Наприклад, 

Фамільяр невдахи (1 сезон)

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Сталева тривога! (1 сезон)

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2002
Жанр: Комедія, Меха
Режисер: Чігіра Коїчі
Студія: Gonzo Digimation
Серій: 24 з 24 (24 хв.)
Ролі озвучували: Олексій Семенов, Тетяна Пиріжок

Дивитися Сталева тривога! (1 сезон) онлайн

Світ FMP! є альтернативною реальністю і помітно відрізняється від нашого — в ньому продовжує існувати СРСР — мілітаризована соціалістична імперія, на чолі з компартією, а КДБ активно працює проти інших держав. Існує велика кількість терористичних угрупувань, що полюють за військовими технологіями і зброєю масового ураження. КДБ СРСР теж використовує терористів в своїх цілях.
У бойових діях використовуються «АС» — людиноподібні роботи, керовані людиною-пілотом. Технології, використані в новітніх військових розробках (так звані «чорні технології»), отримані людством від небагатьох так званих «обраних», в чиїй пам'яті вони присутні від народження. Самі обрані, як правило, не підозрюють про те, що вони носять в собі. За обраними йде полювання — їх намагаються захопити терористи і КДБ.
Приємного перегляду
Зима 2002 / QTV
10 років і 7 місяців тому
18K
9.3/10 (90)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
weriqool Анімешник
Дата: 28 листопада 2023 01:45
  • 1
    Одне з улюблених аніме мого дитинства. Передивився через +-15 років на одному подиху). Гумор дійсно якісний, волав на кожній серії про повсякдення )
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 17 серпня 2023 02:34
  • 1
    Помилка, перший сезон Gonzo робили, а ось Фумофу і продовження, тобто сезон 3 "Нове Завдання" - Кіото А. Не додивився, але.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 12 серпня 2023 06:58
  • 0
    Дякую за переклад та озвучку. Ps Скрізь під цією франшизою забув подякувати, молодець...

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 6 серпня 2023 00:18
  • 1
    Продовження відкликання на мангу.

    Під кінець напишу і про малювання. Вона чудова, багато добре промальовано різних аспектів, якщо коротко + те, що Мао дизайном відрізняється від аніме, немає в неї того шарму.

    У підсумку, все ж таки хороша манга, без гарему з гупими дівчатами і таким же мгг ояшем, тупих і плоских жартів, купи недоречного і непотрібного фансервісу (тут якщо він був, то був приємний, доречний і т.д.), цікавими та живими персонажами (у яких є свої дилеми, переживання та позиція), місцями непоганим сюжетом (не без дурниць і потреби) та цікавими історіями, які часом небезглузді. Загалом манга топ, а ось оцінка відрізняється. Просто вистачало суперечливих емоцій, нехай позитивних однозначно більше.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 5 серпня 2023 22:45
  • 0
    Перша манга по цій франшизі, крім винятку у вигляді серйозного придатного контенту (єкшну) з мехами (битви, смерті, руйнування, кров, зради, військова справа, управління, лідерство і т.д.) - це не вульгарний і не претензійний (?)+/-якісний шкільний слайс з романтикою та комедією, з на наш час стабільними кліше та штампами, які в принципі не дратують, бо є розуміння щодо дати виходу. Самі історії різної якості, від реально вдалих та якісних до прохідняку. Але сама цінність це знову таки, взаємини мГГ мауглі-Соске (який благо не ганчірка кун як завжди і не розмазня, а цілком живий персонаж, що і доводить у 51 розділі, коли ні за що зривається на Канамі через переживання, після провалу місії в якій ледь Мао не загинула + у нього погано виходить взаємодіяти з Арбалетом, чому він теж сильно нервує) і м'якою, хороброю цунрєре пацанкою Канамі Чидорі+милою, незграбною і геніальною Тессою (серйозна дилема, хто більше подобається, але персонажі однозначно топовi). Тут будуть їх розкриття, розвиток, хімія персонажів, поступове розуміння один одного і прийняття себе, світу в якому вони живуть і ситуації, в якій вони опинилися, будуть жити/виживати і т.д. Це все буде в колориті хлопця військового і школяра одночасно, який після війни з дитинства нічого не знає (жартома його Мауглі почав називати). Не хочу повторятися, вже писав про це у відгуку на перший сезон аніме.

    Текстова складова різна, але якщо треба придатна на свої жанри і не роздратує великою кількістю непотрібного кринжа+читається все це в принципі легко й занурення в процес відповідне. Місцями як воно зазвичай буває, вистачало відмінностей між аніме та мангою. Також різниться якість контенту, в аніме місцями було все зроблено і подано навіть краще, ніж тут, через що навіть ставлення до аніме на краще змінив (автори добре попрацювали, могли колись Кіото, могли). Варто відзначити, що манга до деяких персонажів краще поставилася, до школярів як приклад. Більше часу їм було на розкриття. А в аніме, якщо вірно пам'ятаю, більше команді субмарини дали часу. Взагалі через мангу розкуштував остаточно персонажів, що крім найголовніших, такі як Курц і навіть Гаурона (як не крути, але він крутий злодій, навіть харизма є, йому б поменше площини ... добре) краще почав сприймати.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 5 серпня 2023 13:27
  • 0
    Перший.
    Це малювання, вона нормальна чи навіть придатна свого часу, Кіото завжди вміли у візуал, що дизайн облич часом давав збій. Тут варто виділити дизайн мехiв, вони симпатично виглядають + можливо враховано питання ергономіки. А ось музика, окрім вдалим опенінгу та ендінгу, мені не зайшла, надто багато епіка та пафосу не в тему, на порожньому місці.
    Другий момент стосується того, що ця франшиза і "Євангеліон" мають багато спільного. Як приклад пройдуся персонажами. Нехай без особливих аргументів і не завжди персонажі прямі клони, але. Загалом Мао дуже сильно нагадує Місато (поведінку, роль і зовнішню), Тесса чимось Рей, швидше за все, архетипом і манерою поведінки, але це не точно. Друг Сіндзі (у Аскі теж +/- схожа подружка була, тут у Канаме) у школі теж був в окулярах і цікавився військовою справою. Цундере Канаме, благо далеко не така відбита як Аска, м'якша, адекватніша, яка розуміє і т.д. Професор один за спиною Гендо Ікарі стояв і був його порадником, тут теж є подібний типаж на субмарині, який стояв за спиною Теси на капітанському містку(?). Блондин Курц нагадує хлопця Місато Рьодзі Кайдзі тощо. Цього вистачить.
    Третій.
    Цікаво було чути і споглядати реальні види тих чи інших озброєнь (про мехи раніше побіжно писав). Таке до речі було і в "Нестерпних Прибульцях", як не дивно.

    Підсумок.
    Чесно, враження після перегляду були непогані, але не більше, по ходу перегляду продовжень, а після того як почав трохи мангу читати, то ставлення стали кращими, але на топ перший сезон все одно не претендує. А те, що подивився і зацікавився цією франшизою - не шкодую, можливо воно того варте.[spoiler][/spoiler]

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 5 серпня 2023 02:23
  • 0
    "Дитина, яка вважає себе дорослою, може створити неймовірні та вражаючі речі". Це аніме той випадок, коли чекав на одне, а отримав зовсім інше... Очікування були на більш серйозний контент (ні, він є, як смерть, кров, руйнування, зради тощо, але. Правда в наступних сезонах все це справа розхитається, контент стане серйознішим і т.д., нехай не без вад), в якому не буде так багато школи, гумору та романтики (не назвав би її просто звичайною, бо чого коштувала тема перших поцілунків, повз які японці так часто танцюють ) – нехай часом це було вдало/цікаво подано (манга це тільки підтвердила. Автори непогано так попрацювали з аніме). Хоча якщо брати екшн і сам жанр меха, він місцями нічого був. Сюжет... нейтральне до нього ставлення, інтересу та інтриги як такого не було, але часом виглядало непогано, причому треба дивитися на дату виходу першоджерела. А ось сама ідея по-своєму цікава: приставити до однієї непересічної і за своєю чарівною дівчиною хлопця охороняти її (він ще й наживка, до речі. Смішно і зі змістом), який нічого не знає про звичайне мирне життя, бо до цього виживав і жив лише війною, тому в мирній обстановці він поводитиметься відповідно зі своїм досвідом та рефлексами, які за багато років набув. Буде багато специфічно і кумедних ситуацій в які Соске потраплятиме (крім моментів коли вони один одного рятуватимуть), а Канаме у свою чергу це все справа розгрібатиме (спочатку не зовсім розумітиме яка небезпека їй загрожує і т.д., але вона не дурна і сама до всього з часом дійде.Добре її і Соске порівняв президент шкільної ради, сказавши, хто насправді є нормальним, а хто ні), а його буквально вчити простому, шкільному життю та взаємодії в соціумі. Загалом це одна з найцікавіших родзинок даного твору, взаємини Соске та Канамі + іноді Теси. До самих персонажів, окрім головних відношення нейтральне (у деяких є розкриття та розвиток), що не так вже й погано насправді, якщо виходити з досвіду (правда хитромудрий, сьюшний і частково(?)головгад Гаурон викликав неоднозначні враження, "Гріффітс" продовження куди краще зайшов). З іншого боку, як часто буває, багато дурних промов і дій, які дратують і від них серйозні наслідки (як двічі ситуація повторилася з одним хлопцем, який керував Бегемотом і Гауроном=/). Самі діалоги далеко не всі тупі, якраз навпаки, що викликає суперечливі емоції, але хоч тайтл не є претенційним, як багато інших і це його по своєму рятує. Хочеться окремо виділити ще три моменти.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 1 серпня 2023 23:35
  • 0
    Цікаво, але свого часу Кіото Анімейшн дуже непогано так могли в той же сценарій (ще одне аніме приблизно тих же років - це теж доводить). Про що мова? Тепер щойно є час читаю мангу, бо цікаво, як усе закінчиться тощо. Але суть у тому, наскільки серйозно автори цього aніме поставилися до адаптації і вийшло місцями навіть краще нiж в манзi (не знаю як там в ранобе), що навіть ставлення до серіалу трохи змінилося. Несподівано.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 22 липня 2023 00:49
  • 0
    Чекав на краще, але в цілому є непогані моменти. Трохи пізніше, можливо, більш детально напишу.

    --------------------
  • Zlotnik_Ua Анімешник
    Дата: 12 лютого 2018 18:43
  • 0
    Цитата: Pan_Oleksandr
    Zlotnik_Ua, додано торент)
    Дякую!