Наприклад, 

Янголи смерті

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Товариство Сірокрилих

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2002
Жанр: Буденність, Драма, Містика
Режисер: Токоро Томокадзу
Студія: Radix
Серій: 13 з 13 (24 хв.)
Переклад: Mikkie
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Товариство Сірокрилих онлайн

Летить душа крізь хмари. Уві сні чи в спогадах, летить чи падає. А там, де тріскається величезний кокон - з'являються стіни, яких не можна торкатися. У місті поряд зі звичайними людьми живуть крилаті створіння, що шукають свій шлях у житті. Їхні крила - ні білі, ні чорні - сірі. Ні грішники, ні праведники. Ні в пекло, ні в рай. Ще можна відчистити. А можна й забруднити. Сірокрилі самі повинні вирішувати, хто вони і навіщо їм жити. І в своєму світі вони мають зосередитись на повсякденних справах, стати опорою для тих, хто потребує співчуття та підтримки, позбавитись страхів та зрозуміти себе, щоб врешті-решт отримати можливість зазирнути за стіну.
Основні теми аніме - життя та смерть, добро та зло, гріх та спокута, ставлення до себе, інших людей та світу. Численні символи, якими сповнений серіал, дають змогу кожному глядачу знайти власне тлумачення.
Приємного перегляду
Осінь 2002 / GweanMaslinka
10 років і 2 місяці тому
12K
8.8/10 (66)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Eudgen Отаку
Дата: 17 березня 2024 18:56
Чудовий серіал, якісно виконаний у всіх сенсах, сповнений глибокого змісту, із чудовими персонажами, із своєю логікою та послідовністю, достатньо добре поясненими та зрозумілими. У ньому усе добре зроблено, навіть надзвичайно добре. І він мені дуже сильно не сподобався, тому що не можна так чинити із аж настільки добре прописаними світом та персонажами. Але ви маєте це побачити, тому що багато що залишене на розсуд та оцінку глядача від сприйняття глядача багато залежить.
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 22 листопада 2023 18:50
    Цитата: Softomicon
    Yandere-kun,
    Гадаю у нас дещо різне розуміння цього слова :)
    Та ні, зрозумів, ось думаю наскільки доцільно це вважати вже мені=/ бо насправді все не завжди здається тим чим воно являється насправді.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 22 листопада 2023 18:43
    Цитата: Softomicon
    Yandere-kun,
    Не просто отаку, а навіть ヲタク.
    Принаймні таке у мене враження.
    Не в поганому сенсі.


    Хм, не зовсім згоден, але можливо, або частково можливо. І якщо Oreimo згадати... Хоча я так до усього ставлюсь, що +/- цікавить чи подобається.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 22 листопада 2023 17:19
    Цитата: Softomicon
    Дякую Яндере-куну, за такі розгорнуті відгуки, завдяки яким я можу не дивитися багато тайтлів :) Трушний отаку.
    Ну відгуки це таке, скільки людей, стільки і думок. Я б такому не довіряв + сам деякі старі перечитував і вже сам з собою колишнім не був згоден по багатьом моментам.

    Я отаку? О_о
    Цитата: Softomicon
    Мені сподобалась перша серія, але не зачепило щоб продовжити. Все сподобалось, але якось... generic.
    Ну аніме 2002 року, після нього багато чого було і т.д. + у цьому багато хто Лейн, Ласкаво просимо до Nhk чи Меланхолію Харухі Судзумії звинувачують/лають, але до них, такого було не так уж і багато, чи не було зовсім. Хоча МХС це багато у чому пародія на жанр. Серіали так точно.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 11 вересня 2023 05:47
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Кінцівка.

    Вона непогана (якщо не краща) і емоційна, але закономірна так точно, бо до цього моменту вели всю розповідь. Небагато буду повторяться, але суть була в тому, що потрібно вміти прощати себе і приймати допомогу від інших людей, яким ти або тобі вони не байдужі (напевно не тільки про них йшлося, а й не тільки в прощенні себе, але також щоб пробачили і себе за твої вчинки, поведінку тощо). З іншого боку випад Рекі викликав неоднозначне враження, як і реакція Раккі на це все, від чого перша була не така вже й не права. Про що мова? По-перше, Рекі сказала Раккі в обличчя всі свої егоїстичні спонукання і навіть те, що відчувала заздрість до інших людей і в чому саме полягала її мотивація. Після чого Ракка втратила віру в першу незважаючи на все те добро, що Рекі робила для неї та інших. Не важливо в чому полягала її мотивація, та й егоїзм у подібних випадках не вважаю чимось дуже поганим, причому коли це все може працювати взаємно плідно, у доброму і творчому ключі. І якби не воля випадку, то все закінчилося б сумно та типово. Ось тому цей випад Рекі був не безглуздим, а навіть навпаки? «Я боюся довіритися іншим людям, бо мене знову зрадять».

    Підсумок.

    Сильна штука яка виглядала дуже непогано, що останнім часом вже напевно і сильна рідкість, останні такі тайтли - це Ласкаво просимо в NHK (забавно, але і в ньому одна дівчина діяла в хорошому ключі, нехай і з егоїстичних спонукань + їй потрібна була допомога не менше ніж гг Сато). Тут ситуація схожа, і перші Hiragushi (нехай ще було кілька хороших анімах, але), нехай в останніх кінець сезону розчарував. Єдине сумно що цей тайтл так пізно до мене дійшов, причому суто випадково на нього наткнувся, якби раніше, то можливо оцінка та враження були б вищими, але і так в принципі нічого і мені сподобалося, місцями вельми. А так... думаю 8-9 тайтл заслужив, можливо навіть і міцну. Більше навіть не знаю про що писати та не знаю правильно зрозумів усе те, що хотів сказати цим усім автор.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 8 вересня 2023 02:52
    Продовження.


    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 7 вересня 2023 03:45
    Продовження + можливо буде ще.

    Обережно є спойоери!

    Оповідання було в стилі багатьох слайсів (до речі кажучи, не очікував тут зустріти слайс, нехай і ламповим з милими, зворушливими, а часом і драматичного характеру моментами, нехай були надто ванільні випади і навіть драма заради драми, не суть), не квапливе, але й не монотонне, подекуди можна було додати й динаміки (ось жодного разу такого не було і ось знову + часом виникало відчуття, що в черговий раз краще було б добре зроблений п/ф на дві години), але загальної картини - це все теж не псувало (хоча на пару серій занудьгував, але після все пішло, як і йшло до того, більш-менш рівно, а часом і з непоганими або хорошими моментами) і часом було навіть дивно, що так непомітно летів час і закінчувалися не лише чергові серії, а й сам серіал, від чого навіть хотів у продовженні, бо трохом пахло + деякі моменти були не зовсім зрозумілі, або хотілося б по більш конкретики, а не ґрунтувалося все на здогадах. Хоча напевно однаково, та й так даної інформації мені вистачило щоб уявити/зрозуміти загальну картину.

    Сюжет розповідає про дівчину, яка потрапила у світ… в який після смерті потрапляли люди, які з тієї чи іншої причини не могли спочатку пробачити себе, свої гріхи і прийняти сторонню допомогу від чого не могли перший час (або коли настане час) звільниться/піднятись за стіну (щось подібне було і в Angel Beats!, правда в них були люди, які за життя не змогли нею насолодитися і постраждали так чи інакше, від чого потрапили в своєрідне Чистилище). В цілому сюжет подекуди викликав інтригу і інтерес тримався до самого кінця, в чому ж була сама сіль/задумка.

    З персонажів найбільше зайшла звичайно ж Рекі («Рекі не бути дурою – кидай курити»). Решта ж… ну вони нормально сприймалися і негативних емоцій не викликали, часом за ними цікаво було стежити і іноді вони бавили, нехай траплялися різні емоції. Інша річ, що розкриті всі вони слабо, але так як їх пристойно, а серій лише 13... то все зрозуміло, причому деяких персонажів розкривали побіжно або між рядків, нехай цього мало, можна було і краще, можливо.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 7 вересня 2023 01:30
    Обережно є спойлери! То як у Ракки прорізалися крила (жорсткий момент) через це згадав один анекдот з матюками про Рай та Ад (хай і не дослівно):
    -Померла жінка і так як була зразковою людиною, після смерті потрапила до Раю і як вона там опинилася до неї підійшов ангел і почав всяке їй розповідати про її перебування тут, її раннє смертне життя тощо. Але через час почали доноситися з інших приміщень/кімнат пронизливі крики від болю... на що жінка першою запитала – в чому річ? Ангел же їй відповів – то праведній людині свердлять дірки на спині для крил. Але ось через час ще пронизливіший крик долинув, на що ангел цього разу відповів - а ось тепер свердлять отвори на голові для німба... на що жінка відреагувала стрибком з небес в Пекло. Ангел їй: куди ж Ви? В Пеклі ґвалтують! - Жінка ж йому у відповідь: зате там свердлити нічого не потрібно! У мене для цього вже все є!

    Почну з того, що це незвичайний сеттинг (особливо на той час з іншого боку лорних питань вистачає), нехай із подібними речами не раз уже стикався, вони правда новішими були, ніж цей тайтл, але явно щось спільне у них є, цілком можливо що було взято з цього аніме. Наприклад, мова про ті ж «Angel Beats!» і ще дещо + по своєму мені деякі речі нагадали і "Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer" (який багато чого взяли з "la Divina Commedia" Данте і не тільки). Відразу ж напишу, що це не відсилання, просто схожі штуки, особливо 3 стовпи (так би мовити) тут виділилися: стіна, звіринець, місто мертвих у якому на той момент правив Бог Мертвих Келемвор зі своїми прислужниками. Нехай у цьому аніме справи інакше були, але подібні моменти/аналогії явно виникали, можливо, надихалися обидва чимось одним, більш раннім. Якщо навіть є думки чимось, то писати про це не буду, бо не впевнений.

    Лампова мальовка теж порадувала (Лейн нагадувала і т.д.), гарна і з вдало промальованими багатьма елементами, але й без своєчасних просадок не обійшлося, хай картину вони не псували. Також варто відзначити дизайн персонажів, який теж вдалий і зайшов.

    Музика хороша і часто була в тему, опенінг теж хороший, гарний і зайшов + деякими моментами дещо мені нагадав. Ендінг зайшов ще більше (правда мотив його дуже знайомий), теж саме і в плані сенсу - жодного разу обидва при перегляді не пропустив. Єдине, що саундом (і постановкою) у деяких моментах намагалися грати на емоціях, два такі моменти було, нехай вони також загальної картини не зіпсували.

    Буде продовження, мабуть.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 20 серпня 2023 22:19
    Цитата: Vaclav Yeager
    Я закохався в це аніме з першого погляду. Пророблений міф світу, цікаві дрібнички роблять його об'ємним і живим. Також на висоті драматургія. Персонажі мають пророблену особистість. Завжди би таки тайли випускали!
    Так, чудовий тайтл. Цiкаво, що його зробили з "Країна Чудес без гальм та Кінець Світу - Харукі Муракамі"

    --------------------
  • Vaclav Yeager Анімешник
    Дата: 20 серпня 2023 21:59
    Я закохався в це аніме з першого погляду. Пророблений міф світу, цікаві дрібнички роблять його об'ємним і живим. Також на висоті драматургія. Персонажі мають пророблену особистість. Завжди би таки тайли випускали!

    SandRat,
    О так, було приємно побачити українську адаптацію.