Наприклад, 

Хрест Анджі. Рондо янгола та дракона

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Доля/Початок (2 сезон)

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2012
Жанр: Пригоди, Фентезі
Режисер: Аокі Ей
Студія: Ufotable
Серій: 12 з 12 (24 хв.)
Переклад: bills_spirit
Ролі озвучували: Surgeon, Lorelin, Crupt, Helga Victim, Sogo, mickey, Лунсар, Regnant, Snovyda

Дивитися Доля/Початок (2 сезон) онлайн

Двісті років тому три впливових клани створили в далекій Японії на землях містечка Фуюкі арену магічної битви за Святий Грааль. Зміст ритуалу простий – семеро учасників-магів, яких називають Майстрами, за волею Грааля викликають із Акаші, світового ефіру, бійців-Слуг – героїв минулого та майбутнього. Далі правил немає - лишитися має тільки один. Він і заволодіє артефактом, який виконає будь-яке бажання хазяїна. От тільки перші три війни завершилися тотальним винищенням обох сторін і не досягли кінцевої мети. Наближається Четверта війна, і цього разу усі вісники говорять, що Святий Грааль нарешті знайде свого власника.
Приємного перегляду
Весна 2012 / FanVoxUA
10 років тому
11K
9.5/10 (81)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку
Дата: 16 вересня 2023 16:53
  • 1
    Обережно є серйозні спойлери!!!

    Щодо кінцівки і самої ідеї, по своєму вона і справді дуже сильна (хоча не можу написати що мене це сильно здивувало, проте про таке, варто і варто говорити), правда писати про це багато мені вже не хочеться і ось тут один людина добре все написала і красти чуже не хочу:

    "Кінцівка-то адок якщо чесно. Я додивився і охренів. Загалом було досить очевидно, що Грааль не буде просто так виконувати найнеймовірніші бажання чарівним чином. Але все одно душу прям рвало, коли бачив мрії Кирицуго і божевілля Кирея. Зрештою вся ця різанина виявилася безглуздою і стільки людей повбивали один одного просто так. Думаю, це і є основна ідея цієї арки. Слід сказати, вражає. Показали всю потворність нашого світу, в якому люди воюють і вбивають за примарні ідеали і мрії, які, можливо, ніколи не втілюються в життя, а найжорстокіші з нас цілком можуть залишитися безкарними. Коли Кірей віддав Рін ніж, яким він убив її батька, це, даруйте, просто габелла була. І арка Карії теж неймовірний кошмар. Хотів врятувати близьких, а в результаті занапастив і себе та їх.
    Я не люблю займатися Пошуком глибокого сенсу в аніме, але саме цей твір я запам'ятаю надовго. Історія кожного персонажа врізається в душу, в кожній з цих історій є своя ідея та сенс, які загалом лежать на поверхні, а все це об'єднується в один великий посил. Якби мене попросили охарактеризувати дане аніме двома словами, я б сказав "Трагедія людства". Так, боїв не так вже й багато і вони може не завжди найепічніші, але не було жодної серії в якій я занудьгував би і захотів перемотати діалоги. Для аніме це рідкість, коли кожен діалог несе у собі сенс і рухає сюжет вперед, розвиваючи персонажів. Плюс гарний саундтрек та місцями справді чудова музика. Окремо виокремлю тему Кіріцуго: "Kalafina - Manten" просто чудова.

    Підводячи підсумок, я б сказав, що після перегляду досить великої кількості аніме, серіалів, фільмів тощо, Zero/Fate впевнено вибилася в зал слави. Якщо оцінювати сюжет та смислове навантаження, думаю це буде впевнений топ-1 у моєму списку аніме. А це я завжди ціную більше, ніж гарні бої. Та що тут, бойовка теж дуже хороша. Може не завжди в масштабі "удари зносять хмарочоси" (хоч і таке є), але поставлена красиво та зі смаком. Деякі батальні сцени я пам'ятатиму ще дуже довго. Чого вартий лише Перший Небесний фантазм Іскандера Загалом, я з упевненістю ставлю 10/10, а ви дивіться самі."

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 15 вересня 2023 03:55
  • 1
    Продовження + буде ще одна частина, мабуть.

    З персонажів зайшли найбільше як раніше Еміа Кіріцугу та Котомініе Кірей теж був сильно ок та топ.

    І звичайно ж Іскандер Цар Завойовник(ів) – однозначно топ. Ще при першому перегляді він сильно посміхався, як і багато в чому викликав захоплення, як не смішно, але після прочитання деяких книг про нього та ігри Тотал Вар – Олександр, він тут більше Олександр, ніж у фільмі Олександр, як це не смішно та не іронічно=/ Але, а його намальована зовнішність - це взагалі окрема пісня, бо вона може бути оманливою... причому й сам її спочатку недооцінив.

    Гільгамеш, як і раніше, мені теж зайшов. Хармзматичний, могутній і відмінний маніпулятор від якого так і несе величчю, зарозумілістю і владністю, але тієї ж миті він і раціональний. Може виявити повагу до гідного супротивника чи союзника. А ось решта... харизматичний лансер

    Діармайд завжди подобався, але йому моторошно не щастило, сильна Майя та сильна Аері теж нічого були. А ось Артурія... спочатку викликала роздратування своїми ідеалами, але зрозуміло що у неї такий характер був спеціально зроблений, тому теж згодом почав їй співпереживати. А загалом усі персонажі придатні та рівні, як зі своїми + і – . І це чудово + приємно було побачити дрібну Рін та на жаль Сакуру... бо нещасна дівчинка і т.д.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 15 вересня 2023 01:48
  • 1
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Другий перегляд:

    Переглянув ще раз і яка ж у ньому гарна/класна музика (ні разу не пропустив не опенінінг, ні ендінг),а мальовка яка... детальна і з усіма витікаючими, хоча можливо про це перший раз, де вище кидав, вже писав.

    І все ж при першому перегляді дарма не переглянув з самого початку починаючи з серії 7... Куди все зрозуміліше було б і зайшло теж куди краще, тобто жодного разу не шкодую що переглядав після того всього шлейфу (франшизи) бо багато сприймалося куди цілісніше і в цілому - краще, через знання лора виглядало куди легше і зрозуміліше, хоча тут теж багато розкривалося, але далеко не все. За оцінкою, все просто добре - 9-10 однозначно.

    Вже давно про це написати хотів, але як часто говорилося, що тут, що в Садах Грішніков - як це опинитися в руках маніяка вбивці та психопата. Хоча в якихось інших творах це було куди краще подано (перший сезон Токійського Ґуля, наприклад). Хоча тут є свої нюанси, в особі витонченого кохання японців до дітей... що вони з ними роблять все що завгодно + яка ж музика грала наприкінці серії, де Іскандер за допомогою своєї колісниці спалив лігво той демона Жіля. "Забавна" в нього історія, прозирає іронією і навіть своєю жорсткою сатирою.

    Щодо нудьги при оповіданні, ось це мене цікавило найбільше, правда тільки спочатку. Загалом нудьга місцями була присутня, хоча неабиякі діалоги та екшн сцени тягли, причому до подібної подачі вже звик. З нудних серій можна відзначити (хоча виглядали вони вже багато в чому по іншому, бо багато чого розумієш з самого початку і без баранів, і це викликає зовсім інші емоції та враження) - першу, другу, три і 4. Тут бій Лансера і Сейбер був нудним і потягнув наприкінці Олександр "Перемагати не знищуючи, повелівати не принижуючи - ось у чому сенс завоювань" (Правда грецькі Фіви і Персеполіс дивляться з докором, лол), хоча тільки він до цього моменту і тягнув... Але в даному випадку серії в кінці так чи інакше розкрилася і далі нудно не було. Хоча серії з передісторією Емії Кирицугу трохи такими були, але вони вкрай важливі.

    Можливо ще буде прода.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 11 вересня 2023 06:27
  • 1
    Продовдення.

    Обережно є спойлери!

    Спочатку персонажів було багато, але надто сумбурне з ними було знайомство, але розкриття їх було вдале, проте у мене виникла думка переглянути аніме з самого початку, бо спочатку плутався, а тут важлива цілісна картина. Самі собою персонажі були рівні і дуже непогані, багато з них віртуозні і не без цікаві, що гуд. Хоча були такі, що не зовсім зайшли, але це не страшно. Також займало розбиття їх усіх на пари, особливо коли погляди та характери були антиподами (хоча церковні асасини хе-хе).

    З усіх персонажів зайшли найбільше прагматик Еміа Кіріцугу (Артес схвалює), і найімовірніше потрапив єдиний із серіалу в топ (зовсім ні). Загалом він можлива алюзія на деяких політичних діячів та мислителів, який фактично уособлює "З вовками жити, по вовчі вити", і поки не завиєш, ніхто тебе не поважатиме і не зможеш перемогти + та й як по життю, або ти, або тебе. Він дуже мені імпонував під час перегляду. І добре, що його в кінці не звели до банальностей.

    Котоміне Кірей... Поганий той учень, який не хоче стати величнішим за його вчителя. Теж цікавий пероснаж, від якого всю дорогу вражало небезпекою, а потім і божевіллям.

    Із покликаних найбільше Іскандер зайшов, від якого було пристойно придатного і осмисленого, а часом і кумедного, але жодного разу не дурного балаканини. Та й Гільгамеш теж був гарний.

    Щодо особистості Берсеркера. Як же його заспойлерили в першому ендінгу (відразу ж зрозумів, що той воїн, який стоїть в озері саме Берсеркер, правда без шолома), а тут ще й ненависть до Артура, і як можна було за словами Іскандера спробувати зібрати цей пазл. Все ж таки не володію такою проникливістю.

    Щодо кінцівки і самої ідеї... за своїм вона і справді засмучує, хоча не можу написати що мене це сильно здивувало, проте про таке, варто і варто говорити. Правда писати про це багато мені вже не хочеться + ось тут один людина добре все написав і красти чуже не хочу:

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 8 вересня 2023 02:04
  • 1
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Діалоги і справді були хороші, а часом так і зовсім несли не якийсь сенс, хоча були деякі і прохідні, як і ті, що були пафосні. З іншого боку, цей пафос під собою мав ґрунт, бо фігури героїв були легендарні та міфічні з величезним шлейфом звершень, тому вони часто ще й відповідали віку, становищу, ідеалам, тимчасовій епосі, інтелекту та особистості персонажа. Загалом в основі - фразеології діалоги не страждали (і найголовніше, не викликали ефект "фейспалм", що гуд), до того ж було чимало якісного гумору, придатні відсилання (особливо, якщо хоч поверхово знати історію, міфи, різні легенди та епос), з іншого боку можна з цього вважати стьобом, рофлом і сатирою.

    Забагато було кліше в битвах (як і ті, коли залишається удар і персонажі починають дуже тупити), хоча воно і зрозуміло, що автор подібним чином намагається говорити від самих персонажів, так і говорити прямо на ту чи іншу ситуацію, щоб різні ситуації були зрозумілі для тих, хто споглядає. Це і добре, і погано, проте місцями це було не до місця... Причому всі ці думи можна було робити після битви, щоб персонажі думали про те і це, з іншого боку, що буде якщо хтось із них помре? =/ Та й наскільки там воно буде доцільним і в тему, палиця в двох кінцях, та й навіщо винаходити велосипед, коли є мотоцикл?

    Сюжет був дуже добрий, інтригував і були присутні придатні сюжетні повороти (до яких вдало і плавно підводили) мені сподобалося. При всьому тому, що не зрозуміло було, що буде далі і хто взагалі вийде переможцем у цьому брудному змаганні за шляхетну справу. Також варто написати, що всі ці брудні ігри без соплів та ігри розуму були розташовані між підлітковою Deathe Note та дорослим серіалом Ганнібал. Нехай місцями це і зовсім різні речі + хоч змагання вийшло і цікаве, в той же час і своєрідним, при тому всьому, що це міське фентезі мені чомусь VTMB нагадало, особливо придатним забарвленням Дарка.

    Можливо буде ще продовдення.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 7 вересня 2023 02:47
  • 1
    Свого часу знайомство з цим всесвітом почав саме з Fate: Zero за порадою однієї людини на іншому сайті (цьому дуже радий і не шкодую, бо воно того все коштувало). Так як при першому перегляді багато не було зрозуміло, довелося переглянути, чому був дуже радий. Тут як і з Кордоном Пустоти: Садом Грішників буде два відгуки, кожен буде під своїм спойлером. Перший перегляд: Дуже дивне аніме і напишу відразу, що чекав набагато більшого, і так... часом воно це давало, періодично був лютий вин, а от місцями було нудно і це створювало не дуже гарну гру контрастів, так би мовити. Проте все це намагалися приправити будь-якими смаколиками, але ситуацію далеко не завжди це рятувало. Загалом оцінка однозначно 9 і не розчарований що дивився, але йому явно чогось не вистачає, а чого саме - хто зна. Хочу відразу ж написати про перші враження. Яка ж фігея на перший погляд була із затравкою (експозицією?) і яка нісенітниця теж на перший погляд несли персонажі, які як калейдоскоп один одного змінювали і продовжували нести не зрозуміло що. Але так як це для мене далеко не перший тайтл, тому знаю як по ходу перегляд може розцвісти квітку, бо не раз таке траплялося (тут це трапилося з серії сьомої). Але коли читав ще на Вікі до перегляду, що в ньому буде, і через це були сильні побоювання, бо пошуки Грааля... Серйозно!? Просто знайомий із цим усім ще за міфами та легендами і не дуже мені це подобається. Хоча в дитинстві заходило. Тим не менш, інтерпретацій багато і всі вони різні, є придатні, а є посередні.

    Музика за рідкісними фальшивими треками, була дуже вкрай придатною і найчастіше в тему і під настрій як розповіді, так і того, що відбувається. Опеннінг і ендінг, ті, що перші зайшли сильні, так що жодного разу не пропустив, другі трохи слабші будуть, але теж дуже хороші. Хоча вони всі на рівні, Kalafina, ммм...

    Мальовка класне, м'яке, приємне, а подекуди й детальне, але не без вад, на жаль, хоча ситуацію жодного разу це не псувало. Екшн сцени теж виглядали в основі своєї – дуже придатно, втім як і сам візуал.

    Мабуть буде продовження.

    --------------------
  • TheVoidGard Анімешник
    Дата: 17 червня 2023 20:11
  • 0
    Кірей 10/10, хочу, щоб він мені сів на обличчя.
  • DarthReaper Анімешник
    Дата: 12 квітня 2023 00:28
  • 0
    Скажіть, будь ласка, чому 720р не виглядає як 720, проте дивлячись на іншому сайті це ж саме аніме, графіка там краща і там ті самі 720р?
  • Kishou Анімешник
    Дата: 11 січня 2023 22:35
  • 1
    Наскільки ж воно чудове..
  • raynoname Анімешник
    Дата: 8 вересня 2022 15:56
  • 0
    дякую за чудовий переклад!