Наприклад, 

Прагнення до вершини! Gunbuster

Відчуй приреченість у аніме “Нечисть”

Відчуй приреченість у аніме “Нечисть” Знайдено помилку!
Невеличкий огляд аніме “Нечисть”. Обережно, присутні спойлери.

Зав’язка сюжету аніме типово Кінговська: село у глушині, таємничі смерті. Багато у чому подібна до його “The Salem’s Lot”. Хто читав книгу та подивився аніме, зрозуміє. Мабуть, сам роман Оно Фуюмі “Shiki”, за яким і була намальована манґа та зняте аніме, був написаний під враженням від книги Стівена Кінга. Навіть деякі персонажі схожі. Сам сюжет можна умовно поділити на три частини:

у першій відбуваються загадкові смерті, лікар Озакі намагається зрозуміти їх причину;
у другій лікар та ще декілька персонажів розкривають цю таємницю, але у це ніхто вірити не хоче;
і нарешті, у фіналі тотальна бійня, всі проти всіх.
shiki rewiev 01Жанр “жахи” більшою мірою проявляється у другій половині аніме. Початок та розвиток подій відбувається порівняно спокійно. Тайтл жорстокий та кривавий. Жорстокість у ньому панує холодна, від якої кров стине у жилах. Чорна казка для дорослої аудиторії.

Аніме не штамповане. Жодних дівчаток-цундере, каваю та школярів із суперсилою, що боряться за добро. Вираженого головного персонажу тут немає, сюжет плавний та логічний. Також немає і чіткої межі між shiki-tatsumi-03позитивними та негативними персонажами. Бо, перш за все, аніме про вибір, котрий кожен має зробити для себе сам. Самі вчинки персонажів, які опинилися перед вибором, вже вказують на це. Мурой та Озакі: друзі, які виросли разом, але в результаті опинилися по різні боки конфлікту. Мурой та Нацуно: останній, навіть сам перетворившись на нечисть, не змінює свого ставлення до подій. Тору вперше усвідомлює свій вибір, коли бачить, як чинить кохана дівчина, опинившись у аналогічній ситуації. Нацуно і Меґумі, котрі обоє ненавидядь сільське життя, але діють абсолютно по-різному.

Аніме розкриває властивості людської психіки перед страхом. Як люди сприймають його, зустрічаючись з невідомим, як прагнуть знайти зручні для себе пояснення, заплющуючи shiki rewiev 02очі на речі, що ламають звичні стереотипи, як реагують на тих, хто намагається відкрити очі на правду, і у що перетворюється боротьба з іншою формою життя. Відчай, біль та страх перетворюють людей на демонів, страшніших та безжальніших за вампірів. У останніх серіях вже не сприймаєш нечисть як зло. Люди, виявляється, ще жахливіші. Вони не знають міри і, один раз відчувши смак убивства, вже не здатні зупинитися. Відчуття задоволення від насилля та безкарності за вдіяне не залишає жодного шансу будь-якій моралі.

Отже, ми маємо нетиповий для аніме містичний драматичний хорор з гнітючою атмосферою приреченості. Є у “Нечисті” і недоліки, проте це той випадок, коли вони повністю перекриваються перевагами. Беззаперечно, краще аніме 2010 року та одне з кращих у своєму жанрі.


Матеріали взяті з сайту : Gwean & Maslinka
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.