Наприклад, 

Держслужбовці опівнічних таємниць

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Сага про Вінланд (сезон 2)

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2023
Жанр: Бойовик, Драма, Історія, Пригоди, Сейнен
Режисер: Ябута Шюхей
Студія: MAPPA
Серій: 24 з 24 (24 хв.)
Перекладали:
MaslinkaProrokSTTSХоттабич
Ролі озвучували:
GweanMaslinka: GweanMaslinka
THE VOP
:
ProrokYudgi

DZUSKI
:
Trina_DLomaevIzmalkoff

Дивитися Сага про Вінланд (сезон 2) онлайн

У південній частині півострова Ютландія в Данії починається нове тисячоліття. Торфіна купив як «раба» поміщик Кетіль.. Торфін зустрічає там юнака, Ейнара, який також був рабом, як і він. Зустріч з Ейнаром змусила Торфінна зіткнутися з гріхами, які він скоїв, і він почав знаходити сенс життя. З іншого боку, Канут, який став королем Англії, намагався розширити свою територію для створення «землі обітованої».
Приємного перегляду
Зима 2023 / GweanMaslinka / DZUSKI / THE VOP
10 місяців і тиждень тому
246K
9.5/10 (869)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Flexer_xxxl Анімешник
Дата: 23 квітня 2024 20:36
  • 0
    Аніме імба Стасню не слухайте
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 3 квітня 2024 12:55
  • 0
    Eudgen,
    Цікаво. Можна вважати другий сезон топовим, не зважаючи на всю його спефиціку, яка частково була описана у відгуці? (Про чібі і затянуті моменти промовчу)

    --------------------
  • Eudgen Отаку
    Дата: 2 квітня 2024 21:17
  • 0
    Серіал дещо віддаляється від опису історичного періоду часів "великого переселення народів", масштабність подій зменшується та повертається до Торфіна, що мав би бути головним персонажем, та не став ним у першому сезоні, бо змарнував описану там частину життя і не зацікавив власне нічим. Тепер він пожинає наслідки своєї травми та сліпоти і долає порожнечу, що лишила по собі лють, шукає новий сенс життя та навіть знаходить його. І ось на цьому етапі сюжет сильно просідає через сучасний погляд автора на події і норми життя тих часів. Узагалі, автор максимально деромантизує міф про вікінгів, засуджує спосіб життя північних народів, схильних до завойовництва, показує їх мрії та прагнення - огидним пеклом. Добре на цьому фоні бачити розвиток та метаморфози Канута, який намагається щось зробити із світом у якому живе і так, він сильно помиляється у своєму баченні та діях, а його помилки коштують життя і страждань неймовірно великій кількості людей, та разом з тим, у його діях на мою думку більше змісту, ніж у тому, що намагається зробити Торфін. Ну і їх розв'язка, так як вона показана - вона просто так не працює. От до цього загальний вайб життя та смерті людей тих часів передано непогано, але момент між Торфіном і Канутом - абсолютно неправдоподібний і справа не у релігійній ідеології, а у порушенні послідовності із попередньою та наступною історією, також і закінчення арки з Канутом загалом хоча й несе свою мораль, утім не виглядає можливою. От арка із рабинею та її чоловіком, хоча й сумна, зате правдоподібна. Загалом, окрім цікавого сюжету, тут просто чудові персонажі: знову побачите Луція і це будуть зустрічі зі змістом, Канут - неймовірний, дорослішання і становлення королем, муки вибору і тиск на самого себе. Торфін, що вчиться жити і починає хоч чогось прагнути, його побратим, Змій, мати та сестра, моряк із селища - усі просто чудові.
    Серіал нелегкий, але вартий уваги та перегляду.
  • bellator1618 Анімешник
    Дата: 30 березня 2024 22:41
  • 1
    Мені сподобався 2 сезон, хоч він і кардинально відрізняється від 1, але має свою унікальність. Люблю, коли аніме змушує задумуватись
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 12 березня 2024 18:06
  • 0
    Цитата: GariGaller
    ненавиджу сіру мораль, особливо у якомусь Відьмакові, де зло не таке уж і зле, і має свої причини.
    Для темного фентезі (часто?) сіра мораль - невідємна його частина. Якщо грубо, то сам жанр темного фентезі - це світ в якому (часто?) Вже перемогло зло зі всіма витікаючими тощо (не хочеться "все" перелічувати + в аніме хороший приклад - це Клеймор, хоча головним героям від цього звісно не легше, але). Також сіра мораль допомогає людям більш ширше дивитись на багато різних ситуацій, вчить трохи краще мислити критично і у тому дусі. Не думаю ще це погано.



    --------------------
  • GariGaller Анімешник
    Дата: 12 березня 2024 14:12
  • 1
    Цитата: gevolushn
    Дууууууууууууже розтягнуто. Що перший сезон розтягнутий, що другий. І дійсно, ця біблійська тема "підстав щоку" дуже наївна і тупа. В ті часи це не працювало. Наче подивився діснеївський мультик, де добро навертає всіх на правильний шлях і хепі енд у кінці. Історія цікава, але все ж щось не те. По суті, рятує тільки сетинг та близькореальні історичні події.
    6/10.
    підтримую, зараз просто християнство дуже змінене, лібералізоване. Так як у часи сильного християнства була така штука як Свята Інквізиція, як мінімум. 
    Це була віра про боротьбу, вічну поротьбу проти "зла", і невірунів (єритиків, а тоді ними були майже всі хто не так пернув), так як тоді могли вбити і за того, що ти обрізаний, а розказував Христові вчення необрізаним язичникам...

    ненавиджу сіру мораль, особливо у якомусь Відьмакові, де зло не таке уж і зле, і має свої причини.
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 11 березня 2024 21:03
  • 0
    Цитата: gevolushn
    . І дійсно, ця біблійська тема "підстав щоку" дуже наївна і тупа. В ті часи це не працювало.
    На жаль це і зараз майже (?) Не працює. Бо людина таке створіння, яке лізе на голову та бере що захоче, допоки їй не дати по рукам або голові. Навіть закони які були створені щоб це попередити часто не допомагають, бо бо. Тому мені тежі ця вся "глибина" в аніме, викликала лише іронічну посмішку. 

    --------------------
  • gevolushn Отаку
    Дата: 11 березня 2024 18:50
  • 0
    Дууууууууууууже розтягнуто. Що перший сезон розтягнутий, що другий. І дійсно, ця біблійська тема "підстав щоку" дуже наївна і тупа. В ті часи це не працювало. Наче подивився діснеївський мультик, де добро навертає всіх на правильний шлях і хепі енд у кінці. Історія цікава, але все ж щось не те. По суті, рятує тільки сетинг та близькореальні історичні події.
    6/10.

    --------------------
  • StMarsh Анімешник
    Дата: 3 березня 2024 22:32
  • 0
    Не читаючи опису не це я очікував побачити в 2 сезоні. Хоча звісно якщо глянути на назву і згадати, що це, то загалом все виглядає цілком логічно. Добре, що багатьом сподобався цей сезон. Але я явно не серед них. Продовження історії і паралельна розповідь про події поза життям героя це добре. Але саме життя героя і ці всі психологічні переживання, плюс церковщина та фермерство на фоні першого сезону виглядали якось навіть часом депресивно. Постійно було очікування, що він рано чи пізно хоч щось зробить і лише часом він хоч трішки їх виправдовував. Але загалом він тут безперечно сильний, але слабодухий та безхребетний персонаж, що депресує за минулим.
  • GariGaller Анімешник
    Дата: 18 лютого 2024 22:31
  • 0
    Мда ця сіра мораль має трігерити кожного українця, цей біблійський "бредо нарратив" якщо б'ють підстав другу щоку.
    НЄМА у тебе ворогів, б'ють тобі пику, б'ють твого друг,топчуть труд а ти терпи, нейтралітет це найгірше що може бути, хоча я розумію філософський та психологічний бекграунд Торфіна, і ці його муки сумління, і те що його батько хотів врятувати його від цього пекла, яке було показане в 10 серії, та від цьої кровавої долі, але тим що він зберіг нейтралітет та не вбив команду Аскелата, та його самого, нарік Торфіна на це випробування, і стає логічне питання - воно того варте було ? показати що ти той пес з метеликоміз мему ??))