Наприклад, 

Реінкарнація безробітного: В інший світ на повному серйозі

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Техноліз

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2003
Жанр: Драма, Кіберпанк, Пригоди, Фантастика
Режисер: Хамасакі Хіроші
Студія: MadHouse
Серій: 22 з 22 (23 хв.)
Переклад: Віталій Данмер
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Техноліз онлайн

Дія відбувається у місті Лукусс. У боротьбі за контроль над містом втановилася хитка рівновага між трьома фракціями: Орґано – організацією професіоналів з тісними зв’язками у злочинному світі в бізнесі протезів; Спілки Спасіння – групи фанатиків, чиї інтереси перетинаються з Орґано; та Раканом – об’єднанням мародерів, до якого входить переважно технолізована молодь. Керувати містом можна за допомогою “Техноліза” – передової технології, яка замінює частини людини потужною кібернетикою.
Сюжет обертається навколо чотирьх людей: Оніші – молодого, але високопоставленого члена Органо, Ран – дівчинки з даром провидиці, Йоші – таємничого відвідувача підземного міста з поверхні, Ічізе – скаліченого бійця, який втратив руку та ногу. Чим стане “Техноліз” для мешканців міста – спасінням чи карою?
Візуальне оформлення серіалу витримано у темних тонах. Дія похмурих пейзажів покинутих заводів, зруйнованих будівель з брудного бетону та іржавого заліза посилюється музичним супроводом у стилі ембіент і техно.
Приємного перегляду
Весна 2003 / GweanMaslinka
8 років і місяць тому
10K
ПЛЕЄР
ПОПЕРЕДНЯ
НАСТУПНА
8.7/10 (58)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Avstrias Анімешник
Дата: 23 лютого 2024 14:31
Цитата: Mister_WHAT_
Інтересно, хто поставив цьому аніме низьку оцінку (рейтинг 6,5)? Цікаво би було почути його думку, тільки такі фразочки як "воно нудне" не пройдуть...
пройдуть.
воно дуже нудне
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 20 вересня 2023 11:26
    Прода.

    Йосії Кадзухо по своєму уособлював один із концептів

    Підсумок та оцінка.

    Чесно сподобався на своєрідному, специфічному рівні і свого часу (не зовсім), як свого часу «Аніматриця», «Devilmen» або «Мононоке». Навіть присмак був такий, як після перегляду останнього: «Це аніме, враження від якого усвідомлюєш не під час перегляду, а після. Дратівлива психоделічна мальовка і загальмованість героїв стають наркотиком, до них звикаєш."

    І як на самому початку писав, якби з цим твором ознайомився раніше від деяких інших, та й подивився раніше, можливо враження та оцінка були б кращими. Проте штука сильна, навіть класна по своєму і менше міцної 8+, а може й 9 - поставити не можу. Явно один із найсильніших тайтлів за рік, який переглядати звичайно ж не буду.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 19 вересня 2023 00:03
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Персонажі.

    - Найбільше сподобався Кейго Ониші… Подобався його колорит, харизма, раціоналізм, проникливість, його спроби запобігти катастрофі поки вона не станеться… Перший чи один із тих, хто першим дійшов до істини. А цей шлях найскладніший, тернистий, тільки ось результат очевидний у наперед купленій грі.

    - Лікар, Еріко Камата теж +/- сподобалась і буда справді гарна, але всередині... Якщо ще коротко, то напевно, вона хотіла як краще, а воно вийшло як завжди, тільки ось по своєму.

    - МГГ Ітісе, як побачив всю зав'язку, подумалося, як можна і так погане життя, ще більше зганьбити=/ Він у свою чергу ще й уособлює (як і одна фракція – це було ще тоді, коли в «Деус Екс» з Адамом Дженсеном не стало мейнстримом. Люди не бажають впихати в себе залізо) в собі сильне не бажання приймати в себе технолізацію (з Ониші буде хороший у них діалог), ми не раз бачимо по ходу сюжету, як він намагається відторгнути її, і лише хитрий прийом його заспокоює. Взагалі, дивлячись на нього (у той момент!), його метання, згадав оце відео по Nier:Automata:

    https://youtu.be/63PzQIbTrM8?si=0-oiFqPIrWC0Vugj

    «Філософська загадка «Корабель Тесея». Цей термін виник у древніх Афінах 1-го століття, коли історик Плутарх поставив це питання. Корабель Тесея з грецької міфології знаходиться на виставці в музеї, і те, як частини корабля замінюються і проходять ремонт, чи залишається він тим самим за стільки років? Після того, як його частини будуть замінені. Плутарх не знав цього в той час, але його парадокс також ставився і до людської біології. Як і корабель Тесея, клітини в людському тілі тривало вмирають та відновлюються. Якщо тобі 30 років, то в твоєму тілі не залишилося тих клітин, коли тобі було 10 років. Так що якщо в тобі не залишилося нічого від 20-річної давності, чи ти є тією самою людиною, що була в 10 років? Корабель Тесея – парадокс, який б'є точно насправді існування».

    - Ран
    («я бачу багато, але бачити не хочу»)
    Правильно хтось писав, що мало виділили їй хронометражу. Щоправда, функцію провидиці вона виконувала. Ще, її маска нагадувала маску Ріки з Hiragushi.




    Можливо буде ще.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 18 вересня 2023 06:03
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Текстове наповнення, складова.

    Діалогів не так багато, словами в даному упадницькому творі не кидаються, все переважно у справі. Але вони є важливими для розкриття. Також багато говорять образами і тут є ще не тільки філософські відступи, монологи, а й психологічних аспектів вистачає. Він тут у скрізь, у мотиваціях, вчинках, поведінці, відношенні тощо. Не знаю вважати це темами, мораллю чи просто даністю.
    «У моменти кризи системного керована організація виявляється набагато сильнішою».
    Багато фаталізму/невідворотності долі в очах персонажів, бажанням не боротися і сподіватися на когось іншого. Багато хто ж хоче свободи, але через всякі дурниці стають залежними або зовсім рабами. Ось один із діалогів між мГг та його… знайомим, він багато скаже, про тих, хто існував у цьому сеттингу:
    - Для мене Орган був не більше ніж засобом для виживання.
    - Якби не Орган, я і ти були б мертві.
    - Я завжди був таким і не можу змінитись.
    - То хочеш жити, що заплатиш будь-яку ціну?
    - Не заплативши нічого, не зможеш вижити. Багато було тут божевілля та проявів людського серця, як негативних, так й позитивних.

    Коротше, все за канонами, тільки тут більше, ніж зазвичай, було атавізму та іншого виродження. Рафія сама по собі уособлює життя та смерть, але в той же час феномен існування цього міста. Мета була з трупів мати профіт і тільки це, але навколо почали збиратися люди, нехай із закономірним результатом =/

    Вплив, запозичення, відсилання.

    Вплив є однозначно. Чимало собі взяв на озброєння той же Ерго Проксі, не один ракурс/план буде взятий (цікаво, але тут і стіни мГГ пробивав, до того, як з Адамом Дженсеном – це не стало також мейнстримом) і це тільки вершина айсберга, можливо, але розписувати нічого не буду. Є вплив на «Darker than Black» та «Брама Штейна» (тони чого тільки варті). Прагнення деяких персонажів і сам сеттінг нагадує аніме «Gunnm». Наприклад, лікар також прагнула повернутися назад, як блондинка Кірен там нагору. Правда персонажі в глибині відрізнялися, лікар куди приємнішою була.

    Обеліск нагадує пам'ятник Вашингтона.

    Було там ще, але переважно не записував, цього вистачить=/

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 17 вересня 2023 18:29
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Сюжет.

    Як би в певному сенсі дивився з дискомфортом, але в той же час це приваблювало, добре зроблено, інтригувало, було цікаво, але часом нічого не зрозуміло. Було те що читалось (що зі світом на верху, ситуація ще занедбана, ніж унизу, хоча про це прямим текстом говорилося від імені Йосії),але поворотів вистачало. Деколи навіть не вірив що так, а не інакше закінчився той чи інший момент(смерть того ж Йосії. Хех, як же втомили кліше, бо коли бачиш аналогічне, у цю справу не віриш).Також вистачало загадкового/таємничого, яке розкривалося між рядками або з часом.
    А так чого тільки не було: ляльководи/маніпулятори, третій бік, дурні люди, павуки у банці...

    Варто відзначити той момент, який зіграє жирним плюсом в історії. Не міг уявити(майже),як ця історія закінчиться. Тому що антураж вмираючого міста та пророцтва Ран давили,як і сама атмосфера. Інша справа, японці просто вміють майстерно все валити, тому не завжди є впевненість,а чи варто дивитися це все до кінця?

    Оповідання.

    Через відверту затягнутість, спочатку думав, що зможу спокійно дивитися на прискоренні, що спочатку і робив, там 1.5x або навіть 2x. Згодом, незважаючи на повільний темп розповіді, дивитися з прискоренням було складно (максимум лише 1.25x),бо надто багато було закладено у багатьох нюансах (не порожні діалоги).
    Також варто відзначити, що воно трохи заплутане, є невелика(?)головоломність(бачив куди краще та гірше).Але якщо є досвід, то все спокійно стає на свої місця.

    Психологія.

    Чого тут тільки коштували моменти зі втратою кінцівок у мГг... Проте нею тут усе просякнуто.

    Атмосфера.

    Атмосферно? Ще як атмосферно, причому від початку до кінця витримано. Насамперед вона хвора, депресивна, монотонна, диструктивна, похмура, божевільна, безрадісна, безглузда і безнадійна…Така ось подача була та її тони. Вона змушувала незважаючи на дискомфорт, тиск і тяжкість - дивитися далі, нагадуючи якийсь легкий наркотик=/ Звичайно це було зроблено навмисне, щоб глядач міг на собі відчути все те, що відчувають персонажі в шаленому відчаї цього вмираючого міста(в «Ерго» Проксі» були похмурі тони із загибеллю їхньої цивілізації, але тут...навіть не порівняти)

    Мені спочатку цей тайтл нагадав фільм «The Turin Horse»(цікаво, вплив?=/),і можна сказати,що цей,що той за своїм Антитворінням.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 15 вересня 2023 02:32
    Можливі спойлери.

    «З тих пір, як предки збудували місто, така відбувалася незліченну кількість разів. Місто народжується, а потім руйнується. А тих, хто його зруйнував – знищують і місто народжується знову. Потім цикл повторюється. Така доля міста – це неминуче»

    Ще одне аніме студії «MadHouse», яке хто зна скільки висіло в планах і ось вирішив подивитися після... Відразу ж напишу, що тайтл зайшов, але в той же час СПСГ страждати не збираюся, як це раніше було, писатиму лише про те, що лежало на поверхні та що помітив. Також варто відзначити, що враження були набагато кращими, якби дивився його одним з найперших (перша десятка-тридцятка). В результаті все одно класно, але витрати часу ... вони нікуди на жаль не поділися. Щоправда, особливої погоди теж не зробили.

    Мальовка.

    Свого часу вона хороша і грає в плюс антуражу. Вона його доповнює своїми тьмяними освітленням у похмурих тонах та брудними відтінками (холодний світ якийсь). Загалом стиль малювання та промальовування мені зайшли.

    Дизайн персонажів ок. Пропорції хороші і навіть з очима немає питань.

    Ще добре коштували фази (?) Технолізації людини, не раз переглядав.

    А ось екшн, мені щось не дуже… специфічно/своєрідно виглядав. Принаймні не пробрав=/ Хоча місцями можливо був непоганий.

    Музика.

    Опеннінг хороший і можливо мені правильно писали, що він нагадує знаменитий з фільмів «Мортал Комбат». Ендінг теж добрий. Решта музики, як і мальовка допомагає атмосфері, вона вдала, в тему, часом (?) під настрій і загалом пробирає.

    Сеттінг.

    Практично все є в анотаціях (витриманий антиутопічний антураж), чому добре, що не потрібно багато писати. Єдине варто відзначити, що він повільно, але впевнено (як сюжет та історія) розкриватиметься і розвиватиметься (деградуватиме), практично всі відповіді з часом дадуть прямим текстом, що не частий гість. У підземному місті змагатимуться 5 угруповань (верхній світ не враховуватиму) і всі їх них уособлюють крайнощі.
    Перша – це мафія, яка є на кшталт владою.
    Другі фаталісти, які йдуть за пророцтвом, не бажаючи згорнути з уже вивіреної дороги.
    Треті – це фанатики, не записав їх кричалку, але вони суворі прихильники духу та живого тіла, так би мовити.
    Четверте, щось схоже на анархістів, причому амбітних.
    П'яті – це найрозвиненіші, прихильники «еволюції» технолізації, серйозної трансформації (?) людини на машину, грубо кажучи.

    Можливо буде прода.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 22 серпня 2023 03:56
    Дякую за перклад та озвучку. Що по аніме... є величезний відгук, але кидати його сюди сенса немає, занадто багато. А якщо коротко, це одне з найатмосфернішого, що дивився, антураж витриманий до самого кінця, хоч би яким він не був. Загалом непересічна, оригінальна та важка штука з рідкісною та цікавою тематикою.

    --------------------
  • SomeoneSeekingPeace Анімешник
    Дата: 26 липня 2023 01:37
    Жесть, депресія вбабахала знатно. але класне аніме. і кінець по-своєму теж цікавий

    justpwnzzz,
    Трохи некромантія, але... якщо ти досі не вирішив проблему - спробуй інший плеєр встановити, саме для формату файлів анімешки.
  • justpwnzzz Анімешник
    Дата: 25 січня 2023 14:16
    гайс, скачав це аніме, відкривається плеєр і більше нічого не відтворюється, ні в кого такого траблу більше не було?
  • Vince Анімешник
    Дата: 23 серпня 2022 21:23
    Gwen & Maslinka, я вас обожнюю