Наприклад, 

Мері та відьомська квітка

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Психопаспорт (1 сезон)

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2012
Жанр: Антиутопія, Кіберпанк, Триллер, Фантастика
Режисер: Шіотані Наойоші
Студія: Production I.G
Серій: 11 з 11 (Розширена версія) (23 хв.)
Переклад: Onizuka, Gwean, MadGuy
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Психопаспорт (1 сезон) онлайн

У 2112 році стало можливим визначити психічний стан будь-якої людини та ймовірність скоєння нею злочинів. Якщо коефіцієнт злочинності виявляється занадто високим, особа повинна пройти лікування, або ж підлягає знищенню. Виконанням цієї задачі займаються спеціальні команди з Бюро Державної Безпеки, до складу яких входять потенційні злочинці (так звані "Карателі") та слідчі поліції, які здійснюють нагляд над своїми підлеглими. Члени кожної команди отримують особливу зброю - Домінатор, який здатний стріляти лише по тим, чий коефіцієнт злочинності перевищує допустиму норму. Ідеальне суспільство живе в майже повній безпеці, доки не з'являються люди, здатні обійти систему.
Приємного перегляду
Осінь 2012 / GweanMaslinka / AniUa
8 років і 11 місяців тому
50K
ПЛЕЄР
ПОПЕРЕДНЯ
НАСТУПНА
9.4/10 (240)

СХОЖЕ АНІМЕ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку

Дата: 28 січня 2024 18:44
  • 0
    Дякую за переклад та озвучку.

    Нарешті додивився перший сезон, подекуди так собі йшло і тепер є дилема, дивитися далі чи ні. У будь-якому випадку перший сезон сподобався, подекуди навіть класно часом було. Мова про середину, коли +/- перша і остання чверть по-різному йшла, хоча кінець трохи інтригував і все закінчилося, частково як у трилері "Seven". Правда такого тут так багато, що навіть писати якось несерйозно і навіть не знаю писати чи ні, просто все ненапишеш, а що хочеш, теж можеш упустити. Тим не менш, давно (?) не дивився "настільки" вторинне і не оригінальний твір який автори все ж добри збили/зробили. І чого тут тільки рекомендації до нього коштують в MAL, а є ще Західні твори (смішно, але автори самі не раз іронізували/займалися самоіронією з цього приводу). З іншого боку, все зроблено добре. Мальовка і загальний дизайн (є нюанси, дівчата зовні +/- зайшли, прямо тут "Меланхолію Харухи Судзумії" згадав=/), стилістика, сам сеттинг, ідея, задум, кількість посилань (привіт від Ерго Проксі + тут навіть серії під копірку були=/) детективна складова, персонажі +/-, сюжет з деякою кількістю поворотів і його подача, режесура, сценарій, діалоги (скільки різних питань, тем, сенсів, філософських міркувань у цьому псі.трилері і це не рахуючи безліч різних цитат під будь-яку ситуацію, ситуацію, становища світу в якому всі опинилися), музика, атмосфера, постановка... все це зроблено на належному рівні в цій антиутопії, кібепранку. Де люди просто перетворилися в стадо і не дарма тут постійно/часто/іноді (хто як буде судити) цитувався прямо або віддалено той же Ф.В.Ніцше (дуже далеко не один він), бо багато його ідеї були пронизані силою характеру, волею людини, тернистим шляхом на шляху до істини (цей момент також у Ерго Проксі був + подача обох творів схожі) чому він лаяв ту ж релігію у свій час... Це не та тема + вона довга та складна. Тем не менш, все ж добре, що зовсім нічого не чекав від цього тайтла, були різні чутки, які виявилися правдою. У будь-якому випадку не розчарований і не шкодую, що дивився, тут є те, заради чого варто його дивитися. В іншому потрібно писати відгук на який близько 10 сторінок нотаток (хоча повинно бути куда більше, як і з Ерго Проксі, де були сайти які хоча б частину розбирали) як і з "останнім" Берсерком, але немає особливого бажання, часу і просто ліньки якось стало. Час у будь-якому разі покаже.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 26 січня 2024 17:36
  • 0
    Глянув деяку кількість серій і поки що... трохи нудно і не дуже цікаво. Причини тут дуже тривіальні - нуль орігінальності. Це все було! Але потенціал звісно є та як антиутопія  точно непогано + потрібна атмосфера теж присутня, тому продовжу перегляд.
    Цитата: piratkarb
    Але от непокоїть сама ідея системи, типу, в тебе, умовно, помер родич, твій психо-паспорт став темнішм і якщо стрес був надто сильним, то твій колір теоритично може стати просто темним, а це вже привід до "утилізації" людини. Хіба це не рагулізм?
    Коли бачу що люди дивуються цій системі, дивуюсь цьому (+ людство приблизно у цю епоху вже деякий час назад почало входити, є навіть вже екцеси з ШІ). Бо ще задовго до цього твору вже були такі твори, антиутопії, як книжка Джорджа Оруелла "1984" чи фільм "Blade Runner" (з молодими Г.Фордом та Рутгером Хауером), який був зняти по деяким творам, яких теж більш ніж вистачає. У японців також, їх дуже багато та на будь який смак.

    --------------------
  • piratkarb Анімешник
    Дата: 13 грудня 2023 16:35
  • 0
    Поки що, аніме цікве (я на 3 серії). Сюжет прикольненький, тільки багато статичних сцен, мб потім щось зміниться. Але от непокоїть сама ідея системи, типу, в тебе, умовно, помер родич, твій психо-паспорт став темнішм і якщо стрес був надто сильним, то твій колір теоритично може стати просто темним, а це вже привід до "утилізації" людини. Хіба це не рагулізм?
  • WhyQast Анімешник
    Дата: 23 серпня 2023 22:12
  • 3
    Переглянувши 200+ тайтлів, впевнено можу сказати, що це надзичайне аніме! Сюжет за яким цікаво спостерігати з правильно підібраною музикою на фоні створює неймовірну атмосферу. Також аніме порушує питання свободи людини після якого переосмислюєш тему суспільства та втручання штучного інтелекту в ньому, що особливо стрімко розвивається зараз.Дякую за озвучення та рекомендую для перегляду всім!
  • Yandere-kun Отаку

    Дата: 8 серпня 2023 15:11
  • 3
    Цитата: Stanis_150
    Все ж, з погляду сьогодення, світ у ньому якось аж занадто карикатурно демонічний. Якщо ще у відмову від вільного самовираження та презумпції невинуватості можна повірити, то повне зникнення свободи вибору чи принаймі її ілюзії (що власне одне й те ж саме) - вже складніше. І тому, десь на середині тайтл почав відчуватись нереалістичним

    Завжди на такі моменти кидаю (говорю/пишу) ось ці цитати:
    "У свiтi створеному людиною, ця людина може стати ким завгодно..."

    А ось ця правда не дослівна:

    "Людина навіть у найжорстокішій культурі може звикнути до неї і навіть отримувати від життя задоволення в тій парадигмі".

     Якщо писати про саме аніме. Вже давно хочу його подивитися, але ніяк із роками руки до нього з різних причин не дійшли. Сама банальна з причин - це, в принципі, довга франшиза, за яку потрібно якщо братися, то братися. Проте жанри мені подобаються, але.

    --------------------
  • Cynthia Гості
    Дата: 6 серпня 2023 10:52
  • 0
    Великий плюс коментатору нижче, прекрасний відгук.
    Щодо моєї думки: це досить захоплююче аніме з відмінною задумкою і основною ідеєю. Сюжет насичений і тримає в напрузі, атмосфера антиутопії витримана добре. Але є і ложка дьогтю в бочці меду - персонажі (не всі, звісно, але деякі).
  • Stanis_150 Анімешник
    Дата: 21 травня 2023 14:37
  • 2
    Аніме непогане, але з деякими обмовками. Все ж, з погляду сьогодення, світ у ньому якось аж занадто карикатурно демонічний. Якщо ще у відмову від вільного самовираження та презумпції невинуватості можна повірити, то повне зникнення свободи вибору чи принаймі її ілюзії (що власне одне й те ж саме) - вже складніше. І тому, десь на середині тайтл почав відчуватись нереалістичним, а відповідно і нуднуватим. А потім я згадав, що русня досі існує.

    З цікавого ще те, що це перше аніме, де я не просто розділяю якісь ідеї формального антагоніста, а буквально повністю на його стороні))
  • Anbiden Анімешник
    Дата: 21 лютого 2023 15:10
  • 0
    Тупо шедевр ні додати, ні взяти.Все в цьому аніме гармонійне - сюжетні повороти і обломи,з усім моїм досвідом, те що я побачив тут було несеподіваним, історії і персонажі живі з живими почуттями, сюжет реальний, а світ прописаний, так що "Майо уважєніє" суб'єктивно це витвір вартий уваги тих хто ладнає з головою і має хоч якусь площину мислення, а тут ти її випробовуєш-стільки питннь мені ніколи не ставили тож дякую всім і авторам і перекладачам. І додам хай живе революція!
  • lsnetu Анімешник
    Дата: 3 січня 2023 13:56
  • 0
    ПОЧЕМУ КОГДА Я СМОТРЮ ОЗВУЧКУ ГВИНА И МАСЛИНКИ У МЕНЯ ТАКОЕ ОЩУЩЕНИЕ ЧТО Я ЗНАЮ ИХ ДОЛЬШЕ ЧЕМ СМОТРЮ АНИМЕ ( С 2017 ГОДА )

    Цитата: lsnetu
    ПОЧЕМУ КОГДА Я СМОТРЮ ОЗВУЧКУ ГВИНА И МАСЛИНКИ У МЕНЯ ТАКОЕ ОЩУЩЕНИЕ ЧТО Я ЗНАЮ ИХ ДОЛЬШЕ ЧЕМ СМОТРЮ АНИМЕ ( С 2017 ГОДА )
    "Це наче дивитись Initial D чи шось друге в озвучкі Ghost In The Shell , таке ж рідне але таке невідоме
  • Юра Луциюк Отаку
    Дата: 29 грудня 2022 16:18
  • 1
    Дивовижний тайтл Рекомендую для перегляду