Наприклад, 

У той час, вона

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

16+

Безсмертна література

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2009
Жанр: Драма, Історія
Режисер: Асака Моріо
Студія: MadHouse
Серій: 12 з 12 (22 хв.)
Переклад: Rosava
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Безсмертна література онлайн

Аніме-серіал, створений за романами та розповідями чотирьох японських письменників першої половини XX століття. У кожній сюжетній арці через різноманітні образи східної та західної культури автори намагаються знайти відповіді на одвічні питання буття. У чому сенс життя, що робить людину людиною? Чи можна взяти та відкинути закони та звичаї суспільства? Яка істинна сутність та сила дружби? Представлені роботи хоч і не дають готових відповідей, проте допомагають шукати власний шлях.
Чудова нагода для глядачів познайомитися з творами японських класиків. А класика, як відомо, не старіє і залишається актуальною в наші дні.
Приємного перегляду
Осінь 2009 / GweanMaslinka / OtakuNoSekai
рік і 8 місяців тому
12K
ПЛЕЄР
ПОПЕРЕДНЯ
НАСТУПНА
8.5/10 (41)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку
Дата: 9 квітня 2024 03:27
  • 0
    Спойлери (у коментарях нижче теж, але ліміт не дає написати)

    Не читав опис, не знав про що це аніме та нічого від нього не чекав, але в свою чергу отримав класно зроблений тайтл з придатною текстовою складовою (приємно і навіть цікаво було їх слухати. Вистачало тут і цитат), хорошею подачею, саундтреком (ендінг ок, опенінга майже не було) і якісною мальовкою, де були витримані нормальні пропорції обличчя у людей (так, є деякі нюанси, як очі у дітей чи Кея, а також чібі у другій історії, але це виняток), витиримана атмосфера, антураж якому допомогав саундтрек та багато чого іншого (самі по собі історії цікаві, як і їх сюжет, нехай все +/- старе як цей світ навіть напочаток, середину ХХ сторіччя. Але дійсно, добре працює для ознайомлення з частиною культури Японії), яке було на придатному рівні. Далі краще не читати і краще прочитати опис до цього твору, який лаконічно розкриває всю суть цього аніме(*). Далі суто потік свідомості, думок:

    1) Перша історія.

    "Батько колись мені сказав, той хто не заробляє, той не людина" (це декого сильно нагадало=/)

    "Чому ви такі добрі до мене? Бо світ жорстокий до жінок"

    Тут цілковита соц.драма на фоні різноманітних психологічних проблем (їх добре подали), різних внутрішніх демонів, якими частково чгг себе виправдовував. Тем не менш тут добре було показано суспільство в різних його проявах ("суспільство сукупність окремих особистостей") та добре показаний зріз самого суспільства, історичний час (атмосфера, антураж ок) і в окремих моментах, де людина переставала бути людиною (наближався початок Другої Світової). Цікава історія і в багатьох письменниках або митцях було в деяках сенсах схоже життя (не буду писати про те, з ким або якими творами був схожий цей твір, надто багато асоціацій, нехай сенси можливо різні). Постійні депресії, багато жінок, бо шукали собі музу або якесь натхнення. Також спиртне, наркотики та багато чого іншого. Ну і сама історія, частково про те, як одна людина, гг зміг осягнути свою нікчемність. У будь якому випадку сильна історія, витримана в плані атмосфери, антуража тощо і складна, ні, скоріше важка для сприйняття. Наповнення його буде постійно давити на глядача.

    Нижче буде ще

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 8 квітня 2024 01:41
  • 0
    Дякую за переклад та озвучку.


    Продовження.

    2) Друга історія.

    В плані контрастів ця історія буде вирізнятись більш за інші + тут добавили чібі. Ця історія теж стара як цей світ. Не одну історія зустрічав в контексті, де дівчина казала хлопцю убий свою матір (тут колишніх дружин), якщо мене кохаєш. В тих історіях, вже після вбивства, дух матері казав сину - я єдина була хто дійсно тебе кохав. Потім вже син вбивав і саму дівчину... Тут правда інтерпретація інша, але у чомусь схожа.
    Можливо одна з тем тут: зайве ворог необхідного в трагекомедійній обгортці (постановці), ще й зі схожими словами Дарт Траї на самому початку: "Як легко впасти і як складно визнати своє падіння". По суті гг зустрів своє відображення, майже таку саму ненаситну жінку (ролі змінились після того, як він вбив її чоловіка), яка все ж не змогла вчасно зупинитися зі своїми все жахливішими завданнями для нього (як і він до того), а гг зійшов з розуму та задушив її, бо подумав що вона демон Сакури, яку так завжди боявся.
    Ну і не зважаючи на чібі і саму ось таку подачу - історія сподобалась своєю мораллю, якщо вірно зрозумів.

    3) Третя історія.

    "- Дурні ті, хто не хочуть розвиватися духовно.
    - Втрата людяності - це кінець."

    Тут була "красуня і чудовисько" (хто тут були чудовиська, добре питання), те як люди натикаються на те, за що борються. Один хотів як краще для себе (горе від розуму), а загалом спричинив, випустив з пляшки ось такого драматичного джина (нехай для сенсея все закінчиться умовним хепі ендом, ага) на фоні різних слоїв суспільства, тут еліти і простолюдина. А фінал: "це літо було чудовим".

    4) Четверта історія - це третя, тільки оповідання буде йти від обличчя самого бугая Кея, його реакцій тощо. Такий прийом у свій час буде використаний і в "Death Parade".
    Щодо самої історії... ось як може дівчина/жінка змінити життя чоловіка і до чого все може дійти. І все ж, Кей наостанок вирішив залишитись людиною, нехай і в своєрідній формі (японці), але думаю, автор "Саду Грішників" частково схвалює=/

    5) П'ята історія, "Біжи, Мелосе"

    "Ніколи не дізнаєшся, що у людині лежить на сердці. Людям неможна довіряти"

    "Дан-куне, чи тяжко бути тим що чекає? Чи ваще тому, хто змушує чекати інших?" (Тут мабуть, від людини залежить=/)

    Нижче...

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 7 квітня 2024 14:54
  • 0
    Це типу Японський Доріан Грей? Ну таке склалося враження по першій серії


    Продовження.

    Теж цікава історія з темою непохитної дружби. Починається з того як один письменник, коли працював над однією роботою, йому принесли (нехай) шаблон з одного твору Античних часів, можливо міфології. І читая цей твір, він згадав і своє реальне життя, дружбу юнацьких часів, яка нанесла йому травму (щось він втратив, а щось отримав). Де його друг обманом відправив в Токіо (бо один мав талант, а інший можлмво ні і він тягнув його назад, за собою. Хоча там ще проблеми зі здоров'ям були), де він на той час знаходився і мав непогане місце в суспільстві.

    Сам фінал красномовний вийшов, що там, що там і зі своїм сенсом.


    6) Шоста.

    Тут вже був сюр та гротеск з тим, що таке насправді жити або бути живим + те що є в описі більш чим релевантне тому не буду робити повтор. Ну і можливо непогано показали, що коли когось вбиваєш, то і несеш відповідальність за це (знову згадав на цьому моменті "Сад Грішників"=/), а коли не вбив павука, той дав гг шанс на спасіння із Пекла, ось тільки Павутинка не витримала, бо гріхи його потягнули вниз.

    7) Сьома.

    Ця історія зв'язана з шостою, тільки тут вже про митця і імператора, який хотів бачити тільки все хороше при своєму правлінні (декого це сильно нагадує і не одну особу з історії) і митця який бачив реальний стан справ в імперії. Саме на чому базувалась імперія зі всіма витікаючими. Одні жирують, інші ледве ледве кінці з кінцями зводять, повстанців в стіни замуровують для їх міцності, люди з різних причин мруть як мухи і т.д. Люди хочуть хліба, якщо його мало, то видовищ. Коли імператор стратив героя попередньої історії, він його стратив не за вбивство простих людей, а впершу чергу за те що перервав парад який проводив сам імператор. Цікава історія в таких же тонах та під таким соусом, нехай і... тривіальна. Але не тривіальний тут був митець. Митець який сам на цьому поїхав (або він завжди бачив лише такий світ чи знайшов для себе ось таке натхнення=/), став залежним від усіх цих жахів і закінчилось все так як закінчилось. За всі бажання треба платити, а він через мистецтво він заплатив найдорожчу платню на той момент що мав. Ну окрім свого життя, мабуть.

    Ps Ще можна було більше написати, розкрити і можливо краще у цілому вийшло б, але і такого вистачить=/

    --------------------
  • Akio Sakyrai Анімешник
    Дата: 3 червня 2023 13:38
  • 0
    аніме списане з автобіографічного твору осаму дазая більше не людина. в аніме є свої корекції тому раджу замість перегляду прочитати книгу.

  • Тукрук Анімешник
    Дата: 14 жовтня 2022 09:18
  • 0
    Не дуже веселе життя в авторів творів) Журба і сум, як і в значній частині нашої літератури)
  • rosava Анімешник
    Дата: 14 вересня 2022 22:56
  • 1
    Цитата: commander Ermine
    а Сакай Масато - хто він?? Журналіст, письменник, чи може філолог- літературознавець?  просто гарно виступає на камеру

    Це відомий японський актор.
  • commander Ermine Анімешник
    Дата: 3 вересня 2022 21:41
  • 1
    Дякую за озвучку українською!! Не можна сказати, що мені  категорично не сподобалося "безсмертна література",або навпаки "у захваті від шедеврів" - радше на 1 раз + втомився від перегляду. ( я переглянув це анме за 2 дні, безперевно), тому не бажаю згадувати ці дні і це аніме.
  • Damglador Отаку
    Дата: 3 вересня 2022 02:38
  • 0
    Цитата: commander Ermine
    робота плеєру  з озвучкою мене реально дратувала більше ніж сюжет всіх серій. в мене погано працював цей плеєр. Це не питанння стосовно якості озвучки. лише кажу,як було
    Може тоді краще скачати торрент?

    --------------------
  • commander Ermine Анімешник
    Дата: 3 вересня 2022 01:26
  • 0
    робота плеєру  з озвучкою мене реально дратувала більше ніж сюжет всіх серій. в мене погано працював цей плеєр. Це не питанння стосовно якості озвучки. лише кажу,як було
  • commander Ermine Анімешник
    Дата: 2 вересня 2022 02:17
  • 1
    якщо "Нікчема" - відображення життя Дадзая, то життя у Дадзая було реально жахливим

    а Сакай Масато - хто він?? Журналіст, письменник, чи може філолог- літературознавець?  просто гарно виступає на камеру