Наприклад, 

Подорож Кіно. Чарівний світ. Фільм перший - Життя триває

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Сни зброї / Бойовий ангел Аліта

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 1993
Жанр: Драма, Пригоди, Фантастика
Режисер: Фукутомі Хіроші / Кішіро Юкіто
Студія: MadHouse, animate
Серій: 2 з 2 (30 хв.)
Переклад: Smoke
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Сни зброї / Бойовий ангел Аліта онлайн

Дія аніме відбувається в футуристичному світі-антиутопїі. Головні герої належать до соціального дна суспільства, але суспільства високорозвиненого, рівень технологій якого набагато перевищує теперішній стан науки. Воїн-мисливець і лікар кіборгів на ім’я Ідо живе в Іржавому місті, над яким парить рай Залем. У своїх подорожах в якості мисливця за головами – вбиваючи грабіжників хребтів у світі, в якому людська нервова тканина стала найціннішим товаром – він раптом знаходить і виправляє залишки кіборга, якому дає ім’я Ґаллі. Надприродно сильна Ґаллі, яка втратила пам’ять, починає нове життя у світі, де кожен день іде боротьба за виживання.
Приємного перегляду
Літо 1993 / GweanMaslinka
8 років і 10 місяців тому
8K
9.0/10 (34)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку
Дата: 8 серпня 2023 06:05
Продовження:

Мальовка свого часу хороша і чудово підтримує настрій твору. Екшн теж хороший і непогано поставлений, часом навіть цікавий і видовищний. Також доходить буквально до розчленування і крові, загалом рівень насильства та жорстокості на рівні, iнодi серйозному.

Також у тайтлі крім цього всього було трохи оголенки та романтики (все зрозуміло, тут жГг-підліток на перших ролях, хоч і кіборг), але все не більше ніж у міру (як крові тощо), що реально рідкість.

Сюжет.



Діалоги нормальні і просто у тій чи іншій справі, не більше.
"По півкроку, так довго не пройдеш весь шлях".

Можливо, в аніме ще було посилання на Рейдена чи навпаки.

Підсумок.

Я вражений і навіть у захваті, чесно не можу згадати коли таке востаннє було. Напевно, при перегляді "Death Parade", а до того "Gunrave", хоч потім теж були тайтли, ото що з пристойними нюансами.

За оцінкою.
Cпочатку були очікування на 7, але згодом враження все зростали і росли до того, що зараз оцінка коливається від 8 до 9(!). М'яко сказати, здивований. Хех, можливо саме на такі нішеві тайтли мені більше часу витрачати?

Дякую за переклад та озвучку.

--------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 8 серпня 2023 01:10
    (Все нiяк у мене до манги по цьому тайтлу руки не дiйдуть, i мабуть так i не дiйдуть, нажаль)

    Свого часу як на заході вийшов фільм за мотивами манги чи аніме, то глянув пару оглядів, але далі справа не пішла. А ось зараз чомусь захотілося глянути це анiме, частково через інтерес чому так багатьом воно подобалося.

    Почну мабуть із атмосфери.

    Вона витримана і така як у безлічі придатних антиутопій (тут же представник жанру кіберпанк з можливими соціальними (і не тільки) проблемами в найближчому (або не дуже) - майбутньому) - похмура і депресивна (відразу ж звичайно згадуєш Blade Runner, класика ж!) + вдала музика ще більше намагається занурити того, хто споглядає в цей страшний світ (до речі, а ендінг вельми теж хороший + деякі композиції чисто віддалено нагадували Термінатора). У якому добре видно що в ньому немає нічого доброго (людина людині вовк, аж до сімей), люди виживають буквально як можуть (наприклад ). Грошей немає, роботи немає, правоохоронних органів теж немає, замість них мисливці за головами та величезні проблеми з бандитизмом, a бандити найчастіше є кіборгами. Є сильне розшарування в суспільстві, одні живуть на вершини піраміди (буквально, тільки догори дригом), інші раннє написав як (не рахуючи що Землю перетворили на справжнісіньке звалище) і вони прагнуть піднятися на ту гору, на яку не зайти - хоч багато хто і мотивують себе цим, маючи надії та ілюзії.

    Буде ще продовження, друга частина вiдгука.

    --------------------
  • ЗіґЗаґ95 Отаку
    Дата: 11 квітня 2021 06:55
    Мабуть улюблений тайтл в жанрі "кіберпанк" і перший після якого я, повністю, прочитав манґу.
  • David3638 Анімешник
    Дата: 8 грудня 2020 22:44
    Це аніме з’явилося на світ в 1993 році і, не дивлячись на легендарну манґу, не породило цілої серії. Чому так не сталося? Я не знаю. Можливо не вистачило часу для розкриття героїв, може не вистачило того, що у головної героїні не було (майже) мотивації. Кожен знайде свою причину.

    Але зараз це аніме є реліквією, в гарному сенсі цього слова, того часу. Дивитися на старий малюнок дуже приємно, він майже завжди залишається світлим, теплим. Начебто надія ніколи не залишає ці місто, навіть при всьому жаху життя. Атмосфера заспокоює, не дивлячись на апокаліпсис і весь бруд міста. А музика додає меланхолії до драматичних моментів.

    Сюжет розповідає про доктора Ідо, який на сміттєзвалищі знаходить робота, який ще функціонує. Відновлюючи робота, Ідо дає їй ім’я – Ґаллі. Нічого не пам’ятаючи, Ґаллі починає нове життя.

    Дивлячись на цей синопсис, ти розумієш що тут буде присутній конфлікт між дітьми та батьками. І він звісно є. Ідо надто оберігає Ґаллі, через що у них стається конфлікт. Але як швидко цей конфлікт з’явився, так само швидко він зник. Проблема малого хронометражу знов дає об особі знати. 

    Ще однією проблемою є те, що деякі персонажі з’являються декілька разів, нам їх представляють або через оточення, або через Ідо. Але вони майже ніяк не розкриваються, або взагалі зникають і ми їх більше не бачимо. Але все це можна вибачити. Бо воно має "дух". По іншому я не можу це схарактеризувати. Дивлячись аніме, я розумів - його робили ті, хто хотів його робити, вони бажали його зробити і їх любов відчувається.

    Це аніме сподобається тим, хто полюбляє старі аніме і готовий пробачати багато огріхів. Усім іншим може не сподобатися і залишити неприємні спогади. 
  • Fivlao Анімешник
    Дата: 27 лютого 2019 23:18
    AMDAtlonUA,
    Як на мене 
    Фільм вийшов найкращою аніме адаптацією з усіх як на мене))
  • AMDAtlonUA Отаку
    Дата: 7 вересня 2018 22:07
    Цікава історія надіюся фільм буде також крутим hi