Наприклад, 

Лампа дідуся

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Нечисть

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2010
Жанр: Готика, Драма, Жахи, Містика
Режисер: Аміно Тецуро
Студія: Doumu
Серій: 22 з 22 (22 хв.)
Переклад: Gwean, Maslinka
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Нечисть онлайн

Сучасність. Невеличке селище Сотоба, відокремлене від зовнішнього світу хвойним лісом. Життя тут плине розмірено, тихо і спокійно, доки не починається низка дивних смертей – помирають і старі, і молоді, і хворі, й здорові. Початкові симптоми в усіх схожі: слабкість, сонливість, низький тиск, – та місцевий лікар Озакі Тошіо ніяк не може визначити причину смерті. Разом зі своїм другом – ченцем храму – він починає розслідування…
Здавалося б, атмосферна містична драма про вампірів, але, насамперед, це аніме про людей, про темний бік людської природи, про страх смерті і жагу до життя, про добро заради зла і зло заради добра, про те, як чудовиська залишаються людьми, а люди перетворюються на чудовиськ.
Приємного перегляду
Літо 2010 / GweanMaslinka
9 років і місяць тому
20K
8.9/10 (108)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Сігма вумен Анімешник
Дата: 28 березня 2024 16:30
  • 0
    Опенінг скіпають лише боти
  • Тіхтоназе з міста Коцюбіїв Анімешник
    Дата: 13 березня 2024 09:25
  • 1
    Одне з найкрашіх тайтлів про вампірів  he
  • Stanis_150 Анімешник
    Дата: 18 грудня 2023 21:47
  • 3
    Неймовірний тайтл. Захопив мою цікавістю з першої серії і не відпустив до самого кінця. Так багато чого в ньому мені сподобалось що й не перелічити.

    На щастя, остання фраза з опису, що це "про те, як чудовиська залишаються людьми, а люди перетворюються на чудовиськ" правдива максимум відсотків на десять. Тут показаний світогляд і з точки зору вампірів, але зовсім нема його романтизації. Вони мають можливість обирати чи померти остаточно чи ставати монстром, що вбиває безневинних людей, тому жалю не викликають, а дії ще живих людей логічні та зрозумілі.

    Загалом це аніме є чимось середнім між Цикадами, Паразитом та Літньою порою, тому якщо вам подобається якийсь з цих тайтлів, то ймовірно сподобається і цей.
  • Hori Анімешник
    Дата: 16 листопада 2023 21:50
  • 1
    ///спойлери///
    аніме однозначно викликає емоції, особливо під кінець, а якщо щось викликає будь-які емоції -- то це вже успіх, 8\10. а найстрашніше те, що, хоча й без вампірів, а люди у реальному світі такі ж, їм аби тільки дай і вони все летять. ПРОТЕ ОПЕНІНҐ ПРИКОЛЬНИЙ як Меліс Мізер  hh
    А ЩЕ якщо вони не дихають, то чому б вони не могли ховатися у воді, або зариватися під землю... або там де відсутній кисень для живих, як мала в диму...
  • Furfyrochka Анімешник
    Дата: 24 жовтня 2023 17:13
  • 1
    Прекрасний перший  опенінг як і саме аніме. Ацуши я буду сумувати за вами!😭
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 7 вересня 2023 03:20
  • 2
    Продовдення.

    Діалоги.



    Підсумок.

    Чесно, складно давалася писанина, як і сам перегляд, бо як до цього всього ставиться... Просто шиза якась, бо місцями зайшло (задумка цікава і хороша, а от реалізація так собі), а місцями... Краще б цього не коли не бачив, чи тут просто показали справжнісіньке людство, з усіма "+" і "-"? (Правда "+" практично не було) Тож мене так від цього зараз верне? Не знаю, немає відповідей, але одне точно, такі в мене були враження лише після Вбивці Акаме. Все ж таки тут краще (там тільки з персонажами краще буде, і то далеко не з усіма), хоча такий же вінегрет, намішали всього завгодно, а вийшло... що вийшло. Причому зробіть менше серій (16 наприклад), було б набагато краще.

    Оцінка.

    На той момент було 7, хоч це багато і післе вона дуже впала, бо треба було все перетравлювати... хоча якщо є що, бо... Вистачить, бо продовжувати багато довго і нудно + те саме і з розбором різних ситуацій, діалогів, персонажів і іншого, воно того все не варте.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 7 вересня 2023 01:13
  • 1
    Продовження.

    Персонажі.


    Можливо ще буде ще одна частина мабуть.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 4 вересня 2023 14:04
  • 1
    Продовження + обережно! Є спойлери.

    Але блін, як взагалі до цього ставиться, якщо цей тайтл намагалися порівнювати з Vampire: The Masquerade — Bloodlines, коли боротьба людини та звіра у VTMB у рази краще показана. Там вампіри чи шабаш, чи його противники, перші уподібнилися звірові всередині у найгіршому зі своїх проявів, а другі намагаються нормально жити убиваючи у собі звіра. Тут же цього і близько немає, і тільки пару вампірів (дівчина медсестричка наприклад) намагалися з цим усім у собі боротися, проте нічого в них до ладу не виходило, бо монстр брав над ними гору або вони просто вмирали. Причому як цих шабашитів виставляли з сірою мораллю, коли вони шантажували інших новоприбулих, вбивали без будь-якої жалю неугодних (які ніякої небезпеки їм не являли), із задоволенням і усмішкою (маніака?) пили кров без тіні сумнівів, а багато інших індивідів і зовсім від вбивств іншого отримували задоволення, особливо сподобався момент із соплями та сльозами, як складно жити вампіру (ще ось момент з вампіршою, яка одна з багатьох кричала про жалість до себе і своєї Долі, хай як і багато інших кинула все на самоплив. Суть у тому, що вона вбила всю свою сім'ю, в розрахунку на те, що вони повстануть, своїх дітей, чоловіка та його батьків, при цьому останні прийняли її в сім'ю і полюбили і Її всим своїм єством, коли вона сама була з неблагополучної сім'ї, вона не стала за них боротися, не лягла через них кістками, а просто їх убила і залишилася зовсім однією, причому шантажувати її було практично нічим, тільки ними, не рахуючи розрахунку, що вони теж стануть вампами), а потім йде сцена де Мегумі каже: "Приємно коли ненависний чоловічок страждає". Це був тип натяк на те, що якщо був нормальний за життя, то таким залишишся в тілі вампа? Ні, так не працює, бо тобі доведеться пити і спрагу ніяк не перебореш, а донорська кров як у VTMB не спрацює, а альтернативного варіанта не було, тільки один – убивай. Тож у чому тут відносності? Тут явно боротьба видів за життя, і вампіри тут сильно в невигідному становищі, бо вони лізуть зі своїм статутом вбиваючи людей, причому у кожного своя мотивація, а кількість тих, хто сумнівається ... було не більше 5 в тайтлі, якщо не 3, а то й двох=/

    Можливо ще буде продовження.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 4 вересня 2023 03:39
  • 1
    Продовження + обережно є спойлери!

    Хорор.

    Тут крім одного моменту на самому початку писати більше нема про що "фейспалм", та про що писати, коли тут жахи прямі такі і бродять всякі тянки з рожевим волоссям (ок у неї образ такий, але невже не можна було все-таки зробити суворішу стилістику в багатьох моментах?)... а в напружені моменти грає спокійна музика... у перші з таким стикаюся. Цирк якийсь через що смішно від цих та інших безглуздостей. Причому з трилером теж саме що і з хорором, спочатку трохи було якесь напруження, далі все увійшло в норму або буденність, та й взагалі цього всього до ладу і не було.


    Вампірська тематика та відносності.

    Тут все в принципі непогано (вампірська тематика), бо бачив речі, які набагато були гіршими. Причому подекуди намагаються й якісь теми підняти, причому серйозні. З іншого боку, ці теми або банальні, але придатні, або їх просто так розкривають і подають, що навіть не знаєш як до цього ставиться. Та відразу ж зрозумів про що буде мова в тайтлі, коли дрібна вампірша заговорила з ченцем (що всі хочуть їсти і жити, що люди полюють і їдять як тварин, так і самих себе, навіть не замислюючись над цим і не відповідають. менш у тайтлі підводять до такої моралі, що вбивати нікого не можна або потрібно підходити до цього з розумінням... І все ж, за монологами/випадами того ж ченця (з ним окрема історія, яка ґрунтується на розпачі та самоті, але так... знайшов собі подружку в результаті=/), мораль така, що "якщо до тебе будуть лізти в будинок вбивати або грабувати, нічого зробити відвертої агресії не можна буде і потрібно сидіти, труситься, а ще краще навести рушницю собі під підборіддя і вистрілити", бо ВСЕ ХОЧУТЬ ЖИТИ і ЇСТИ (до речі в цьому сенсі, в "Клейморі" на кшталт говорили, мова про харчовий ланцюжок була: "Хіба люди оплакують корів, свиней, овець, яких вживають у їжу? Зовсім ні. Для них у цьому немає нічого протиприродного, адже тварини не належать до їхнього вигляду, такі закони природи. Вони логічні" - Рифул із Заходу). Так, вони намагаються різні теми показувати і піднімати, але воно все один одному настільки суперечить, що можна тільки одне написати, тільки одну мораль: життя - це боротьба і виживає виключно сильний).

    Буде можливо ще продовження.




    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 4 вересня 2023 01:29
  • 1
    Продовження.

    Психологія.


    --------------------