Наприклад, 

Вбий мене, крихітко

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Мушіші

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2005
Жанр: Драма, Містика, Пригоди
Режисер: Хіросі Нагахама
Студія: Artland
Серій: 26 з 26 (25 хв.)
Переклад: Мінус-один
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Мушіші онлайн

Їх вважають не від світу сього, це створіння цілком відрізні від тих нижчих і безглуздих, що ми їх звикли бачити. З плином часу люди зі страхом і повагою стали ставитися до цих істот, називаючи їх Муші. Вони існують, але тільки деякі люди знають про їх існування, та можуть бачити їх...
Приємного перегляду
Осінь 2005 / Літо 2006 / GweanMaslinka
9 років і 11 місяців тому
15K
9.6/10 (69)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Flying Fen Отаку
Дата: 26 серпня 2023 09:05
Дякую за озвучування та переклад)
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 15 серпня 2023 17:50
    Продовження.

    Текстова складова на рівні, багато різних небезглуздих випадів, мудростей тощо. Так, є банальне, яке загальну картину не псує, так як скільки на наш час не є банального?

    Головний герой Шинку, топовий персонаж, хай і з деякими нюансами його трохи розкривають по ходу серій, далі напевно буде більше в цьому плані, хоча це не зовсім вже й важливо. Мабуть.

    Мальовка неоднозначна та нагадала цю "Shin Sekai Yori/From the New Worldу". Тим що картинка можливо і ок з багатьма витікаючими, але обличчя персонажів однакові (один раз Гінко з однією жінкою сплутав і відразу ж подумав, що можливо він її реінкарнація або щось у цьому дусі "фейспалм")нехай пропорції ок (очі, вуха, носи). Причому самі персонажі не дуже запам'ятовуються, не рахуючи рідкісних винятків, але це біда подібних творів, де одна історія - це одна серія з усіма витікаючими. Але також варто відзначити, що мальовка в принципі придатна (не без нюансів, як завжди), причому візуал спеціально так зроблено, щоб підкреслювати антураж.

    Музика, тут все складно. Просто далеко не все зайшло і про них одразу ж забуваєш, а деяке добре зайшло. Ось бувають такі композиції що красиві і душевні, просто до мурашок і в який вслухаєшся щоб відчути атмосферу того, що відбувається, але на цьому багато тут швидше за все і базується, чому така манера подачі і повільне (на 1.5x виглядає ок, так що проблема вирішується, з іншого боку від цього страждатиме саундтрек), монотонна розповідь. Опеннінг та ендінги непогані і зі своїм колоритом.

    Думаю на цьому і закінчу...

    Тож оцінка. Напевно 9 з 10 і загалом сподобалося, місцями дуже. З іншого боку, чекав більшого чи чогось іншого, складно зараз написати. Далі дивитися поки не буду, щось інше подивлюся. Нехай дещо мене в продовженні цікавить, з іншого боку є побоювання щодо того, що другий сезон, історії в ньому будуть однотипні, так як нечасто автори можуть у подібних проектах довго робити щось різноманітне, звідси й цікаве.

    Ps
    Щось без вогника писалося, що ж, який тайтл у даному контексті, такий і відгук.

    --------------------
  • YankoAnime Отаку
    Дата: 15 серпня 2023 16:27
    Дякуюза працю! Захоплююча подорож у світ містики та природної гармонії. Кожна серія - як малюнок природи, де муші та люди взаємодіють у неймовірних і загадкових способах. Це аніме залишає глибокий відбиток своєю атмосферою та філософією, закликаючи роздумати про наше співіснування з навколишнім світом. Рекомендую be 
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 14 серпня 2023 21:25
    Не знаю з якої причини, але під час перегляду постійно хотілося написати про те, що відбувається в аніме так. До цього світу ще не прийшли серйозні знання про науку, медицину, психологію і т.д., а все базується на тих же забобонах (не зовсім так, але сподобалося як деяку частину природних явищ доводили різними Мушиші),які стали реальністю в цьому сеттингу. Загалом зрозуміла задумка і ось цікаво, а всі ці історії взяті з японського фолькору/міфології? Просто надто багато подібних історій зустрічало і в інших творах, тому джерело може бути +/- одне.

    Сам твір з перших хвилин нагадав "Mononoke",ось тільки не такий специфічний у своїй подачі, малюваннi і т.д. Якщо коротко, то штука цікава, таємнича, є жорстокий сеттинг, який не розмінюється на сантимент з естетично неприємними моментами. Є хороша атмосфера(одна зі стовпів цього аніме),яка часто монотонна(і т.д.)щоб глядач перейнявся нею. Занурення в принципі на непоганому або високому рівні(коли як),тому частина серій з'їдається одна за одною, а деякі з різних причин взагалі не хочеться дивитися. Тим не менш важливо відзначити, що сюжет історій часто добре побудований і поданий, що далеко не завжди знаєш, як та чи інша історія закінчиться(+не завжди типово), що інтригує і плюс до інтересу + у кожній історії буде свій контекст, часто безглуздий і повчальний(чого тільки 14 серія коштує, а їх набагато більше),проводиться якась мораль та інше. Взагалі сподобався як подавалася міфологія у цих пригодах/подорожі.

    Центральна тема, ідея навіть не знаю, чи правильно її зрозумів... хоч у якомусь сенсі й не морочився. Тим не менш, можливо, основна ідея полягає в тому - це йти вперед, цінувати життя і навколишній світ, цінувати що маєш. Багато базується на атмосфері та проводиться різна філософія(багато метафор) яка відноситься до самого життя та світу, що всіх оточує. Часто вистачає історій у яких персонажі робили вибір, а потім пожинають плоди цього вибору(14 серія чудовий приклад, де сама історія нагадує "Kaguya-hime no Monogatari" з цікавою та різною мораллю навіть у парадигмі однієї серії. Хотів більше розписати, але стало ліньки якщо чесно, тому що банально). Причому це часто подається під коментарі наратора, які різної якості тощо.

    Буде ще продовження.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 12 серпня 2023 20:48
    Подивився. Загалом незвичайна (не зовсім) та цікава штука, яка покладається на атмосферу у всіх її проявах і просуває постійно різну філософію, яка відноситься до життя та світу, який усіх оточує тощо (якщо писатиму відгук, то там буде детальніше). Цілісного сюжету немає, просто йдуть різного роду історії (є дуже сильних вистачає, слабкі і нудні теж зустрічаються) з одним головним героєм, які не є безглуздими і часто повчальними. Сеттинг, до речі, жорстокий і часто не розмінюється на сентименти. Єдина гостра проблема - це монотонність (вона виправдана задумом, так би мовити), кілька слабких серій і малювання тих же осіб персонажів - вони однотипні, а самі персонажі просто практично не запам'ятовуються.

    Продовження, поки що, напевно не дивитимуся, можливо колись з часом. + забув написати, що твiр топовий, та дякую за його переклад та озвучку.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 6 серпня 2023 19:27
    14 серія сильна своїм контекстом + можливо ця історія списана з легенди про "Принцесу Кагую".
    Цитата: Пісюнець
    Яке гарне аніме, дуже затишне.
    Затишне? O_o Просто достатньо драматичних та повчальних icторiй з непередбачуваним фіналом та різного роду жорстоких/жорстких моментів, які ні з ким не церемоняться.
    Цитата: Тукрук
    Атмосферою чимось нагадує Книгу друзів Нацуме
    Не тiльки, також багато в чому схоже з "Мононоке". Ото що не сюр та психодiл.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 31 липня 2023 08:19
    Цiкаво, поки що. 4 серii були +/- сильнi, подивимося що надалi буде.

    --------------------
  • Пісюнець Анімешник
    Дата: 13 липня 2023 22:27
    Яке гарне аніме, дуже затишне. Зараз нервую через навчання і це саме те, що треба.
  • Тукрук Анімешник
    Дата: 4 квітня 2023 01:09
    Атмосферою чимось нагадує Книгу друзів Нацуме. Неспішне і трохи сумне аніме. Приємно таке дивитись uu
  • TrIgeR_256 Отаку
    Дата: 5 грудня 2022 14:47
    Дякую за переклад та озвучення прекрасного проекту, який знайомить із звичаями та побутом ніппонського села, в основному. Більшість історій драматичні та містять якісь повчальні елементи, разом їх об'єднує ставлення до навколишнього світу та  прийняття життя у всіх у його проявах. Головний герой зображений дещо відокремленим від решти, що проявляється навіть у одязі; він використовує і пропагує обережний та навіть скоріше дослідницький підхід до вирішення проблем із незвичними явищами, більш "сучасний", ніж решта, хоча коли мова йде про життя людей, то його дії достатньо рішучі. Слід відзначити гарну музику, яка супроводжує цілком непогану графіку, особливо сподобалася пісня Ally Kerr "The Sore Feet Song" на початку серій, не пропустив жодного разу навіть при повторному перегляді.
    Ще раз дякую МО та G&M за чудову адаптацію неймовірного серіалу, хоча й вже відчутні різниця в кращу сторону та ріст у нових роботах, проте завжди приємно мати можливість повернутися до перегляду старих проектів рідною мовою.