Наприклад, 

Усі стануть F - ідеальний інсайдер

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Ґотика

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2011
Жанр: Детектив, Драма, Комедія, Романтика
Режисер: Хітоші Намба
Студія: BONES
Серій: 24 з 24 (20 хв.)
Переклад: Gedet, VOLCUA, Murasaki Sumire
Ролі озвучували: Ayla, VOLCUA, Maslinka, Gwean

Дивитися Ґотика онлайн

У вигаданому маленькому королівстві Совіль, незадовго після закінчення Першої світової війни, відбуваються події даного аніме. Куджьо, наймолодший син офіцера японської армії, вирушає набувати розуму в Совіль. Уряд спрямовує його до академії, де вчаться лишень діти аристократів. Але приймають його не дуже радісно, адже надто сильно розуми цих людей заполонили "таємничі історії". У бібліотеці він знайомиться з Вікторікою, Золотою Феєю, яка і закрутить голову "детективними історіями" нашому герою.
Приємного перегляду
Інформаційне повідомлення
Якщо ви бажаєте взяти субтитри на озвучення, зверніться спершу до перекладача або напишіть коментар під потрібним вам аніме.
Зима 2011 / UkraineFastDUB / GweanMaslinka
рік і 3 місяці тому
24K
9.1/10 (139)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Папуга Анімешник
Дата: 7 грудня 2023 23:20
Прекрасне аніме. А фінал взагалі неймовірний
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 14 жовтня 2023 03:44
    Прода.

    мгг.

    Ps
    На цьому вистачить, можна було більше (2 сторінки і ще дещо), але місцями просто ліньки стало, часом і банально аргументувати, бо стільки всякого вже написано=/

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 13 жовтня 2023 04:57
    Прода.

    Обережно є спойлери!

    Мінуси/негатив.

    -Не раз таке було, що за високої ймовірності вбити ворогів, звичайно ж його не чіпали і все мало не закінчувалося тривіально. При цьому як завжди, створювали типу "напруженість/напруження",а насправді черговий фарс, який банально закінчувався. Адже можна було простіше зробити і виглядало краще, хоча судячи з оцінок - люди люблять кліше та інше. Дивно та дико.

    –Романтика. Черговий крінж, стосунки/взаємини садистки та мазохіста. Хоча взаємини тут практично всі із крайнощами. Чого варті стосунки жгг з матір'ю, яка не допомагала дочці,а то й говорила, що в неї вірить і т.д.=/ так, бачив як там все складно було, але.

    –школа. Тема не розкрита. Процесу навчання немає + немає як такого пояснення геніальності жгг, проте лише умовно. Містика та фентезі коротше. Хоча немає сенсу про це серйозно писати, коли побачив як вона у в'язниці в дитинстві жила, не захворіла, а цілком здорова тощо.

    -Персонажі. Ох, не пам'ятаю коли востаннє бачив таку кількість саме бісячих персонажів + крім головних, писати не про кого, у плані сценарію вони зовсім не важливі. Причому багато хто з них по-ідіотськи поводяться, а вже карикатурний главгад з черговими мвахахаха=/

    Про жгг можна багато чого приємного написати, вона: пародія і косплей Шерлока Холмса (іноді до нудоти),мері сью, карикатурна, закінчена цундере з садистськими нахилами, також геній і часом м'яка, тобто є (мі-мі-мі) мила сторона...Написати, що це кліше, це нічого не написати. Але хлопцям таке часто подобається, коли на них наступають(і т.д.),тому тут все банально. Тим не менш, все це фігня з тієї причини, що вона супер геній лолі (сила лолі неосяжна! + вона нагадує ляльку з Rozen Maiden, тільки з кінченим характером, хоча там теж такі собі зустрічалися) і не особливо зрозуміло, звідки у неї такий багаж знань, кмітливість і т.д. Часто дико виглядало як вона не зовсім зрозуміло, як розгадувала загадки або доходила до суті історії і т.д. Просто часто не було побудовано самої конструкції детектива, збирання доказів (і іншого),все як то йшло на задньому плані і т.д. Ой, не хочу, у японців це далеко не перший "детектив" з такими траблами.

    Можливо буде ще...

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 12 жовтня 2023 01:00
    Прода.

    Обережно спойлери!

    Нейтрально.

    -Сюжет +/- норм,місцями реально було цікаво,з іншого боку частенько йде по всякому і часом навіть було нудно (спочатку було +/- ок,середина серіалу майже нічого не викликала і під кінець із серії 20-21 пішло краще),якщо чесно + вистачає усіляких зайвих елементів.Щоправда повороти теж були,але різної якості.

    -Детектив. Він різний і з нотками містики.Є історії, які добре зробили і в них була навіть логіка.Також є частина таких історій,здогадувався,що там і як,часом працювали банальні, найперші думки/здогадки.З іншого боку багато історій, взагалі не зрозуміло як мері сью приходила до їх розгадок, вони настільки заплутані і т.д. Що розгадки їх по той бік Добра і Зла.Вони виходять якісь містичні і на межі фантастики. -Динаміка як завжди.Її не вистачає, на прискоренні 1.5х мало,на 1.75х краще,але з часом перейшов на 2х і стало краще. -Гумор різний,є вдалий,але найчастіше як завжди б'є по атмосфері і в плані даної студії, це частий гість, чого тільки вартий "Darker than black" з тупими серіями гигишечками,де фігурували детектив та його підручна.А вже про перші +/- 10 серій "Ст.Алх.Братерство" взагалі мовчу.Це було одне з гіршого що дивилося.Але зараз все ж таки мова про цей тайтл і бугага,все ж на руку йому на мій смак не зіграли, хоч і крайнього негативу все ж таки не викликав.Проте для легшого тайтлу такий гумор підійшов більше,менше траблів з контрастами/контентом було б.І хоча гумор не крінжовий на тлі серйозних моментів,але саме так і виглядає. -Емоції (і поведінка) як це часто буває гіперболізовані,часто трапляються дурні та недоречні кривляння,пафос,легковажність, мавпництво тощо.Але хоч до бісячих чібі справа не дійшла.Ось тільки атмосфера часто страждала. -Атмосфера. Вона як завжди/як часто буває невитримана,хоча вдалих моментів вистачає.Якщо писати про не витриману,найкращий момент/приклад, це як йшлося в одній серії,початок історії про алхіміка-Левіафана. Забіг азіат до таємничої башти (яка відкрита і в якій часто хтось помирає, а поряд школа, ага) і помер там "загадковою" смертю. Була від цього якась напруга та таємниця. Наступна сцена, мгг з кимось вийшов після того випадку з вежі і почалися всякі бугаги та інший цирк з детективом, який змінив зачіску. Просто клас. Атмосфера супер=/ -Діалоги +/- нормальні та всякі. Є вдалі моменти, але вистачає води тощо. "Балакучість гріх дурнів."

    -То не особливо те й зрозумів, а чого така назва?"Фауст" обурюється.

    -Кінцівка.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 10 жовтня 2023 05:09
    Обережно спойлери!

    Почати варто з того, що якщо заглиблюватися, то писати реально багато і багато чого тут було суперечливого, тому доведеться продовжити розбити на пункти, щоб було зручніше.

    Цю історію можна якщо дуже коротко охарактеризувати так: Ця історія про принцесу заточену у високу вежу з якою її рятуватиме/звільнятиме "прекрасний" принц. Так і відбуватимуться пригоди стервозної та з садистськими нахилами мері сью з високої вежі та мгг ганчірки-куна, який ще за сумісництвом і сволота/подонок.

    Далі без "прелюдій" розіб'ю їх на плюси, мінуси та нейтрально, щоб було банально простіше. Плюси/позитив.

    -(Нехай тут буде)
    Історії, добре, що студія на багато хто витратила по 2-3 серії, що допомагало їх краще розкрити і т.д. З іншого боку, часто хронометраж був витрачений на зайву комедію, слайс та романтику, а не на самі розслідування, збір доказів тощо. Через це закінчувалося все лише тим, як цундере-мері сью всіма правдами і неправдами розкладала все по поличках. Та були й цікаві історії, як перша серія, серії з примарним кораблем або алхіміком-левіафаном (до цієї історії є питання),але... Загалом вийшов різний вінігрет за якістю історій і враженнями щодо них.

    -Мальовка ок.
    Багато чого під стать тимчасової (історичної) епохи і кращим замість купи зайвого на це хронометраж витратили (і на сам детектив, будівництво історій тощо).В цілому багато було показано: звичаї на той час, одяг, зачіски, дух часу, ідеали, напрями, окультизм, наука, містифікація, фокуси, архітектура, забобони, пропаганда тощо.

    -Музика.
    Сам саунд не особливо оцінив, а ось опенінг і два ендінги ок + хороший текст. Жодного разу не пропустив. І далеко не вперше, коли ця справа мені подобається більше, ніж сам серіал=/

    -Відсилання(нехай теж тут будуть=/).
    У першій серії була люта на Меланхолію Харухі Судзумії, друга серія можливе відсилання на Кордон Пустоти:Сад Грешніків і т.д. Загалом їх вистачало, як і можливих різних інтерпретацій різних класичних детективів (Вбивство в Східному Експресі як приклад + тут був символізм=/).Не знаю, добре це чи погано=/ Також варто відзначити, що пристойно було ефект дежа-вю. Чого тільки стоять сиві(?)волосся у декого. Точно це десь бачив, таку саму постановку і сам план.

    -Драму все ж таки в плюси варто помістити.
    Чого крім історій персонажів, тут лише коштувала атмосфера майбутньої війни, що наближається, Дамоклов Меч який висів над усіма ними. Щось подібне було і у Chrono Crusade.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 6 жовтня 2023 03:50
    Дякую за переклад та озвучку, дивився в озвучці Гвена та Маслінки. Загалом, місцями ледве дивився ці пригоди бісячих персонажів, заточеної принцеси і за сумісництвом Мері Сью з високої вежі та ганчірки-куна з комплексом рятівника, який місцями наволоч зі слабкою мотивацією. Можливо краще б і не дивився (далеко не факт, бо під кінець непогано пішло), але не шкодую + нехай спочатку було місцями навіть добре, але з часом... добре, можливо потім. Проте на/з 20-21 серії, очікувано краще пішло, був інтерес, дещо читалося, проте розслідування та розкриття справ виглядали нереалістичними та неймовірними (іноді як весь серіал). А ось кінцівка з сумбуром і зім'ятістю, своєрідним, частково сумним і одним поворотом - викликала суперечливе враження, але сенс був. Проте так багато місцями затягнути, наробити подекуди практично філери, щоб ось так, знову побіжно закінчити... от що, динаміка тут була, як і гра на емоціях=/ Можливо згодом трохи більше напишу, а може й ні . Час покаже. А ось зараз не можу визначитися з кінцевими враженнями та оцінкою, наскільки сподобався (або ні) цей тайтл (потрібно все переварити і можливо навіть дещо обдумати=/) бо той же історичний контекст з усіма мені сподобався (драма теж нічого, погано що атмосфера не завжди витримана). Шкода, що автори не на нього більше часу витрачали, а на всяку фігню... слайс, романтику (щоправда, вона в контексті тайтла теж була важлива) і часто зайву комедію=/

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 5 жовтня 2023 12:28
    Так розумію яка не яка драма та детектив закінчилися, а тепер буде лише романтика, комедія та слайс? Найс. Хоча так, є винятки, але=/ правда автори під кінець можуть підіймати планку, але це так собі, мабуть... хочу помилятися.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 5 жовтня 2023 03:21
    Класний перехід між 9 та 10 серіями... нічого не зрозумій, якщо не все банально=/

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 5 жовтня 2023 01:13
    8 серія, почали за здоров'я, а закінчили за упокій. Прям дропнути захотілося. Втомився від такої манери подачі та постановки. Напевно, треба зав'язувати з аніме=/ Хоча цей тайтл поки що непоганий як мінімум, просто вистачає крайнощів.

    Хм, цікаво, хтось сказав (передбачення) мгг та жгг що іх

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 4 жовтня 2023 13:33
    Перша серія - люте відсилання на Меланхолію Харухі Судзумії. Проте, дана студія (Bones) мені подобається, але вони ніколи до ладу не вміли працювати з серйозним і не серйозним. Знову тут зустрічаю клоунаду, тем не менш начебто без ідіотських чібі, як це було в Сталевому Алхіміку, в якому перших +/- 10 серій для мене було одним із найгірших що бачив в аніме. Але також і Darker than black, незважаючи на те, як мені тайтл теж подобається, там місцями включався режим серйозної ідіотії та клоунади (детектив та його помічниця), коли вся та атмосферність (нуар) зливалася в унітаз і не зрозуміло мені завжди було, а навіщо гарне робити гіршим?=/ загалом, мабуть тут просто явно різницю менталітету тощо.

    Але цікаво що далі буде, можливо деякі плюси будуть сильніше мінусів і т.д.

    2 серія можливо відсилання на Сад Грішників: Кордон Порожнечі 5 фільм.

    3 серія чергове розчарування... як же за це люблю аніме. В черговий раз йде одна сцена, Хоча до того, було цікаво (цей аспект ще залишився), атмосферно та напружено, але=/ як це мене бісить в "жанрі" аніме. Хз що далі буде.




    3 серії, поки що все дуже банально у плані детектива. Але тайтл поки що як мінімум непоганий.

    --------------------