Наприклад, 

Поліана

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Акіра

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 1988
Жанр: Жахи, Надприродне, Пригоди, Фантастика
Режисер: Кацухіро Отомо
Студія: TMS
Серій: 1 з 1 (2 год. 4 хв.)
Ролі озвучували: студія "Омікрон"

Дивитися Акіра онлайн

Минув 31 рік після завершення Третьої світової війни. На руїнах міста Токіо відбудовано нову столицю – Нео-Токіо. Через невдалі податкові реформи в країні починаються масові заворушення. Вулиці міста перетворюються на арену численних антиурядових демонстрацій, терористичних атак радикальних організацій та жорстоких бійок банд байкерів. Країною шириться культ Акіри, адепти якого звіщають, що саме надлюдина Акіра має врятувати Японію. Тим часом в секретних дослідницьких центрах під наглядом військових тривають експерименти над людьми з метою створення досконалої зброї.
Приємного перегляду
Літо 1988
10 років і 5 місяців тому
22K
9.0/10 (188)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Тіхтоназе з міста Коцюбіїв Анімешник
Дата: 12 березня 2024 21:06
Дуже деталізована мальовка. Неймовірний фільм.  hi
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 27 жовтня 2023 23:37
    Цитата: Azebi
    На 3 роки з третьою світовою прогадали
    Є ще одне +/- пророче аніме (хоча у своїй фабулі таких багато (мова не тільки про аніме), але з нюансами, не важливо), "Memories" назва. Там 2 і 3 серії багато чого коштують...

    --------------------
  • Azebi Анімешник
    Дата: 27 жовтня 2023 23:21
    На 3 роки з третьою світовою прогадали
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 11 вересня 2023 06:48
    Продовження.

    Деякі події були краще розкриті, як самі бандитські/байкерські розбірки. Набагато краще розкрили "революціонерів" і до чого довели їхні дії, а також чого привели їх ляльководи. Військові, держава(и) та поліція поводяться як практично в будь-якому класичному кіберпанку і це подається набагато вишуканіше. Також в аніме між рядками Тецуо говорив, що якщо буду їсти таблетки, то стану таким як ті діти-старі, тут же дана тема розкривається досконало, що як і чому. Тому в аніме багато чого доводилося додумувати самому і при першому перегляді - це просто не зможеш переварити, хоча не сказав би, що їжа для розуму - це погано. Але й не варто забувати, що наскільки краще показали цілі експериментів і як їх проводили... хоча багато було зрозуміло і в адаптації. Проте тут все набагато знову таки... досконально.

    Загалом якщо під підсумок.

    Чи гірше став ставиться до аніме? Та жодного разу. Його варто і ще раз варто дивитися. Як би там не було, хоч щодо і десь між рядків, але аніме саму концепцію манги передало, хай і не так досконало, на жаль. Але тут були конкретні причини, 2 години повнометражного аніме Якщо б був серіал або хоча б трилогія, тоді так, але що маємо, то маємо. Мене в принципі результат задовольняє, бо зроблено якісно та талановито. Але якщо буде бажання, інтерес та час, для повної картини можна й подивитися мангу, вона того варта. З усіх манг що повністю прочитав, ця одна з найкращих та топ, але не сама верхівка.

    ps

    Шкода, свого часу, як читав, не зробив більше шпаргалок по лору і т.д. А тепер мало пам'ятаю, чи були там тонкі моменти.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 8 вересня 2023 18:23
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    У персонажа набагато краща мотивація і введення в події, єдине у кого з цим все було на рівні в аніме - це звичайно Полковник Сінісіма і Тецуо, якого поглинула сила. Але в першоджерелі показано наскільки краще переплітаються персонажі і ким вони є. Наприклад, був дуже здивований, коли побачив на руці релігійного фанатика номер, а також це була вона, а не він. Звичайно ж йдеться про Пані Міяко, яку зовсім в аніме не оцінив і не дооцінив, її мотиви та прагнення, також як її характер, особистість та історію. Та Кей виявилася медіумом, і служила провідником, хоча це було зрозуміло і в адаптації. Та й якщо так дивитися, то в аніме у мене викликав здебільшого повагу лише Полковник, коли в манзі, практично всі персонажі цікаві (навіть епізодичні) і у всіх краще розкриті як історії, травми/комплекси, особистості, характери та їхні риси. Деякі з них стали віртуознішими, причому й грають у свою гру. Тому їх мотивації не викликають будь-яких нарікань, як і їхні взаємини. Також багато з них заграли зовсім іншими фарбами, як та ж релігійна фанатичка, яка виявилася не зовсім такою, якою її спочатку малював, причому вважав їх часто куди більш плоскими, ніж виявилося насправді. Якщо взяти когось на замітку, то думаю найкраще піддослідною "свинкою" у цьому процесі виступив Сетаро Канеда. В аніме часом не розумів, звідки в нього береться вогник, коли в першоджерелі - це все подали з самого вступу. Все ж таки він страшний попаданець, який часом створює забавні сіутації, з яких він з успіхом викручується, що подекуди виглядає так собі, а часом смердить і створює ефект/враження мерісьюшності, ну ок, бо таке практично скрізь=/ Якщо говорити про нього як особистості ... то схожий він на відвертого соціопату, воно і зрозуміло, де і як він жив, в якому оточенні та за яких обставин, дитину вулиць, інакше не скажеш. А ось риси його... гордий, подекуди самозакоханий, сміливий, буває періодично проникливий, самовдоволений і цілеспрямований, винахідливий і безрозсудний. Хоча його ставлення до Тецуо... наскільки добре тут піднято тему дружби (як і в тому ж Берсерку, Зошиті, Код Гіас, Devilmen, Shigurui і т.д.), що він то збирався мстити, то метався між своїми почуттями... і часом відволікався від цього всього на речі які йому дорожчі, ніж Кей наприклад.

    Можливо буде ще одна частина.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 8 вересня 2023 03:45
    Манга!

    Багато в чому манга залишала враження під час прочитання – цирка з кіньми, ось честне слово. Багато було безглуздого і безглуздого, наприклад, тут Кей каже треба вбити головкому Імперії Токіо, а наступного моменту - відпускає його, що в результаті призводить до недобрих наслідків. Проте в манзі картина звичайно більш цілісна вимальовується, все ж подібна подача і сприйняття всього що читаю в коміксах/графічних романів - це все-таки не моє, вкотре переконуюся. Хоча ось ранобе заходить, тому місцями аніме мені навіть більше зайшло, не дивлячись на явний сумбур і зім'ятість. Причому безглуздо не визнавати те, що в манзі все було куди більш досконало і ті ж персонажі куди краще були розкриті (чого варте лише Акіра). Але все по порядку...

    Почну із самого початку манги. Наскільки ж більш розгорнутий вступ, який дає набагато більше відповідей, ніж аніме, а також куди краще починає знайомство з персонажами. Загалом у плані подачі інформації манга звичайно аніме кладе на лопатки, бо тут все більш інформативніше подається. Причому і сама розповідь йде набагато плавніше, немає того сумбуру і зім'ятої подачі, причому подій набагато більше (наскільки більше стали інтриги та маніпуляції, причому і в плані грандіозності), як і персонажів, а сама історія подається куди більш цільно і мені дуже зайшла, але не без дурниць і конкретної відсеб'ятини (сумніваюсь, що є щось таке, де такого просто не було б). Сам сюжет йде приблизно тією ж траєкторією і в той же час інший. Чого тільки вартий момент із фактично постапокаліпсисом, такого в анімі й близько не було. А що в анімі, що в манзі сюжет зроблений так, що не знаєш, що буде в продовженні - це безумовно тішить і це все, що споглядає, занурює у твір з тельбухами, що від нього неможливо відірватися, як би там не було. Також було набагато більше філософствувань і різних міркувань. Все ж незважаючи на все, місцями сприймалося і читалося манга і її наратив дуже важко. Але кінцеві томи викликали вау ефект... Скільки всього... скільки сенсу у всьому передав автор!

    Мальовка відмінне і детальне, як візуальна графіка і постановка + те саме і з екшн сценами - це все просто титанічна праця. При всьому тому, що діалоги теж придатні і переважно до місця (тобто сценарій теж на рівні). Можливо буде продовження.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 4 вересня 2023 13:29
    Прода...

    Саундтрек був дуже в тему + відображав настрій та атмосферу того, що відбувається.

    З явних і кидаються у вічі такі мінуси: багато питань, на які по ходу оповідання - мало даються відповіді. У деяких моментах сюжет просто обривається, бо надто сумбурний і зім'ятий. Також надто мало деталей світу та лору, в основному потрібно все самому додумувати, що не є погано. Із цього приводу повторюся - були не великі неясності по персонажах, вони у своїй основі слабо розкриті.

    Загалом відмінне аніме враховуючи контекст і рік виробництва, а також його орієнтованість. Єдине погано, що багато хто, хто дивився, а також читав мангу нарікають на те, що краще б був серіал... Можливо, і тим не менш заперечувати добре виконану роботу з цим повнометражним аніме-фільмом - не можна.

    Якщо брати за оцінками... то приблизно 9 із 10. Тепер на черзі манга по Акірі, бо спочатку хотів прочитати її, і все ж таки передумав, думаю спочатку краще вже аніме перегляну, а потім прочитаю мангу, щоб таким чином все пізнати в порівнянні.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 4 вересня 2023 01:59
    Продовження + буде ще одна частина, мабуть.


    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 3 вересня 2023 02:33
    Обережно є спойлери!
    +можливо буде продовдення.

    Якби писав зараз, то написано було б все інакше, крім того що ознайомився з мангою, проте міняти нічого не буду.

    Слоган:
    "The end of the world was only the beginning"

    Свого часу один уже старий знайомий ознайомився з даним аніме і порекомендував його мені,кинувши це класне відео:

    https://youtu.be/uSQt4ckq-dg

    Після того як побачив цей ролик здивувався якого року це аніме і були ще сумніви як картинка, але це все було від лукавого, вона свого часу дуже хороша. Та що там, пейзажі і картинка зачаровували, місто саме по собі: красиве, всякі дрібниці були досконально/глибоко промальовані(скільки величезної праці було покладено на всі ці речі) і дивитися на це все було дуже приємно. Також були жорстокі і добре промальовані спецефекти на межі психодела, при першому перегляді взагалі ця вся ілюзія яка перепліталася з реальністю, просто вражала, при повторному перегляді не так все сприймалося в даному контексті, і все-таки виглядало це все цікаво. Саме аніме починається з моменту коли трапилася катастрофа і старий Токіо був знищений, і відразу ж місце дії перескакує через деякий час і сюжет нинішнього відбувається вже в новому, відбудованому Токіо, по суті в пост-апокаліптичному. Чи не слабкий такий початок, так? Причому про це всім ніхто й нічого до ладу не пояснює, а оповідання йде далі. У ньому змальовано багато добре виражених соціальних проблем в можливому недалекому майбутньому(яке в наш час, вже до нас тісно підходить xD) і це не дуже слабо підкуповує. Якось політика, продажні політики та сучність усіх цих процесів, їх інтриги та корупція(і до чого це все доходить),пропаганда і хто її смикає за ниточки, постійні теракти тими, хто не знає, що хочуть від цього всього їх ляльководи. Зловживання військовою владою(хоча в даному контексті найчастіше їх дії виправдані, з іншого боку вони самі в деяких моментах виступають каталізаторами цих негативних процесів),таємні лабораторії та експерименти.Самі ж люди поводяться як стадо яке чекає на пастуха, при цьому намагаючись як-небудь вижити в тому брудному і похмурому світі. Також насамкінець є один символічний момент з політиком, який прагнув влади, при цьому мав погане здоров'я, проте жив у цілковитому достатку. Як він закінчив? Гроші в нього розлетілися на вітер, а сам він валявся мертвим на підлозі, наповнений ротом набитий пігулками. Цінуй що маєш, особливо коли справді є що цінувати.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 23 серпня 2023 22:11
    Класна штука, істинний та класичний японський(!) кіберпанк. Найбільше з самого першого перегляду запам'ятався чудовою режесурою, постановкою та практично нечитаним сюжетом, що знати не знав, що буде далі і чим взагалі закінчиться. Та й важливий момент, аніме мені все ж таки більше сподобалося, ніж манга, що рідкість, хоча манга теж дуже добра.

    --------------------