Наприклад, 

Драконячий дантист

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Стімбой

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2004
Жанр: Пригоди, Фантастика
Режисер: Отомо Кацухіро
Студія: Sunrise
Серій: 1 з 1 (2 год. 6 хв.)
Переклад: MadGuy
Ролі озвучували: ТвійТатко, Spectator, Неріда

Дивитися Стімбой онлайн

Вікторіанська Англія середини XIX століття. Рей Стім (Стім - пара англійською) - на вигляд звичайний хлопець, яких багато тисяч. Але його дід із батьком, Ллойд і Едвард Стіми, - видатні винахідники машин, керованих парою, та й у самого Стіма-молодшого настільними книгами служать технічні довідники, а іграшками - запчастини від парового котла. Поки батько і дід роками пропадають за океаном, удосконалюючи технологію вивільнення енергії сильно стисненої пари при щедрій фінансовій підтримці великого виробника зброї з Америки консорціуму О'Хара, Рей тихо живе з матір'ю в рідному Манчестері. Але його безтурботний світ розбивається вщент, коли в будинок приносять посилку з новітнім винаходом Стіма - Паросферу, невелике кругле пристосування, що містить в собі колосальний енергетичний потенціал. Не встигає він відкрити кришку, як до них вламуються зловісного вигляду молодики, намагаючись відібрати чудове пристосування. Однак Рей не з тих, хто легко поступається. Таким чином він ув'язується в протистояння правлячих сил, які змагаються за право використовувати в своїх корисливих цілях плоди інженерного генія сім'ї Стіма, в протистояння, де його батько і дід знаходяться по різні боки барикад.


Фільм озвучено за підтримки сайту manga.in.ua
Приємного перегляду
Літо 2004 / AniUa
7 років і 7 місяців тому
7K
ПЛЕЄР
7.9/10 (29)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку

Дата: 14 листопада 2023 01:35
Дякую за переклад та озвучку.

Подобається стімпанк, тому рідко проходжу повз творів з такою начинкою. Загалом добре збите аніме (раптово без чібі, але вистачало дітей, яких любила Богиня Фортуна), чудова, гарна рисовка, анімація, екшн, композиція тощо. Музику теж часто вдало підібрали. Споглядати це все було цікаво, сюжет, бувало з ним так (перша половина п/ф), що складно було зрозуміти як далі піде (на цьому місці п/ф "Акіру" згадав і не дарма). Ну, майже, бо "принцеса" серйозно читалася, як і що з нею буде... занадто тут шаблонно. Динаміка, як завжди кульгає або стрибає. Часом у прискоренні 2x було враження, що дивився в 1.5x і не тільки у мене=/ Але комфортніше було дивитися на 1.75x, ото що часом через музику ставив на нормальну швидкість.

Сам твір жанру стімпанк, як часто буває про вчених з пекельним полум'ям в очах та їх різного роду видатними, грандіозними винаходами/технологіями, які несуть далеко не лише благо. Ну і зрозуміло разом із цим підуть руйнування, теми суперництва, людської натури зі зіткненнями ідеалів. Один кричатиме - наука понад усе незважаючи на ціну. Другий, що природа та подібна наука надто небезпечна для людей тощо. Крім цих моментів будуть там ще дилеми та інше.

Загалом, ясна річ тайтл сподобався і можна було б і в топ додати, але є деякі нюанси (легковажність і деякі дурниці як приклад, але не дуже принципово), які трохи зіпсували враження...не буду про них писати. Ну і зрозуміло, не шкодую, що дивився цей придатний п/ф від Кацухіро Отомо.

Ps
Про відсилання (?) і дежа-вю тут побіжно. Перших вистачало для подібного жанру, можливо, одна з них була на "Титанік" (у "Мандрівному Замку" теж це можливо було), друга нагадувала машинну броню з "Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura" (тут на солдатах), можливо, не одним автором черпалося це все суто з одного якогось джерела. Про дежа-вю писати не буду, багато моментів стосуються даного жанру і взагалі це вже норма... але, все ж, часом надто вже впадає у вічі, що складно не звертати увагу.

--------------------
  • YankoAnime Отаку
    Дата: 13 серпня 2023 15:45
    Дякую за працю! Захоплююче аніме з чудовою атмосферою парової революції. Вражаюча деталізація стимпанк-світу та захоплюючі екшн-сцени роблять цей фільм незабутнім. Рекомендую be 
  • Flut Анімешник
    Дата: 17 березня 2023 10:28
    Двоє дорослих не знають, що робити із власним винаходом, скидаючи всі проблеми на дитину, яка тащить катку в соло

    Зайде всім, кому подобається тематика стімпанку чи якщо ви грали у фростпанк, дуже якісна мальовка, особливо сцені з парою та екшн сцени
  • Yanaemeralds Отаку
    Дата: 14 серпня 2022 18:17
    Неймовірне аніме, дякую за працю!