони вже жорсткий штамп цього жанру, нехай цьому твору - це все не докори звичайно ж.

    І так, як же японці пишаються своєю поліцією.

    Можливо ще щось буде=/

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 28 грудня 2023 00:36
  • 0
    Продовження.

    Спойлери.

    Варто також написати про добре поставлений і різноманітний екшн, далеко не з одним і двома прийомами/видами озброєння. Причому як виглядала руйнованість (кулі по мордамлиць бумерам = атмосфера)... так, деталізація була хороша + чого тут тільки коштували моменти з божевільним, сюрреалістичним перетворенням/метаморфозами бумерів... таке ще потрібно пошукати.

    До речі, фансервіс хороший і красивий, без зайвої вульгарності.


    Музика.

    Саундтрек відмінний (акустика теж) і дуже атмосферний в основі своїй, хай і є винятки, які не псують усю картину. Причому саунд у справі, а не так як у деяких інших творах, що ліплять його куди-небудь, у тему й ні, через що той приїдається. Опенінги і ендінги на дуже високому рівні, деякі й самий топ (один з них вище красномовно додається як приклад).

    Атмосфера.

    Вона є, але якась суперечлива, з одного боку відчувається, що нічого доброго немає (чергове безрадісне майбутнє під гнітом корпорації, із засиллям бумерів які забирають робочі місцями або є страшною зброєю в руках вищих світу цього, причому є кров, багато жертв, насилля і т.д.), з іншого боку - вона надто райдужна (іноді і дурна, а повинна тиснути на глядача у плані лора, але цього і близько немає), та й головні героїні поводяться також є навіть лампова повсякденність.

    Сеттинг та відсилання/вплив.

    Лор поступово розкривали в цьому оптимістичному творі (ні), з іншого боку воно надто лампове, а часом і добре в явно райдужних тонах... Хоча за ідеєю та багатьма вчинками - Геном (який діє часом з хитрою і обережно) тисне сильно на простих жителів, від чого з цією корпорацією абсолютного зла і борються дівчата-найманки Лицарські Клинки, які у свою чергу люблять кривлятися. Честково цей тайтл про дівчат-найманок і вищих світу цього, що зажерлися (які на наш час виглядають карикатурно, хоча нині трапляється щось більш зухвале, як не смішно) та їх міньйонів, які людям роблять гірше і як вони буває вигодовують/роблять/створюють зброю свого (не тільки тому, що належить і решти людства) знищення. По суті нехай місцями тайтл не виглядає і не відчувається надто серйозним чи похмурим, але насильства та жертв достатньо, чого коштував бойовий супутник, ака "Сол" та його атаки по містах.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 24 грудня 2023 18:31
  • 0
    Дякую за переклад цієї OVA. Сама франщиза велика. Можливо, треба буде знайти старий відгук...

    Хто не дивився, можна подивитися через цікавість хоч трохи початок першої ови. У ній класна пісня буде. У свій час дуже популярна була.

    Спойлери.

    Давно (дуже?) хотів його глянути через перше відео:

    https://youtu.be/an_0IIRDlc4

    https://youtu.be/SSgH2p96a9o

    І ось нарешті глянув. По-перше очікування були все-таки інші, не чекав такого наївного, а місцями дурного (дивна претензія, особливо коли зараз роблять частенько хз що + тут же здебільшого йдеться про дві дурні зливи заради драми. 5-ій OVA тупість заради драми була, бо персонажі на початку, не те, щоб тікати, вони всі втупилися і чекали коли до них доберуться бумери. Другий момент був з подругою однієї з жгг, вона побігла в будинок, який руйнували з-під крила Геноса і той на неї впав=/ Правда про час трохи почали прослизати і нотки псевдофілософії) твори (як справедливо говорилося про нього у одному відео, у плані початкового відношення/бачення японців до жанру кіберпанк в порівнянні з американцями - у перших було бачення його куди приземленішою і простіше, на перший час і цей тайтл цю теза тільки підкреслює), проте воно виглядало (час летіло практично непомітно при перегляді, не без нюансів звичайно ж) і слухалося, причому не дратувало як багато нових проєктів + як зрозумів що воно чисто свого часу і на наш воно просто не претендує, та й так не особливо воно претензійне, то все стало нормально сприйматися. А так далі піду просто пунктами, щоб було простіше.

    Мальовка.

    Думав що вона буде суворіша (чого тут тільки бронекостюми дівчат стоять, один з них рожевий=/), але ніт... проте промальовування на рівні, режисура і постановка теж (як же виглядають задні плани після Дів Розена-2013... та й як же атмосферно виглядають вежі та піраміди Генома). Причому тим більше вона ставала кращою (хоча у восьмій ОВА вона така як почала помітно просидати - це нічого в принципі, поки що не пишу про продовження) у тому ж технологічному плані, та й контекст теж ставав куди цікавіший, ну на той час так точно. 

    --------------------