Наприклад, 

Домашня дівчина

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

5 сантиметрів за секунду

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2007
Жанр: Буденність, Драма, Романтика
Режисер: Макото Шінкай
Студія: CoMix Wave Films Inc.
Серій: 1 з 1 (1 год. 3 хв.)
Переклад: Nahasaki
Ролі озвучували: Emeri, Ray, Lali, YuraFlash, Mari, Rise, Radomyr, Wetka, Trina_D

Дивитися 5 сантиметрів за секунду онлайн

Закінчення початкової школи стає для Такакі і його подруги Акарі величезним розчаруванням: через переїзд батьків доводиться розпрощатися з планами на вступ в одну і ту середню школу. Десятки кілометрів - гігантська відстань для дитини і зовсім невелике - для дорослого... але вміння долати відстані не завжди допомагає подолати зростаючу прірву між людьми.
Приємного перегляду
Зима 2007 / UaMax
3 роки і 4 місяці тому
16K
ПЛЕЄР
8.6/10 (209)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Тіхтоназе з міста Коцюбіїв Анімешник
Дата: 12 березня 2024 00:35
Неймовірно  hi
  • alexkonsevych Анімешник
    Дата: 1 лютого 2024 14:59
    Без сумніву, сумна історія, на перший погляд, здається, що вона про хлопця, який безтямно закохався у дівчину, і не може відпустити минуле. 
    Хоча я вважаю, тут набагато глибший сенс. 

    Життя людини, ніби падаючий пелюсток сакури. І хоча вітер обирає на скільки далеко і куди ти впадеш - ти завжди можеш насолодитися падінням. 
    Під час падіння ти повинен боротися за те, що тобі дороге, чіплятися за життя і тішитися тим вітерцем, що мимохідь огортає тебе, старатися вловити і прожити кожен момент так, як хочеш ти, а найголовніше - зрозуміти, як ти хочеш це зробити. І краще зрозуміти це якнайраніше, поки не стало пізно. 


  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 30 січня 2024 17:07
    Цитата: Osmia
    Тю, в 20років втрачати сенс життя, дурниця якась в голові того хлопця. Там усім не вистачило "магічного підсрачника". Вдруге дивитись не буду. Гадаю, це сюжет про те, як не треба робити і що з того вийде.
    Для людини яка тільки тим жила (нав'язлива ідея), у те вірила (романтик інколи - це просто жах), так, на той момент - це кінець життя та дуже суттєва травма. Далі невідомо як все піде. Тут залежить від самої людини, його психіки, соц.стану і які люди його оточують зі всіма витікаючими. І так, тут добре показують, як робити не можна. А фінал його історії з ранобе.

    --------------------
  • Osmia Анімешник
    Дата: 30 січня 2024 13:10
    Тю, в 20років втрачати сенс життя, дурниця якась в голові того хлопця. Там усім не вистачило "магічного підсрачника". Вдруге дивитись не буду. Гадаю, це сюжет про те, як не треба робити і що з того вийде.
  • cantstop Анімешник
    Дата: 20 січня 2024 22:41
    Круте аніме. Навіює спогади про шкільне втрачене кохання і рефлексію про сьогодення, в якому треба йти далі і жити, а не тужити за минулим, хоч яким би воно неперевершеним і бажаним не було. Звісно дещо сумно, що з часом люди забувають кохання, яке вони мали один до одного через різні причини, або відстань як тут. Особливо боляче бачити, що не сварки і розбіжності розділяють людей, а якась пасивна річ(тут відстань). Це ніби не кінець, але повернутися назад вони вже не можуть. 
    Як слова у пісні "він хотів як краще, а віддав назавжди, а вона чекала, просто сил не стало"
  • dzax.anime.shop Анімешник
    Дата: 13 січня 2024 21:17
    передивися 5 разів, хочу ще 100
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 17 серпня 2023 00:32
    Продоаження.


    Підсумок.

    Ну, до автора почав куди краще ставитися, не чекав, що так зайдуть останні його твори. Загалом теж топова 8, можливо навіть тверда, нехай деякі питання залишилися.

    Ps
    Kimi no Na wa ну дуже дуже за настроєм і контекстом егл нагадує, нехай і трохи оптимістичніше, можливо.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 16 серпня 2023 17:40
    Дякую за озвучку та переклад!

    Загалом красива у багатьох відношеннях картина з не безглуздими діалогами та думками, які під собою щось несли. Переживання, дилеми, почуття тощо. Музика була теж у тему і під настрій твору були ще й гарні фонові звуки.

    Відразу ж варто написати, що в контексті часових рамок автор здивував, бо перші твори з його репертуару були більш у певному сенсі - сміливіші, приземлені, депресивні та не настільки оптимістичні. Як ось цей тайтл. Тут же історія йде в три фази, початкової чи середньої та старшої школи, а після почалося вже доросле життя. Починається вона в контексті про двох одиноких людей, яких життя на якийсь час пов'язало, так потім і розкидала. Далі йшла історія про нерозділене кохання (третє теж таке ж, хай і побіжно, бо розв'язка), в якій дівчина з усією головою (вона її прямо втратила, нав'язлива ідея) захопилася мгг, а йому хоч би хни. Так, не щастить в аніме дівчат з ім'ям Канае з мгг.

    Ну, а сенс промови якщо правильно зрозумів, про хлопця (ідіота? Не знаю, багато хто може так сказати) з нав'язливою ідеєю (закохався без тями чувак) про своє кохання в самій юності, від якої не зміг втекти вірний, що залишився їй. Як багато хто любить говорити - "без минулого немає майбутнього" (це і так, що якщо врахувати те в контексті, що історія нічому не вчить... не про це розмова), тут же автор підійшов з іншого боку - "людина яка застрягла у минулому, не бачить сьогодення, апріорі не має майбутнього”. Вийшло і подав це все автор дуже цікаво, і історія вийшла не зовсім типова, бо не завжди вірність тим самим своїм ідеалам - винагороджується. Так і тут. Він не пішов далі (а інші змогли), не пережив/переступив через той пам'ятний поцілунок і...

    Буде ще одна частина.

    --------------------
  • Flying Fen Отаку
    Дата: 3 липня 2023 15:33
    Дякую за озвучування та переклад)
  • V1K_UA Анімешник
    Дата: 21 березня 2023 09:26
    дякую за найкраще озвучення
    самі найкращі роботи він Шікная be