Наприклад, 

Пожирачі духів: Витоки

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Історії монстрів

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2009
Жанр: Містика, Романтика, Школа
Режисер: Шімбо Акіюкі
Студія: SHAFT
Серій: 15 з 15 (24 хв.)
Переклад: MadGuy
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Історії монстрів онлайн

Йшов собі якось випускник Арараґі Койомі в рідній школі по сходах, думав про своє, і тут, звідки не візьмись, згори на нього падає вродлива дівчина. Оскільки її політ був довгий, Койомі встиг упізнати свою однокласницю, Хітаґі Сенджьоґахару, по життю відлюдкувату і мовчазну. Підставивши руки, хлопець напружинився, думаючи, що його зажене в підлогу, але Хітаґі виявилася не важчою… за шкільний підручник. І незабаром Койомі зрозумів, що мовчить Хітаґі не від природної сором’язливості, а тому, що характер до болю крутий, і ще вона вміє дуже швидко діставати з повітря всілякі гострі предмети з арсеналу шкільних канцтоварів.

Але і наш герой виявився не простим школярем. Довідавшись, що над дівчиною пожартував чи то бог, чи то демон, Арараґі в свою чергу теж зізнався, що не так давно і сам був вампіром, а допоміг йому з цим чи то святий, чи то хіпі на ім’я Ошіно Меме. Словом, переконав він дівчину, що гірше не буде, а, можиливо, там навіть допоможуть, і повів її до самітника у гості, на занедбаний будівничий майданчик. Адже у героїв робота така – дівчат із біди визволяти! А дівчат же в школі – так багато…



Приємного перегляду
Літо 2009 / AniUa / GweanMaslinka
7 років і 4 місяці тому
21K
ПЛЕЄР
ПОПЕРЕДНЯ
НАСТУПНА
9.2/10 (108)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку
Дата: 14 квітня 2024 00:06
  • 0
    Прода. Остання частина.

    Спойлери.

    11? Насамкінець тут, хочеться ще відмітити діалоги в 12 серії (і те як вони в небо дивилися:З), коли жГГ і мГГ їхали в машині нагадало "Меланхолія Харухі Судзумії", де їхали Кьон з Іцкі. Іцкі розповідав Кьону всякі теорії про сутність Харухі... Ось тільки тут набагато цікавіше все це виглядало, фана було, ууу.


    - Наприкінці мабуть треба лаконічно і про арки написати. Просто тут проблема, частина з них, дещо бралося з більш ранніх творів, так і є такі, що вплинули на майбутні проєкти, кращій тут приклад, в черговий раз - Aobuta. Хоча тут хз, буду правий чи ні, побачив те що захотів побачити.

    1 (перша арка). Добре показали що з себе представляют часто секти. Також тема сім'ї і все що з нею зв'язано, не зважаючи на купу "суперечливих" факторів, все одно вона залишається сім'єю. Також показано було чого варті емоції і сама пам'ять, їх ціна, нехай відчуття будуть болісні. Якщо коротко та грубо.

    2. Ця арка, частково і грубо своєю структурою та сенсами нагадала "Сад Грішників: Спіраль Парадокса" і трохи краще розкрила персонажів, їх взаємодію і показала знову деяку соц.тематику. Тут з "привидом нікому непотрібної дівчинки, яка застрянла в своїх спогадах" (чомусь Кланнад згадав).

    3. Третя серія, як дівчина ревнувала до інших з різних причин (нерозділене кохання чи хотіла бігати швидше за інших) і таке ось робила, бо мала на це силу + бажання такі бажання.

    4. Тут дівчину прокляли за нерозділенне кохання (Томое Кога, частково, хех) і снявши його, воно повенулось до тих (чи одного), хто його наклав. Багато людей ось самі такі і нажаль тільки в таких "вигаданих" історіях, вони отримують те що заслужили і то не завжди.

    5. Ця історія теж соціальна, як "монстри" і цю дівчину до роздвоєння особистості, що інша особистість могла будь якими діями позбуватися стрессу. Дуже тут солідна промова буде в останній серії, що повторюватися не буду, не хочу, немає ніякого сенсу. Ну і Рьоко Асакура коли дивиться на цього "кота" схвалює. Як і схвалює "Ріо Футаба з роздвоєнням особистості через нерозділене кохання", коли дивиться з майбутнього, хоча Юкі Нагато за яку Рьоко Асакура готова була вбити всіх та її теж - теж.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 13 квітня 2024 22:03
  • 0
    Продовженя. Спойлери. 

    - Діалоги.

    Діалоги, частий їх сенс змущує задуматись і інколи, навіть в деяких банальних ситуаціях демонструють подвійне дно. І їх можна назвати навіть (знову) Тарантінівськими, що частіше хотілось би зустрічати в аніме, хоча коли це зустрічаєш то запам'ятовуєш. Цитат тут наскільки багато, що складно їх хоча б малу частину відмітити, від кумедних до серьйозни або тих які просто несли різні сенси і пофік які вони та як розвивалися. Трохи хочу залишити різних моментів:

    1) "Допитливість вона зовсім як таргани. Завжди там где хтось намагається зберегти таємницю. Дратує, правда?"

    2) "Зрештую, гарний самоаналіз кращі ліки. А якщо слова і молитви не допомогають - лишається щише бійка."

    3) Ха-ха-ха-ха-ха (чому не мвахахаха?). Дорослий юнак вибив дух з учениці молодших класів. З усієї сили кинувши її через плече і тепер щиро пишається своєю перемогою. Цей юнак - Я" Арарагі

    4) "Різні погляди народжуються коли на один і той же факт дивляться з різних точок зору. У таких випадках неможливо з'ясувати чия версія правдива і неможливо довести що аргументи з обох боків правильніші. Але також неможна стверджувати, що обидві сторони припустилися помилки."

    5) "- Арарагі. Що буде якщо скласти людина і жалюгідний?
    - Арарагі. Це мабуть про мене.
    - Ось так і з'явилася нове поняття."

    Ох, лол. Прикольна колюча романтика на лице між "покидьком" та "цундеречкою". І загалом майже усі колючі діалоги такі.

    6) "- Братику Койомі, адже ти вже дорослий, у тебе не виникає ніяких брудних думок, коли ти дивишся на Надеку, так?

    - Ахах, авжеж ні! Що ти. Правда, Кантаро?

    - Але знаєш, з іншого боку Арарагі. У таких ситуаціях може буде набагато образливіше сказати дівчині що її тіло тебе не цікавіть."

    Глибока і навіть мудра думка.

    7) "Я не Каллен, я Карен."
    Хех, можливо тонке відсилання, яких тут встачає.

    8) "Важлива не оброгтка, а її вміст"

    9) "Молодші сестри притягують тих у кого їх немає"

    10) "- Ти все знаєш в цьому світі?
    - Авжеж ні. Я знаю лише те, що знаю" (Ханадзава)

    Можливо ще буде одна частина.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 12 квітня 2024 02:33
  • 0
    Продовження.

    Спойлери.

    - Персонажі.

    Вони як мінімум непогані і вдало прописані (колоритні теж + деякі з них ара-ара), навіть з тієї інформації, яка є лише в цьому сезоні. Ось це розумію - рівень! Також тут звісно було розкриття та навіть деякий розвиток, але поки що лише такий, далі думаю (надіюсь?) з цим буде краще (так, далі будо дещо як цікаве, так і банальне в "Історії Кішки"). Ну і поки що хочу відмітити лише двох, жГГ і як це не часто буває - мГГ, який не дуже простий...

    МГГ Арарагі пес з хохолком/хвостом який про нього багато каже в глибині і в той де момент добра душа ("Ти надто сильно турбуєшся про мене. Ти надто добрий Арарагі"), яка не може пройти повз і буде намагатися допомогти всім, кому зможе і як зможе. Нехай він надто в цьому... упертий, надокучливий, що навіть дівчину з молодших класів поб'є, бо вона не хотіла приймати від нього допомогу=/ Так що він не такий вже й простий в якомусь сенсі і як персонаж сподобався + з цікавим, вампірським бекграундом. Чекаю на продовження, на різний розвиток та розкриття його і самої історії. Також у нього 2 сестри, а не одна (з котом), як часто це буває.

    ЖГГ Хітагі, чесно? Здивувавла своєю сміливостю та тим що сильно часто проявляла ініціативу в романтичному плані і викликала асоціації з Май Сакуразімою. Хоча остання, куди м'якіша, не така сюшна і не з вірірваною головою як Харухі. Вони ближче до Юкіно Юкіношити. І тем не менш, ця спокусниця цундере з елементами яндере мене здивувала, не зважаючи на деяку проблематику свого архетипу, виявилась цікавою і не такою кінченою, як більшість інших цундере... Хоча очікував від неї такого ж трешу, правда не без деякої серйозної жорсткості/жорсткості (Арарагі в якомусь сенсі все ж її коштує). Також вона перша зізналася у коханні до мГГ, що майже до рівня "твіста". Бо як крути, момент дуже нетиповий для японської романтики в принципі (нехай вона "пані власниця") + в Aobuta все ж Сакута це першим зробив.

    Далі можливо буде ще=/

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 11 квітня 2024 23:19
  • 0
    Прода.

    Спойлери.

    - Мальовка.

    Стиль її завжди подобався (не зважаючи на свою смачну специфіку), стилістика цієї студії "Shaft" (а який ще й тут непересічний режисер:З + "Мадока" та "Аракава" не дадуть збрехати) запам'ятовується тільки так, загальний дизайн теж прикольний, персонажі вирізняються різними деталізованими моментами і цікаво в них промальовані рти/губи. Технічно теж все добре виконали. Подача тут теж класна (поведінка, різкі рухи, реакції в стилі цієї студії. Хоча це вже більше постановка), що постійно треба було тримати себе в фокусі, щоб не пропустити щось важливе або цікаве. Єдиний мінус тут усього цього - це чібі, які далеко не завжди були в тему. Усе. Причому, це мабуть, навіть на фоні усього серіалу, єдиний такий яскравий мінус для мене.

    А ось такої кількості фансервісу не очікував побачити, він різний, від лолі до більш дорослих персонажів. На останніх приємо було дивитися і він добре працював як різноманіття, не завжди було надто вульгарно. Ага.

    - Музика.

    Що писати? Вона різноманітна, навіть на кожну арку змінюється опенінг і є хороший ендінг, які сподобадись. Якщо писати загалом про саундтрек, то він добре підтримував різний настрій і атмосферу: болючу, кумедну, легку, душевну, напружену, психологічний стан, психоделіку тощо.

    - Сюжет і не тільки.

    Він класний та непересічнмй, як і його рідкісна подача. Шкода що такого мало. З іншого боку, яки би такого було багато, то воно могло б приїстися. Можливо.

    Цікавий стиль подачи, який схожий з реакціями та коментарями Кьона (вистачає деяких асоціацій + трохи потролили, був стьоб над різними кліше в аніме. Мое, цундере тощо. В МХС теж в першій серії "Харухі" висміяла мое і не тільки), тільки тут реакції від нього (та деяка інформація, моменти від "наратора", спогадів і можливо інших персонажів) йдуть письмовим виглядом (перекладач тут попрацював на славу. Респект йому), що цікаво.

    Як детектив, його складова і подача придатна. Але самий сок буде в головоломці, якщо хоча б частково вірити тому, що писали про цю франшизу. Поки що 3 три неповних сезони, добре, але бачив краще, правда сезонів ще вистачить щоб змінити думку на краще.

    Далі буде ще...

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 10 квітня 2024 22:07
  • 1
    Велике дякую за переклад та озвучку. Давно не було аніме якому хотілось 10 поставити і це більш чим красномовно якщо коротко.

    Спойлери?

    Багато тут насправді писати, бо це аніме просто книга якась. Дуже багато тут усього було: придатний і дотепний гумор, часто колючий, цікаво і в тему його часто вдало проводили. Вдала колюча романтика (кому таке подобається - велком + нижче в цитатах там під номером 5 буде сама суть цієї романтики "таке наше кохання і цього нам достатньо"), яка почалася для мене неочікуванно і нагадала цим Aobuta + можливий тут своєрідний гарем ака Oregairo i (знову) Aobuta. Також тут приємний оку фансервіс. Як детектив чи головоломка теж ок (далі можливо ще буде цікавіше збирати пазли у всій цій картині), таємничість, загадковість і містика добре виглядали. Персонажі вразили і колоритні майже всі, що рідкість (один одного коштує, як не крути). Стилістика та подача цікава і запам'ятовується, діалогова складова... ну її можна навіть тарантінівською назвати і це про багато що каже (скільки тут цитат, навіть не перелічити) + можливо одна з кращих в аніме на моїй пам'яті в деяком сенсі (складно про це зараз писати). Музика різноманітна і майже під кожну ситуацію. Ну і саме головне, весь сезон дивився в нормальній швидкості (слайс норм сприймався), що не часто буває і навіть дещо передевлявся з різних причин і тут це не надоїло робити. Режисура, постановка та сценарій тут теж на рівні, чудові. Та що тут ще писати в такому дусі! Цей тайтл перший з часів першого "Ванпанчмена", якому захотілось 10 поставити і це про багато що каже + треба ще відмітити, що дуже рідко коли висока якість першої серії расходиться на весь серіал. Далі буде розбито на окремі пункти, які можна і не читати, але хочеться багато чого залишити і трохи більше розписати про ці всі історії, сюжет в якому, в різних сенсах - не простий хлопець буде допомогати дівчатам вирішувати їх проблеми (свої в якомусь сенсі теж + буде ще деякий профіт), які будуть стосуватися різного соціального контексту та взаємодії між персонажами "в гаремі", який помножений на різну містику, а краще - чортівню (привіт Aobuta) в цій Історії Монстрів (цікаво, хто ж такі ці "Монстри"? Реторичне питання).

    Далі буде ще прода.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 9 квітня 2024 17:49
  • 0
    По першій серії все дуже і дуже сильно, можливо 10 з 10. Сподобалось майже все. Діалоги які несуть сенс і треба слідкувати про що кажуть персонажі та навіть про що думають, колоритні персонажі. Цікавий стиль подачи, який схожий з реакціями та коментарями Кьона (вистачає деяких асоціацій + трохи потролили, був стьоб над різними кліше в аніме. Мое, цундере тощо. В МХС теж в першій серії "Харухі" висміяла мое і не тільки), тільки тут реакції від нього (можливо і інших персонажів, поки не впевнений) йдуть письмовим виглядом (перекладач тут попрацював на славу. Респект йому). Музика різноманітна і під кожну ситуацію, настрій твору. Таємничісь присутня. Стиль мальовки ок і цікава, в стилі цієї непересічної студії та такого ж режисера. Ну і не знаю, як воно далі піде, але виглядає м'яко кажучи - багатообіцяюче. І саме цікаве та чудове, дивився при звичайній швидкості, бо важко дивитися і в прискоренні багато можна пропустити (велика все це рідкість, за останній +/- рік, не факт що набереться +/- 10 таких проєктів, саме з нових). Коротше, вже й не очікував, що колись зустріну такий тайтл. Правда, хто зна, що воно буде далі

    --------------------
  • Космічний юрист Анімешник
    Дата: 4 квітня 2024 16:54
  • 0
    Мені стиль аніме нагадує мені стиль аніме актори міста мікаку
  • Rilland Анімешник
    Дата: 17 березня 2024 02:59
  • 0
    Як його бляха дивитися стільки незнаю сезонів чи що це таке я бляха не розумію в якому порядку це дивитися і коли в мене в планах 100+ аніме ಥ⁠‿⁠ಥ
  • Eudgen Отаку
    Дата: 9 лютого 2024 19:54
  • 0
    Цитата: Snuman
    Капець, що це таке і як його дивитися.. we
    Дуже якісний тайтл. Водночас і простий і багатошаровий. Просто радив би починати з трьох частин "Історії Ран" та "Історії Кішки". Персонажів цієї частини легше зрозуміти згаданого вище. По факту, головному персонажу тут зібрали гарем, але такий нетиповий, що сварити тут нема чого. Можливо саме той рідкісний приклад, як саме його треба робити?
  • Snuman Отаку

    Дата: 22 грудня 2023 23:11
  • 0
    Капець, що це таке і як його дивитися.. we