Наприклад, 

Побачення з життям 2

УВАГА! Прошу Вас звернути увагу на це повідомлення!

Як ви зараз можете підтримати нашу країну та наших військових!
Корисні посилання, які допоможуть вам:
ДОПОМАГАЄМО УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ: ЦЕДЕМ ЗІБРАВ КОРИСНІ ТА НАДІЙНІ ПОСИЛАННЯ
Телеграм канали:
Канал Сергія Притули
Канал Сергія Стерненка
Канал SPRAVDI - Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ
Ютуб канали:
Військове телебачення України
Якщо маєте ще посилання, яким дійсно можна довіритися - пишіть в чаті сайту!

Твій сайт AniTube

Шіґофумі: Листи з потойбіччя

Переглянути трейлер

Рік виходу аніме: 2008
Жанр: Драма, Фентезі
Режисер: Сато Тацуо
Студія: J.C. Staff
Серій: 13 з 13 (24 хв.)
Переклад: Rosava
Ролі озвучували: Gwean, Maslinka

Дивитися Шіґофумі: Листи з потойбіччя онлайн

Чи існує життя після смерті? Більшість хочуть вірити, що так, а з духами померлих люди взагалі спілкуються з давніх часів.Тільки якщо раніше великим героям доводилося особисто являтися в потойбічний світ, а іншим - вдовольнятися послугами медіумів, то в XXI сторіччі все набагато простіше: на небесах набрали цілу армію дівчат-кур'єрів з посохами, що розмовляють, котрі вдень і вночі доставляють адресатам листи шіґофумі. Давно сказано "мертві - безсоромні", а тому речі, які покійники описують в останньому дозволеному після смерті листі, живих дуже часто дивують. Частіше за все - не приємно, але буває і інакше.
Приємного перегляду
Зима 2008 / GweanMaslinka / FanVoxUA
10 років і 9 місяців тому
4K
8.7/10 (29)
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
Yandere-kun Отаку
Дата: 11 вересня 2023 06:06
Продовження.

Обережно є спойлери!

Ну і як же не обійшлося без знущань у школах... і мені сподобався кінець, не в тому плані, що хлопець з метою самооборони та інстинкту самозбереження - пірнув одного з виблюдків викруткою, а тим, що обговорювали "розумники і судді" в чаті. Що - знущання в школах це звичайно погано (також відгукувалися деякі індивіди і про самооборону дівчини, яка з коми вийшла - "Знущання - це погано, АЛЕ СТРІЛЯТИ У РІДНОГО БАТЬКА - це дуже погано"), але вбити за таке... або що рукоприкладства - це все дійшло, чомусь мені це все нагадало деякі фрагменти з фільму "Джокер". Коротше, ситий голодному НІКОЛИ не повірить і людина людині вовк. Та й якщо іншому не давати відсіч, то він спокійно залізе тобі на голову... через що згадав один фрагмент з репертуару Лао Ше - Сусіді.

Діалоги в принципі непогані, є навіть добрі випади, проте наївняку теж вистачає і є... вода в них.

Музика рівна і приблизно вся гарна під настрій та тему, іноді підтримує атмосферу, інтригу та напружений момент. Також опенінг і ендінг зайшли, нехай перший (до речі його за ідеєю співав той самий чоловік, що й опенінг до Another) мені до кінця приївся.

Мальовка вдала, мені зайшла, навіть мене цікавила сама задумка, нехай багато й було вже заїжджено до дірок. Крім різних кліше як то - наскільки тісний цей світ і жарти про плоскодонок.

Кінцівку на мій смак затягнули, можна було і трохи швидше зробити оповідь або зовсім не серіал, а один фільм на години 2 за часом, але гроші - все розумію. Проте фінал мені сподобався як і те, що відбувалося в титрах під музику... хоча хотілося б більш конкретики, але з того, що було в 13-ой серії, тобто. у поспіш. В цілому спочатку як побачив дітей, думав підуть знову пики/чібі, недоречний і дурний гумор та інше. Але ні, виявилося все інакше, нехай і була та ж наївність, проте - це непогана чи хороша соціальна драма, з нальотом містики та психологічного трилера, нехай місцями багато речей не тягне, крім того, що місцями затягнуте оповідання.

--------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 8 вересня 2023 01:55
    Продовження.

    Обережно є спойлери!

    Одразу ж варто написати, що неодноразово були показані збочені чи спотворені стосунки у сім'ях і як воно може бути і до чого привести в плані поведінки, психіки та різного плану наслідків. Одна стає практично маніяком через те, що робив з нею батько, одразу ж зрозумів куди вітер дме, а там ще й вставка між рядків була. Їй якої скрізь бачаться вороги, тут згадав Шрама зі Ст. Алхіміка Братство і як він у несвідомому стані вбив ні в чому невинних людей, нехай і з ворожого табору по відношенню до його народу.Тут же вона, Асуна вбила батька-покидька (який листом їй і далі життя продовжив псувати вже після смерті) і хлопця який її справді любив, але загнаному звірові цього не зрозуміти, бо він у всьому бачить небезпеку. Добре як на цей рахунок добре сказала Фураміко: "Вона нормальна... вона піклується про близьких і прибирає тих хто їй заважає. Це нормально", хоча і детектив про такий типаж теж добре сказав "Вона безкорислива, з такими тримають вухо в гостро. Страшні не ті нападники які діють за вигодою, грошей там чи становищем. Найстрашніше ті, хто діє від щирого серця" (це мені не одного персонажа нагадало). Нехай у підсумку Асуна по дурному злили. Друга ж терпить до того моменту, поки в неї не відбувається роздвоєння особистості і виникає ціле альтер-его (це мені дещо нагадало). Причому нехай батько і покидьком відмовився, хоч до моменту, як збожеволів, він дбав про дочку, а мати... використовувала їх двох як іграшок, як це часто зустрічається і в наші дні по відношенню до живих істот. Ще варто написати, що сама ситуація нагадує чимось фільм "Filth" де мгг після того як його покинула дружина і дочка, швидко злетів з котушок з повним виродженням себе як особистості, бо земля під ногами в нього почала йти. Божевільне кохання довело його до божевілля і мені нагадало ось цей момент:

    "За що така дівчатам хвала,
    Що в них знайшли ви, баби підголоски?
    Досить знаю їхні справи:
    Обманщиці вони і вертихвостки."

    Також було добре показано і не раз, як якась спонтанна думка чи слово може вплинути на іншу людину, а він у свою чергу рубати з плеча, часом і зовсім без особливої причини або за нав'язливою ідеєю, який потрібен був лише поштовх, бо "Чужий розум темряви". Теж було кілька добрих моментів з котом Шредінгера (про це краще не замислюватися, а кому треба той так не робить) і мандрівними собаками, причому в другому випадку там ще й у плані образів трохи погралися.

    --------------------
  • Yandere-kun Отаку
    Дата: 7 вересня 2023 02:30
    Обережно є спойлери! + моливо ще буде прода.

    Спочатку було бажання навернути гору тексту, але чомусь не хочеться. Якщо починати, то варто з цієї цитати:

    "- Ох, скільки з людьми проблем, чому вони не скажуть це за життя?
    - Тому що є такі речі, які за життя не скажеш."

    По суті з цього тайтла можливо багато що взяла за основу в "Вайолет Евергарден" (найсмішніше, що в ній точно було 3-4 посмертні листи, лол) про листоношу, який доставляє щирі посмертні листи різним людям ("Уміють брехати тільки люди, а ці листи не брешуть" - "Ось тому я і хочу стати людиною, щоб брехати"), які найчастіше запускають різні процеси, від натхнення до диструктивного впливу на людину з відповідними наслідками/наслідками. Сам серіал у плані оповідання бере переважно одна серія - одна історія, причому вони розкривають персонажів, їх характер та історії. Історії здебільшого бувають різного плану (всі вони хоч і приправлені містикою, але насправді нехай вони приземлені і старі як цей світ, але актуальні будуть завжди, бо вони з реального життя про реальних людей, їх проблеми та інші процеси) - зворушливі, сумні, повчальні, що порушують важливі теми соціуму, трагічні з людьми, які часом рубають із плеча, іноді часом даремно, як Асуна. Але історії в переважній більшості - різні і залежать від різних сторін людської натури, починаючи з позитивних пороків різного характеру. Також ще варто написати, що незважаючи на те, що тут одна серія - одна історія (не рахуючи перших двох серій), сюжет із третьої серії починає проявлятися і йде аж до останніх серій крізь різні історії не з завжди тривіальними розв'язками, хоч сама сюжетна лінія читалася з моменту, коли виявилося, що у дівчини роздвоєння особистість, аж до виникнення альєр-це в плоті. Було зрозуміло, чим воно все закінчиться, крім дрібних нюансів.

    Щодо історій і тим піднятих у них трохи варто заїкнутися на їх рахунок, хоч бажання й не було, як такого варто написати, що в тайтлі нехай і є нелогічні моменти, але причини та наслідки вимальовуються:

    --------------------
  • TrIgeR_256 Отаку
    Дата: 10 жовтня 2021 23:52
    Дякую за переклад та озвучення, важкуватий проект - підняті дуже непрості теми та й форму викладення вибрали непросту, хоча й цікаву. Але такі проблеми існують не тільки в ніппонських школах та сім'ях, тому закривати на них очі не вийде і з часом вони повертаються ще з гіршими обставинами. Серіал доволі майстерно тільки підтверджує серйозність наслідків такого ігнорування, ще раз дякую за чудову адаптацію цього не зовсім розважального твору.
  • error Перекладач
    Дата: 15 січня 2016 15:45
    hi дуже класне аніме, одне з улюблених
  • Otaku Отаку
    Дата: 2 квітня 2014 22:54
    Гарне аніме змушує задуматися про своє життя.
  • Pan_Oleksandr Редактор
    Дата: 1 березня 2013 21:33
    Pan-GorilaZ,
    в якому розумінні?
  • Pan-GorilaZ Гості
    Дата: 1 березня 2013 20:46
    щось трішки не вїхав  we 
  • Pan_Oleksandr Редактор
    Дата: 24 лютого 2013 19:29
    А що? Мені дуже сподобалося we