Наприклад, 

Тенчі не потрібен!

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Вітер забуття

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 1990
Жанр: Драма, Постапокаліптика, Фантастика
Режисер: Ямадзакі Кадзуо, Кікучі Хідеюкі
Студія: MadHouse
Серій: 1 з 1 (1 год. 20 хв.)
Переклад: Віталій Данмер
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Вітер забуття онлайн

Дія відбувається в постапокаліптичному майбутньому. Вітер забуття стер усі людські знання, і людство поринуло в темряву невігластва, оскільки люди забули, як використовувати блага сучасної цивілізації, і навіть розучилися говорити. Земляни відкинуті у часи печерної людини. Два роки потому шістнадцятирічний юнак рятує прикутого до інвалідного візка Джонні, який не постраждав від вітру забуття.
Приємного перегляду
Зима 1990 / GweanMaslinka
7 років і 4 місяці тому
3K
8.5/10 (16)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку

Дата: 30 березня 2024 00:46
  • 0
    Дякую за переклад та озвучку.

    Спойлери.

    По своєму сподобався цей атмосферний фільм в своїй специфіці (один момент з драмою не доводив би до края, хоча символічно і вона відповідала своїй ролі). Деякі теми були підняти до того, коли ще не вийшли більш відомих творів, хоча вже точно був "Акіра". Тут вистачало не тільки філософії, а й ігр образами та деякого символізму (чого вартий момент з кексом чи "Агонія смерті Бога"). Про інше, теми тощо - мені ліньки все зараз розписувати (тим паче нижче добре вже дещо було розписано), про що говорили і які теми проводили - вони зрозумілі. Наприклад, місцями проводився момент зі свободою або свободою волі чи як людьми тут стали тим якими ми їх бачили.

    Одне з того, що мене дійсно тут зацікавило, це те що з цього аніме брали і цікаво, яке саме було першоджерело, бо надто багато співпадінь. З цього ж тайтлу немало взяли в "Ерго Проксі" (ось новина!), що навіть і писати тут не буду + дещо з цього вже було до Fallout... Також тут взяли одну позу з "Cyber City Oedo 808", яку з часом собі в "Єву" (Анно багато чого теж взяв з манг "Наусіка з Долини Вітрів" і "GitS") для Гендо Ікарі і це стане мейнстрімом. Ще звісно і взяв собі "Психо Паспорт" (ось новина!), ось і частково там була нова ідея (ага)... ладно. Ну і в "GitS" теж дещо буде, що прям в голос. Ахах. Коли дивишся старі аніме, скільки нового про нові довідуєшся...

    Мальовка ок по своєму, нехай місцями були нюанси, просадки, але на дизайн персонажів було приємно дивитись. Музика норм і приємна, були ще композиції при яких вимикав прискорення, приклад година 3 хвилина + ендінг тоже +/- ок.

    На цьому досить, бо нижче все (знову) добре написано і повторюватись зась (це клас, бо трохи більше двух сторінок написав, фух). Сам фільм звісно швидко закінчився (можна було куди більше розкрити, але маємо що маємо), ось тільки таку оцінку він точно не заслуговує, хоча б 7 було, а не 6.3=/

    --------------------
  • TrIgeR_256 Отаку
    Дата: 8 лютого 2021 14:29
  • 1
    Дякую за переклад та озвучення, цікавий погляд на взаємовідносини людей через призму апокаліпсису, не дуже обнадійливий, хоча й не зовсім песимістичний. Усе рівно кохання переможе, тому надія на відродження завжди буде.
  • Black king Анімешник
    Дата: 23 грудня 2020 00:39
  • 0
    Спочатку хочу подякувати адміністрації сайту за дуже швидке відновлення даної повнометражки. Озвучка від Gwean & Maslinka підійшла даному тайтлу на всі 100%, дякую ще їм, та перекладачу пану Данмеру.

    Стосовно самого фільму...Він є досить спірним, як на мою скромну думку. Далі підуть спойлери. Оцінювати дане творіння варто тільки з філософської точки зору, бо ставку режисер та його команда зробили явно на реалізм та рутину. По суті єдине питання, яке порушує фільм - це чи є щось таке, що людина здатна зберегти, втративши всі свої знання про навколишній світ, та саму себе. Софія та Ватару, відповідь таки знаходять - Маленькому Джону й Сью, Сімпсону й Лізі не потрібні знання для того, щоб любити одне одного. Саме для такої простої істини й було придумано сюжетну зав'язку - оцей чудернацький вітер амнезії, та експеримент інопланетян. Бувши продуктом свого часу, не обійшовся "Вітер забуття" й без войовничих роботів що полюють на залишки людства, телепатів, одиничних вистрілів з пістолета, котрі виводять з ладу бойові машини й не тільки, диво автономних міст, тощо. На завершення нам не забули підсунути ще й хентай  сцену з інопланеТЯНкою.
    Знаєте, кінцевий результат не такий вже й поганий, та статусом якогось призабутого шедевра, чи супер важкого філософського фільму тут і не пахне. Рекомендую для отакого легесенького перегляду на вихідних, як я це власне і зробив)
  • Black king Анімешник
    Дата: 21 грудня 2020 20:28
  • 0
    Є можливість перезалити даний фільм на робочий плеєр?
  • WSaveMixer Анімешник
    Дата: 20 травня 2019 18:19
  • 0
    Аніме Норм....:)
  • Ми турбуємося про вас
    Якщо вам не виповнилося 18 років, то покиньте цю сторінку, оскільки це аніме може негативно вплинути на Вас.
    Так мені є 18 років
    Ні мені немає 18 років